'Veoma narcisoidni' ljudi vole da izgovaraju ovih 7 fraza

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.665
Dr Kortni Voren, psiholog sa Harvarda, otkrila je da postoji sedam fraza koje ćete čuti od veoma narcisoidnih ljudi:

1. 'Imaš sreće da mi je uopšte stalo.'
Slične fraze:​
  • "Ne zaslužuješ me."
  • "Trebalo bi da osetiš olakšanje što te nisam izbacio iz svog života."
2. 'Tako si patetičan.'
  • "Ti si takav gubitnik."
  • "Niko drugi nikada ne bi želeo da bude sa tobom."
3. 'Trebaš me.'

• „Budi oprezan ili ćeš me izgubiti.
  • „Upropastiću te ako me izneveriš, i niko neće želeti da bude povezan sa tobom.
4. 'Grešiš što se tako osećaš.'
  • "Moja osećanja su važnija."
  • "Obično sam u pravu."
5. 'Svi ostali su idioti.'
  • "Tvoj prijatelj je retard. Zašto se družiš s njim?"
  • „Ovi ljudi nemaju šta da mi ponude.
6. 'Moja osećanja su tvoja krivica.'
  • „Da si samo uradio ono što sam tražio od tebe, ne bih se sada tako uznemirio."
  • "Ne bih vikao da me nisi toliko naljutio!"
7. 'Nemam vremena za ovo.'
  • "Dobro sam. O čemu ti uopšte pričaš?"
  • Jednostavno ne kaže ništa.
1745172074927.png

hm, interesantno

Poslednja izmena:
Nadalje, ovaj dokrtor psihologije daje uputstvo kako da se postavite kad naletite na takvu osobu:

Najbolji način da odgovorite narcisoidu je da uopšte ne reagujete. Pauzirajte u trenutku, ali ne napuštajte razgovor u potpunosti. Ne vičite i nemojte se braniti.Nakon dubokog udaha, možete reći: "Moram da razmislim o ovome pre nego što odgovorim, pa će mi trebati minut."

Ovo će vam dati vremena da saberete svoje misli i primetite svoje emocije. Što je još važnije, manje je verovatno da ćete reći nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Zatim postavite jasne granice. Evo nekoliko primera:

• „Čujem te, samo se ne slažem s tobom.
  • "Hvala vam što ste podelili svoju perspektivu. Kada budete otvoreni da čujete moju, mogu da je podelim."
  • „Zvuči kao da trenutno imate mnogo osećanja. Ovde sam da slušam ako želite, ali ako me spustite ili namerno pokušate da me povredite, ja ću otići jer mi ne opdgovara da me prozivaju.“
  • „Želim da znaš da te vidim i čujem tvoju perspektivu. Samo imam drugačiju, i to je u redu sa mnom.“

Poslednja izmena:
Zatim postavite jasne granice. Evo nekoliko primera:

• „Čujem te, samo se ne slažem s tobom.
  • "Hvala vam što ste podelili svoju perspektivu. Kada budete otvoreni da čujete moju, mogu da je podelim."
  • „Zvuči kao da trenutno imate mnogo osećanja. Ovde sam da slušam ako želite, ali ako me spustite ili namerno pokušate da me povredite, ja ću otići jer mi ne opdgovara da me prozivaju.“
  • „Želim da znaš da te vidim i čujem tvoju perspektivu. Samo imam drugačiju, i to je u redu sa mnom.“
A može i kraće - m'rš u pizu materinu!

Saglasan sam sa nekim stavkama iz 4,5,6 i 7

4. Svakom su njegova osecanja najvaznija.
Nisam uvek u pravu- ali obicno jesam.

5.Nisu svi idioti, ali vecina ljudi jesu idioti i zasto bi se neko druzio s retardom?
Vecina ljudi nemaju sta da ponude, zato se druzimo s ogranicenim brojem ljudi.

6. Ako nekom kazes zamolis da uradi nesto ili se dogovorite oko necega- a on vas ispali, normalno je da se neko uznemiri.
Ljudi obicno vicu ako ih je neko naljutio, sad zasto ih je neko naljutio ili kako je sve krenulo je vec druga prica.

7.Nemam vremena za ovo- pravilno razmisljanje ne mora niko da slusa svakakve baljezgarije.

Saglasan sam sa nekim stavkama iz 4,5,6 i 7

4. Svakom su njegova osecanja najvaznija.
Nisam uvek u pravu- ali obicno jesam.

5.Nisu svi idioti, ali vecina ljudi jesu idioti i zasto bi se neko druzio s retardom?
Vecina ljudi nemaju sta da ponude, zato se druzimo s ogranicenim brojem ljudi.

6. Ako nekom kazes zamolis da uradi nesto ili se dogovorite oko necega- a on vas ispali, normalno je da se neko uznemiri.
Ljudi obicno vicu ako ih je neko naljutio, sad zasto ih je neko naljutio ili kako je sve krenulo je vec druga prica.

7.Nemam vremena za ovo- pravilno razmisljanje ne mora niko da slusa svakakve baljezgarije.

Back