Veoma cunda krvna slika

nikolica_kolica2

Početnik
Poruka
4
Pozdrav. Imam 19 godina (skoro punim 20). Nisam debeo bas ali sam onako malo puniji. Cudna stvar je sto su mi svi rezultati na granici maksimuma, hemoglobin a sa tim a imam pritisak 100 sa 70 ili 110 sa 70 konstantno. Moze li mi neko protumaciti ovu krvnu sliku ? Kapiram da je ova masnoca zbog nekretanja u zadnje vreme i lose ishrane. Inace pusac sam i retko ono popijem malo alkohola.

slika 1.jpg

Mokraca evo je
slika 2.jpg

Липидни статус мора да се поправи. Не смеш да једеш масну, прерађену храну, као ни слаткише. Повећан ти је и холестерол, масноће у крви и триглицериди који расту од белог брашна, белог шећера и стреса. Пушење батали одмах. Ензими јетре су исто повећани. На твом месту поред обавезног прегледа лекара, требало би код нутриционисте дијететичара. Пиј сурутку за регенерацију јетре. Алкохол ни случајно, али озбиљно. Повећан креатинин који показује рад бубрега је такође нешто што је алрманто. Без стреса и панике, крени да решаваш ово ван форума. Иди код лекарара.

П.С. Да ли имаш кућног љубимца и да ли си имао можда ујед крпеља?

Липидни статус мора да се поправи. Не смеш да једеш масну, прерађену храну, као ни слаткише. Повећан ти је и холестерол, масноће у крви и триглицериди који расту од белог брашна, белог шећера и стреса. Пушење батали одмах. Ензими јетре су исто повећани. На твом месту поред обавезног прегледа лекара, требало би код нутриционисте дијететичара. Пиј сурутку за регенерацију јетре. Алкохол ни случајно, али озбиљно. Повећан креатинин који показује рад бубрега је такође нешто што је алрманто. Без стреса и панике, крени да решаваш ово ван форума. Иди код лекарара.

П.С. Да ли имаш кућног љубимца и да ли си имао можда ујед крпеља?
Sve ja to znam, pocinjem od sutra sve to (iako su mi rekli da posto visok pritisak ne prati masnocu ne moram da se lecim tabletama). Nego mene ovde najvise brine veliki broj crvenih krvnih zrnca i hemoglobin a uz to nizak krvni pritisak. ovo ostalo resicu ja lako.. Jetra me ne brine, to je reakcija na antibiotike koje sam pio do pre 3 dana, to mi je i doktor rekao.
Inace nije me ujeo krpelj u zadnjih 10 godina, ali dosta vremena provodim sa mackama. Hvala na odgovoru.

Хемоглобин је најчешће повећан услед дехидратације организма. Сваки дан пиј 3 литре воде и након две до три недеље одради опет хемоглобин, биће добар. Алкохол такође поспешује дехидратацију, тако да батали. Поздрав!

Ензими јетре могу да буду увећани ако превише пијеш кока колу, лично искуство.

80% холестерола производи јетра, а остатак се приписује исхрани. Сведи на минимум угљене хидрате и више се крећи.

Ензими јетре могу да буду увећани ако превише пијеш кока колу, лично искуство.

80% холестерола производи јетра, а остатак се приписује исхрани. Сведи на минимум угљене хидрате и више се крећи.
Hvala na odgovoru. Povescu racuna. A sta mislite o hemoglobinu i broju eritrocita ?

Back