Venčanja i posledice

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Živim u Beogradu i bukvalno znam jednog tipa koji je to uradio, i to je i on sagradio drugu kuću u dvorištu pored, eto, to je najbliže roditeljima što ja znam. Ne kažem da nije tako po selima, ali kako sve manje sela ima, svi beže u gradove, ne možeš mi reći da 90% njih to radi, kad 90% njih nema ni svoje kuće, stanove, žive kao podstanari...

A i samim tim što si ti jedini problem videla kod muškaraca, jer su oni debili i ne mogu da se osamostale, trn u oku videla nisi, samim tim diskusija sa tobom ne može biti kvalitetna, normalna, kreativna... Prosto se mora svesti na pljuvanje, jer je to jedini pravac kojim ti ideš, očigledno... A meni to zaista nije cilj, nit' me interesuje.

???eto moj stric je u BG ol da lazem periferiji, sagradio kucu sa dva sprata za dva sina, ok ovaj jedan si kupio stan i odselio, sad kako ne radi predpostavljam da mu ga otac odplacuje
drugi zivi jos kod njega, a i u komsiluk svi tako zive, tako da ne znam ko neije u pravu ti ili ona

Ono što mi je upalo u oko i što me jako smara je to što danas pri venčanju, ne venčavaju se samo taj tip i ta devojka, već se tu u priču uvlače i porodice, i sve ostalo...

Nema više samostalnih porodica, ljudi koji iz jedne porodice osnivaju drugu, posećuju se povremeno ali ne sede jedni drugima na grbači, ne traže nikakve usluge, pomoć...

Danas kada ti se neko iz kuće uda/oženi, ti znaš da ti je u narednom periodu je*ao majku majčinu i u život ti se usrao (izvinjavam se na rečniku, slikovit prikaz)... Praktično ti uz njih preživljavaš i proživljavaš njihov brak... U teoriji lako je reći "pa i ne moraš, ko te tera, okreni se i idi", u praksi to i nije baš tako... Jer u protivnom bi umrli od gladi, ne bi sami mogli ni sline obrisati, deluju mi nekako polu debilno...

Koje je Vaše mišljenje o tome?

Znam da je lako napisati "ako taj brak nije dobar i ako ne mogu, i bolje da se raspadnu", ali u praksi će ti kičma pući, neminovno.

Ovo je trenutna slika i realnost u Srbiji. Mladi parovi nisu potpuno samostalni. Čak i kad odu u podstanare i odvoje se, neminovno na red dolazi čuvanje dece, gde se poseže za baka i deka servisom. Jako je teško odvojiti se i osamostaliti se za većinu mladih danas. Kada je nezaposlenost velika i kad imamo dva tri veća grada u kojima je centar sve ekonomske aktivnosti države, teško je reći bilo šta pozitivno.
..
Roditelji koji su odrasli u sasvim nekom drugom vremenu, često drže slovo i staju na muku mladim parovima i dovoljno često im nabijaju na nos kako oni ne bi tu bili da nije njih. I ne dođe to nabijanje odmah često. Prvo bude to nagovaranje, "Uzmite se deco, dok ste mladi. Mi ćemo vam čuvati decu. Ne gubite vreme!" I onda kad se to desi, stvari krenu da se odvijaju sve lošije i lošije. E sad, da bi se tu opstalo u takvim zajednicama treba puno živaca i strpljenja. Da je lako, nije. Da ljudi ne treba da se uzimaju dok ne reše svoje stambeno pitanje, imamo li pravo da tako nešto sugerišemo i propagiramo.
..
Život je uvek neizvestan, okolnosti se menjaju, mi se menjamo...i nikad se ne zna kada će se kolo sreće okrenuti.
..
Najveći broj sukoba krene sa tim prebacivanjem krivice i osuđivanjem. Uvek je neko kriv. Pa ne znam, možda bi trebalo umreti i ne mučiti se u životu.

Ali ne, ja ipak nisam za to :lol:

Back