Ja cim osetim da bocka, odnesem i pitam jel sve u redu , i obicno mi sestra da zeleno svetlo da ako bocka izvadi i posle trazi mesta za novu ...i tako sam sprecio nastanak otoka jednom, bockala me i izvade mi jer 2 dana nije bilo programa, tj nista da se prima preko braunile i u zadnji cas, posle vadjenja tacno je jedan dan bilo malo otecena vena...
Posle dva dana se to primirilo , a posle 4 je bilo prihvatljivo neosetljivo na dodir...
Inace neke ustanove imaju standard 2 braunile za ulaz i dve za izlaz...tj za vensko i arterijsko uzimanje....tako da si sa 4 istovremeno...Dedinje npr...
Nesto se ne secam ali cini mi se da sam jednom imao i 3, ne znam koja nije isla duplo...ili sam mozda imao i tad 4 nego one koje ne koriste ne primecujes...
Moze da se desi da ti nestrucna sestra braunilom probusi venu udje pa izadje kroz istu venu pa ti npr na CT skeneru teze ulazi kontrast...ili uopste nije usao...moze i to da bude...ili je usao malo...nije bilo onog osecaja toplote koji kontrast daje kad ti ga daju...minut ili dva...