Melanom- terapija- Vemurafenib ?

peca66

Primećen član
Poruka
548
Postovani,
nov sam na forumu,sa glanc novom dijagnozom sa kojom izgleda nema sale,ali sve vise sam misljenja da mi jedino to preostaje.Naime letos mi je,tacnije 25.07 operisan melanom na laktu leve ruke i metastaza na limfnim cvorovima ispod levog pazuha.Sama operacija i postoperativni tok je ok,ali je patohistoloska dg porazavajuca.Konstantovan je metestatski maligni melanom,nodularni tip,Clark lll,Breslow 3.9 mm i limfni cvorici 1 od 19.Sami lekari su jako skrti sto se tice informacija o bolesti i prognoza.Iz bolnice sam otpusten sa preporukom da se rsdovno i cesto kontrolisem kod hirurga koji me je operisao i bez ikakve terapije,saveta o ishrani i slicno.Molio bih nekog od strucnjaka za savet.a takodje i osobe koje imaju iskustva sa ovom bolescu da ih sa mnom podele.
Puno srece i zdravlja svima

Postovani,
nov sam na forumu,sa glanc novom dijagnozom sa kojom izgleda nema sale,ali sve vise sam misljenja da mi jedino to preostaje.Naime letos mi je,tacnije 25.07 operisan melanom na laktu leve ruke i metastaza na limfnim cvorovima ispod levog pazuha.Sama operacija i postoperativni tok je ok,ali je patohistoloska dg porazavajuca.Konstantovan je metestatski maligni melanom,nodularni tip,Clark lll,Breslow 3.9 mm i limfni cvorici 1 od 19.Sami lekari su jako skrti sto se tice informacija o bolesti i prognoza.Iz bolnice sam otpusten sa preporukom da se rsdovno i cesto kontrolisem kod hirurga koji me je operisao i bez ikakve terapije,saveta o ishrani i slicno.Molio bih nekog od strucnjaka za savet.a takodje i osobe koje imaju iskustva sa ovom bolescu da ih sa mnom podele.
С меланомом заиста нема шале, али много од Вас зависи.
Веома је важно како ћете се поставити према себи и тој дијагнози.
Ако одлучите да сте излечени и да ћете бити добро, велика је шанса и да хоћете.
Контроле су заиста неоходне често да би се, ако се којим случајем почне поново појављивати и ширити, доктори могли одмах одреаговати.

Немојте себе замарати текстовима са интернета и статистикама, само ћете се преплашити јер се теорија и пракса умеју размимоилазити.
Имамо овде и тему ''Онкологија'' и ту размењују искуства особе са сличним дијагнозама. Особе које пишу на тој теми су ведрог духа, позитивне и мислим да би вам пријало да размењујете искуства са њима. :)

Mislim da treba raditi na podizanju imuniteta i opšteg stanja organizma. Unošenje nezasićenih masnih kiselina, podstiče pravilan rast i deobu ćelija, na temelju korisnosti tih masnih kiselina zasnovana je Budvig dijeta, koja predviša unošenje lanenog ulja i sremskog sira zajedno, kao i samlevenih semenki lana sa jogurtom. Promena lipidnog profila poboljšava stanje kod obolelih od šećerne, autoimunih, kožnih i malignih bolesti.

Hvala puno,OrangeC,svaka informacija je dragocena,da li treba kombinovati laneno ulje sa sremskim sirom iskljucivo?
Molio bih za informaciju i iskustva o Noni sirupu,da li je on od pomoci pri podizanju imuniteta ikako ga nabaviti?

Hvala puno,OrangeC,svaka informacija je dragocena,da li treba kombinovati laneno ulje sa sremskim sirom iskljucivo?

Nema na čemu. Vrlo je bitno da je sremski sir , zbog nekih njegovih svojstava, jedan od njih je i sumpor koji sadrži. Da bi te nezasićene kiseline stigle do ćelije, vrlo je bitna veza sa belenčevinnam iz sira, ne drugu vrstu, nego isključuvo tu ,

što se tiče noni soka, mislim da je njegova primarna uloga detoksifikacija organizma. Mislim da je bitinije i jeftinije, unositi dosta voća i povrća redvno spavati i smanjiti unošenje crvenog mesa i prerađevina, jer je pravilan rad pankreasa od vitalnog značaja za organizam. U organizmu se stalno stvaraju maligne ćelije, imuni sistem ne može da ih uništi zbog naelektrisanja njihovog omotača, koji ima isti polaritet kao i leukociti. Zato se u pankreasu stvara enzim koji rastvara taj omotač i maligne ćelije su uništene. Zato je bitno umereno jesti i neopterećivati ga, od alternative tu su i koštice kajsije koje se mogu izdbojeno kupiti,

poželjno je smanjiti upotrebu jestivog suncokretovog ulja, margarina, beloš šećera i belog brašna

Poslednja izmena:
Do sada sam koristio mlevene semenke lana i laneno ulje sa mladim kozjim sirom ne znajuci za sremski.Sa mesom,preradjevinama,margarinom,secerom,brasnom i uljem sam vec raskrstio,cak mnogo pre postavljanja Dg sto me je jako cudilo.Izgleda da ne umemo da cujemo SOS signale organizma.Vama puno hvala za korisne i strucne informacije,mislim da ce mnogima valjati.
Pozdrav svima

U poslednje vreme se u mnogim medijima moze cuti vest da je najzad pronadjen lek za metastatski melanom ,,Vemurafenib,,sto zaista uliva nadu obolelima.U SAD je zvanicno odobren i dostupan pacijentima,U EU bi to trebalo da se desi do kraja godine.U nasem okruzenju dostupan je pacijentima u jednoj bivsoj republici na dve klinike u okviru klinickih studija faze lll.
Kod nas? Pokusao sam na vise mesta da dobijem informaciju i naravno,nista,zid cutanja.
Da li neko ima vise informacija?
Zelim svima puno zdravlja i srece

Пецо, вероватно се не користи чим Вам није предложено.
Уосталом, лек је још у фази испитивања. Као што сами кажете у некој од бивших република је у фази три клиничких студија- то значи да још увек није пуштен у промет.

Пецо, вероватно се не користи чим Вам није предложено.
Уосталом, лек је још у фази испитивања. Као што сами кажете у некој од бивших република је у фази три клиничких студија- то значи да још увек није пуштен у промет.

kako da ti posaljem privatnu poruku jer imam problem. Ostavila sam razne poruke na forumu i ljudi mi se javljaju a ja te poruke nevidim u okviru foruma i stalno kad se ulogujem dobijam obavestenje
Postovani ana1312, nakon Vase registracije na Forum Krstarice, neophodno je da prve tri poruke koje posaljete odobre moderatori foruma. Nakon toga cete moci da nesmetano saljete poruke. Ako vam poruke nisu duze vremena odobrene, molimo vas da putem privatne poruke kontaktirate moderatora tog foruma ili nekog od supermoderatora da biste ubrzali proces odobrenja poruka
Daj resi ovaj problem jer mi je vise muka o internet prevara

kako da ti posaljem privatnu poruku jer imam problem. Ostavila sam razne poruke na forumu i ljudi mi se javljaju a ja te poruke nevidim u okviru foruma i stalno kad se ulogujem dobijam obavestenje
Postovani ana1312, nakon Vase registracije na Forum Krstarice, neophodno je da prve tri poruke koje posaljete odobre moderatori foruma. Nakon toga cete moci da nesmetano saljete poruke. Ako vam poruke nisu duze vremena odobrene, molimo vas da putem privatne poruke kontaktirate moderatora tog foruma ili nekog od supermoderatora da biste ubrzali proces odobrenja poruka
Daj resi ovaj problem jer mi je vise muka o internet prevara

Nema ovde nikakve prevare,vase poruke su cista reklama proizvoda a to ovde pravilnikom nije dozvoljeno i samim tim nisu odobrene od strane moderatora u ovom slucaju mene.
Mozete se obratiti administraciji foruma,platiti reklamu i u tom slucaju izreklamirati sta imate,u suprotnom svaka sledeca poruka ce vam biti obrisana i vi sankcionisani crvenim kartonima.

Hvala na razumevanju.:)

U poslednje vreme se u mnogim medijima moze cuti vest da je najzad pronadjen lek za metastatski melanom ,,Vemurafenib,,sto zaista uliva nadu obolelima.U SAD je zvanicno odobren i dostupan pacijentima,U EU bi to trebalo da se desi do kraja godine.U nasem okruzenju dostupan je pacijentima u jednoj bivsoj republici na dve klinike u okviru klinickih studija faze lll.
Kod nas? Pokusao sam na vise mesta da dobijem informaciju i naravno,nista,zid cutanja.
Da li neko ima vise informacija?
Zelim svima puno zdravlja i srece

Ovo je sajt na kome se može proveriti status svake studije koja se radi trenutno u svetu... Ne znam koje su to zemlje iz okruženja koje rade ovu studiju, u Srbiji se ne radi....
http://clinicaltrials.gov/ct2/results?term=melanoma+vemurafenib&no_unk=Y

duusa,
Nisam probao ni jedno ni drugo,molim te napisi vise o tome ili posalji link
Hvala
http://ivonazivkovic.net/KANCER-3.html
http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/candida-i-rak/http://www.seljacionline-forum.com/showthread.php?47482-Zelena-glina-i-njene-blagodati
http://www.alternativa-forum.com/detoksikacija/155-detoksikacija-zelenom-glinom.html

Inace ja sam pila zelenu glinu ,nije strasno a za to sam cula od poznanice kojoj su pre 14 godina posle operacije dojke lekari davali 3 meseca zivota a evo i danas je ziva i zdrava.Glinu kupujes u apoteci ili prodavnicama zdrave hrane i pijes je na prazan stomak ujutru a pola sta posle toga pojedes nesto sto ima puno vlakana u sebi ( voce ,povrce ,zrnevlje ...) I lekovi se uzimaju posle toga inace neutralise dejstvo lekova

Poslednja izmena:
Jos jedna redovna kontrola i srecom,hvala Bogu,nista novo.Uz abdomena i limfnih zlezda i rtg pluca pokazuju da nema promena.Nema ni promena terapije,jos uvek je nemam,sto me najvise zbunjuje u celoj prici.Veliki poz.svima,narocito damama sa teme onkologija koje se hrabro,muski bore sa ovim zlom.
Puno zdravlja i srece svima

Jos jedna redovna kontrola i srecom,hvala Bogu,nista novo.Uz abdomena i limfnih zlezda i rtg pluca pokazuju da nema promena.Nema ni promena terapije,jos uvek je nemam,sto me najvise zbunjuje u celoj prici.Veliki poz.svima,narocito damama sa teme onkologija koje se hrabro,muski bore sa ovim zlom.

peca66 drago mi je da si dobro i da hvala Bogu nema nikakvih promjena :zskace:!!!!
Hvala na podršci u moje i u ime mojih prijatelja sa onkologije!!!!
Svako dobro i samo hrabro do pobijede!!! :zpozdrav:

Драго ми је што си се јавио. :)
Држимо палчеве да код тебе и на даље остане све како треба!

peco drago mi je da su svi rezultati zadovoljavajuci
je se ovih dana spremam da krenem u akciju
eho rtg krv ocno i jos par pregleda ma na kontrolu
u martu ce biti 5 god od poslednje operacije a bilo ih je tri
svasta sam nesto koristila prvih par god
ali naj bitnije u celoj prici je POZITIVAN STAV

Ja sam se 9 meseci uredno lecila posle operacije karcinoma dojke,sve je delovalo super-prognosticki.Posle samo 3 meseca mirnog perioda buknulo je opet-kao pozar,a dijagnoza "mastitis carcinomatosa"je po statistikama znacila "u toku prve godine smrtni ishod u 80%,a samo 2% prezivi petogodisnji period"Sledovale su neuspesne hemio terapije,operacija,zracenje.Posle 14 meseci ja sam tu,odlicno se osecam,recidiv lokalni postoji ali ne i udaljene metastaze,radim-zivim skoro kao pre!
Menjala sam svasta od "pomocnih"stvari-jela 4 meseca samo biljno,pa se vratila na sve i svasta,pa sad opet biljke..pocinjala na kratko:kapsule petroleja,neke gljive,belu imelu,nesto od aloje...Ni na cemu nisam bila predugo.NAJVAZNIJE:odbaciti strah,osecati se zdravo(procitaj Luizu hej"kako da ozdravite svoj zivot")isterivati turobne misli iz glave,kad treba i na silu,meditirati o sebi za npr.5 godina-zdrav,na mestu koje volis,pricas nekome kako je sve iznenada proslo.I nije tacno da od raka ili umres ili ozdravis-ima mnogo ljudi koji se povremeno bakcu sa njim,kao kod svake hronicne bolesti...i uz to zive sasvim dobar zivot!Lek je u nama!

Ja sam se 9 meseci uredno lecila posle operacije karcinoma dojke,sve je delovalo super-prognosticki.Posle samo 3 meseca mirnog perioda buknulo je opet-kao pozar,a dijagnoza "mastitis carcinomatosa"je po statistikama znacila "u toku prve godine smrtni ishod u 80%,a samo 2% prezivi petogodisnji period"Sledovale su neuspesne hemio terapije,operacija,zracenje.Posle 14 meseci ja sam tu,odlicno se osecam,recidiv lokalni postoji ali ne i udaljene metastaze,radim-zivim skoro kao pre!
Menjala sam svasta od "pomocnih"stvari-jela 4 meseca samo biljno,pa se vratila na sve i svasta,pa sad opet biljke..pocinjala na kratko:kapsule petroleja,neke gljive,belu imelu,nesto od aloje...Ni na cemu nisam bila predugo.NAJVAZNIJE:odbaciti strah,osecati se zdravo(procitaj Luizu hej"kako da ozdravite svoj zivot")isterivati turobne misli iz glave,kad treba i na silu,meditirati o sebi za npr.5 godina-zdrav,na mestu koje volis,pricas nekome kako je sve iznenada proslo.I nije tacno da od raka ili umres ili ozdravis-ima mnogo ljudi koji se povremeno bakcu sa njim,kao kod svake hronicne bolesti...i uz to zive sasvim dobar zivot!Lek je u nama!

Vesna,HVALA VAM što postojite!!!!!:heart::cvet:
UZ vas se osjećam kao da imam mentora koji me psihički vodi kroz ovaj ispit života, i koji isto razmišlja kao i svoj "učitelj" , ali ne smije to da kaže na glas bojeći se da ne griješi,a opet je jako sretan kad uvidi da je to zapravo tako!!!!

Back