Veliki propust ili štamparska greška?

Angel Grbriel

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
245
БИБЛИЈА

26. Potom reče Bog: da načinimo čoveka
po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti
gospodar od riba morskih i ptica nebeskih i od
cele zemlje i od svih životinja što se miči po
zemlji.

Коме се то Господ Бог обраћа речима ДА НАЧИНИМО ЧОВЕКА ПО СВОЈЕМУ ОБЛИЧИЈУ. КАО ШТО СМО МИ ????

Шта је по среди штампарска гешка, лош превод или сама контрадикција?

КОЈИ ТО МИ? ДА ЛИ ЈЕ БИЛО ВИШЕ ТВОРАЦА КАДА СЕ РАДИ О ЧОВЕКУ????

Не знам, остављам вама на разматрање. Посебно важно за нас који верујемо у библију.

БИБЛИЈА

zemlji.

Коме се то Господ Бог обраћа речима ДА НАЧИНИМО ЧОВЕКА ПО СВОЈЕМУ ОБЛИЧИЈУ. КАО ШТО СМО МИ ????

Не знам, остављам вама на разматрање. Посебно важно за нас који верујемо у библију.

Ne razmišljaj i ne pitaj previše, tako se postaje ateista. Tako su mene zaebali...:mrgreen:

А затим није било констатације Божје И РЕЧЕ БОГ ДА ЈЕ ТО ДОБРО.

- - - - - - - - - -

Ne razmišljaj i ne pitaj previše, tako se postaje ateista. Tako su mene zaebali...:mrgreen:

На постављам ово питање да би рушио веру у Бога него само ми је то баш запало за око.

Biblija i nije delo boga, već ljudi, ideologija...deluješ mi kao da si sada tek uzeo bibliju u ruke, kada još stojiš na prvoj strani, i našao si tek jednu grešku. A na toj prvoj ih imaš najviše... :mrgreen:

Библија би требала да буде безгрешна истина, али на ово нико није обратио па
њу, а прошли су толики векови.

Библија би требала да буде безгрешна истина, али на ово нико није обратио па
њу, а прошли су толики векови.

:eek:

Pa da jeste, ne bi ni bilo ateista. Savetovao bih ti da izbegneš čitanje biblije, jer se tako najlakše postaje ateista. A ako je već čitaš, isključi razum, batali detalje. Prijateljski savet. Ne želiš da budeš ateista.

Čekaj samo kad se zapitaš, kakvo je raj mesto iz kojeg gledaš kako se neki od tvojih bližnjih krčkaju u kazanu, večno. I šef insistira da se lepo provedeš, žurka koju ne možeš da napustiš...

Ја се Бога никада одрећи нећу, на крају крајева дао ми је мудрост да поставим питање.

Opet, ne pričam o bogu.
Ljudi veruju u boga a da nisu religiozni.
Biblija je samo manifesto jedne religijske struje nazvane hrišćanstvo.
Kuran je manifesto jedne druge religijske struje, zvane islam.
Sve su to dela ljudi, koji su prisvajali koncepciju boga za ostvarivanje ličnih ciljeva.
Naravno da ćeš naći stvari poput ove, na stotine.

БИБЛИЈА

zemlji.

A anđeli božiji koji pomažu u Njegovim delima?

Otud Elohim, koji se ne pojavljuje samo u Genezi, nego i u Psalmu 136.

Poslednja izmena:
БИБЛИЈА

zemlji.

Отац, Син и Свети дух или ти ЈА је исто.

Отац, Син и Свети дух или ти ЈА је исто.

Прво то није тако објашњено. А ко је онда Оац ако је Бог ЈА?

- - - - - - - - - -

Propust ili stamparska greska?
A nista trece nisi moga da predpostavis?

Da nebih ponovo pisao ovde sam vec sve o tome postavio:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29369-BIBLIJSKO-TROJSTVO-!!!

То тако не пише у библију.

Прво то није тако објашњено. А ко је онда Оац ако је Бог ЈА?

- - - - - - - - - -

То тако не пише у библију.

Па сви су "ОНИ" БОГ. Ја вам више нећу моћи доказивати ствари које морате сами да разумете и спознате.
Јер тешко да ја могу доказати нешто што ви још нисте спознали.

БИБЛИЈА

zemlji.

Deo koji si naveo i na jevrejskom glasi isto. Uopste nema kontradiktornosti. Na samom pocetku Starog Zaveta, pisac nadahnut Svetim Duhom objavljuje ono sto ce se otkriti u Novom Zavetu, a to je da postoji Sveta trojica, tri licnosti, Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh. Tri licnosti jedan Bog. Nase poimanje postojanja je ograniceno vremenom i prostorom, nastajanjem, njihovo nije. Oduvek su postojali i njihovo saglasje je takvo da sto zeli Otac, to zeli i Sin i Duh Sveti i obrnuto. Zato govorimo o postojanju jednog Boga. Imas kod Svetih Otaca Crkve tumacenje ovog dela. Nije da niko nije primetio, vec odavno je objasnjeno. Kada se kaze da cemo biti kao bogovi, to se misli na na ono sto je trebalo da postanemo, jer covek je stvoren da vlada zemljom. Da bude njen gosppdar. Pad je to onemogucio, ali Vaskrsenjem se ta mogucnost ponovo pojavila. Mogucnost obozenja. Mi nikada ne mozemo da budemo kao Bog, kao sto i kopija nikada ne moze da bude original, ali mozemo da licimo i da tezimo ka tome kroz duhovno usavrsavanje Duhom Svetim.

БИБЛИЈА

zemlji.

neka bude svetlost..tu se nije dogovarao...zapovest i tacka...ali dogovor u bogu za coveka jeste..da nije bilo bi tuce u vecnom saboru..:D

Ja ipak mislim da tu El i druzina cavrljaju, nekada su verovali da je El imao zenu, boginju plodnosti-nebesku kraljicu, cije se postovanje od strane jevreja cesto pominje u starom zavetu i koja je mogla biti zamaskirana u pomalo misticnog svetog duha (jer gde ces oca i sinove bez majke) a sto se sinova bozijih tice, njih ima vise od jednog u starom zavetu. :kafa:

Back