Veliki Problem

• Začetnik teme Začetnik teme sympatico
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Psiho-savetnik:
sympatico:
Evo me...Morala sam prestati sa skolom...Nema ko da mi cuva dete...Muz mi je otisao kod bivse zene i sada je tamo sa njom i sa sinom...ZNate sta...Mozda mi je bilo tesko ali sada mi je jos teze....Nisam jela nista 5 dana isto toliko nisam ni spavala...JEdva prezivljavam svaki novi dan...Ne znam sta me vise boli, dali to sto je otisao kod nje ili to sto ga dijete doziva po cijeli dan i place jer vidi da aga nema....Sad mi je jos teze....Mozda sam trebala ostaviti stvari malo da slegnu...Ne znam sta da kazem...Totalno sam utucena...Najgore mi je sto nemam nikoga ovde...Imam dijete ali je ona malecka...Ona trazi nesto drugo...Ja sam tek sada u losoj situaciji....Eto kolko da se javim da znate sta se dogadja ...Hvala svima do neba na podrsci...
OVO SU NJENE RECI!!!To je odgovor za sve vas koji sada mene kritikujete!!!ONA JE SVE REKLA.A sta nam nije rekla,to je pitanje!!!Ja samo kazem da NE TREBA GENERALIZOVATI STVARI I DAVATI ISTE ODGOVORE SVIMA!!!Svaki je slucaj poseban!!TREBA VAGATI,VAGATI,VAGATI!!!Neko je jak i sve moze da izdrzi,drugi nije,pa recept onog prvog za njega znaci propast!!!
da ali je to tek kasnije dodato toga nije bilo na pocetku kada je pitala za savet .tako da nista ne znaci.ali sad bar zna da se bori samo za dete tako da ce sigurno uspeti jer nema truta pored sebe.ionako je radila i za njega .koji bi bio vas odgovor

Prvo: Osobe koje ovde iznose svoje probleme same o tome odlucuju. Takodje, same odlucuju i o tome hoce li neki savet poslusati ili nece. Dakle, svako ko je izneo svoje misljenje i dao neki savet - ucinio je to onako kako je smatrao da je najbolje. I niko nije ovoj zeni oterao muza, niti je iko sustinski uticao na to da se oni razidju. Sve su to njene odluke na koje ima apsolutno pravo.
Krajnje je prirodno da je zeni tesko kad je ostala sama sa malim detetom, bez posla i to negde na drugom kraju sveta, bez ikog svog. U krajnjoj liniji, uvek je tesko nesto promeniti... makako da nam je lose - naviknemo se. Kada prodje prvi bol i malo se prikupimo, onda mozemo dalje. I tek sa odredjene vremenske distance mozemo malo realnije da sagledamo svoje odluke i njihove posledice...
Cudi me da "Psiho-savetnik" to ne zna mnogo pre svih nas - amatera...
Konkretno, ne verujem da iko pametan moze poverovati u to da je bolje kroz zivot ici tako sto cete na ledjima vuci jos i jednog totalnog neradnika ("truta" - kako neko rece)koga ste negde uz put prestali i da volite... nego biti sam i dati sebi sansu... za svoj sopstveni mir i pristojno detinjstvo vec prisutnog deteta.

veliki pozdrav. neznam dal ovo dobro radim ali pokusacu. treba mi savet . ja sam iz srbije bivsi muz je ziveo samnom ovde i imamo dvoje dece od 9 i 5 god. nas dvoje smo se razveli i sud je dodelio decu meni . pre toga on je otisao u hrvatsku odakle je rodom. znaci ima dva drzavljanstva. ovde je krivicno gonjen i jos je taj proces u postupku. sud je dodelio decu meni i da on placa za njih alimentaciju. dok je bio u hr slao je . medjutim on je sad odselio u kanadu naravno bez javljanja deci . i vise alimentaciju nesalje. a sto je najgore ja neznam kod koga je i u kom gradu. da li ima leka tome i kako . unapred zahvalna . seherezada

veliki pozdrav. neznam dal ovo dobro radim ali pokusacu. treba mi savet . ja sam iz srbije bivsi muz je ziveo samnom ovde i imamo dvoje dece od 9 i 5 god. nas dvoje smo se razveli i sud je dodelio decu meni . pre toga on je otisao u hrvatsku odakle je rodom. znaci ima dva drzavljanstva. ovde je krivicno gonjen i jos je taj proces u postupku. sud je dodelio decu meni i da on placa za njih alimentaciju. dok je bio u hr slao je . medjutim on je sad odselio u kanadu naravno bez javljanja deci . i vise alimentaciju nesalje. a sto je najgore ja neznam kod koga je i u kom gradu. da li ima leka tome i kako . unapred zahvalna . seherezada

Jesi li sigurna da je stvarno sad u Kanadi, ili mu je to samo izgovor da prekine kontakt sa tobom i da prestane sa placanjem alimentacije?
U svakom slucaju, mozes par stvari da uradis:
- U zgradi opstine u kojoj zivis verovatno imas sluzbu za besplatnu pravnu pomoc, raspitaj se da li rade sad tokom leta i od koliko do koliko sati, pa idi do njih sa dokumentima sa suda i sa odlukom o obaveznom placanju alimentacije, mozda ce moci da te upute sta dalje da radis.
- Ukucaj u Google-u "besplatna pravna pomoc" pa zatim i ime tvog grada, pa vidi da li postoji jos neka adresa gde mozes dobiti strucan savet.
- Nadji na Internetu kontakt podatke nase ambasade u Kanadi, pa im posalji mail sa skeniranom sudskom odlukom o placanju alimentacije, objasni im kakva je situacija i pitaj ih da li mogu da ti pomognu da mu udjes u trag ne bi li se sudska odluka ispostovala.
Navedi im njegovo ime i prezime, maticni broj, itd. Vodi racuna da ovo moze da mu napravi probleme ako je tamo, pa se odluci na taj korak tek kad budes sigurna da stvarno nema nameru da te vise kontaktira i da ispunjava svoje obaveze.

Back