Veliki miting SNS-a uzdrmao Vladu, Cvetkovic ponudio ostavku

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
Predsednik Srbije i premijer se nedavno sastali
Mirko Cvetković nudio ostavku


BEOGRAD - Miting opozicije predvođene naprednjacima koji je pokazao veliko nezadovoljstvo građana, ali i jačinu SNS, delovao je kao hladan tuš na lidere vladajućih stranaka i doveo do toga da se sad svi slažu da je neophodna rekonstrukcija Vlade. Čim se Ivica Dačić, predsednik SPS, vrati iz Amerike, očekuje se sastanak lidera, a promene u Vladi bi, kako kažu u krugovima bliskim vrhu DS, trebalo očekivati do kraja februara.

Kako „Blic” saznaje iz krugova bliskim vrhu Demokratske stranke, sam premijer Mirko Cvetković ponovo je Borisu Tadiću nudio svoju ostavku, pozivajući se upravo na lošu koordinaciju u Vladi, koja je posledica toga da svaka stranka vodi svoju, a ne državnu politiku u resorima koje kontroliše. Tadić je, kaže naš izvor, Cvetkovićevu ponudu „primio na znanje”.

Socijalisti su se do sada najaktivnije suprotstavljali personalnim promenama u Vladi, ali je upravo nakon mitinga Srpske napredne stranke, Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, izjavila da je rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku jedna od najizglednijih opcija.

- Personalne promene ne bi uzdrmale stabilnost institucija - smatra Dijana Vukomanović, već bi, naprotiv, kako je ocenila, bile izraz odgovornosti.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/234600/Mirko-Cvetkovic-nudio-ostavku
 
dakle kao sto vidimo uprkos neumornom prdezu rezimlija na stranicama ovog foruma, realnost je drasticno drugacija.
spektakularni skup je dao jasan nagovestaj buduceg razvoja stvari i pravca u kome ce se Srbija kretati

Roki, moram ti reci, ali stvarno, taj "spektakularni" miting je samo pokazao koliki je cirkuzant Toma, a sa njim i Vucic i pijani Velja.

Mislim, vec sam to nekud istakao, ali nije lose da se ponovim-zuti moraju da odu sto pre, ali ovakva opozicija im nece moci nista, jer je nesposobna, i to sustinski.
 
Полторни и битанге су сами себе уздрмали ненормалном политиком сеци уши, крпи дупе. Милијарде и милијарде од петог октобра до данас од приватизације су утукли у смањивање социјалних проблема, намиривање паразита и постизање страначких компромиса, уместо да паре уложе у аграр и индустрију које су сада сведену на дно.

Нема више шта да се прода, нема где да се људи запсоле, а пара у буџету нема за гашење социјалних пожаранити, нити ће бити пошто прекоокеанске газде имају већих проблема по свету од судбине остатака своје ДОС пешадије...

Тома само користи то мада му се може обити о главу, јер када дође на власт, а сигурно ће доћи, мораће да брзо и радиклано решава проблеме. Велико је питање колико су они способни за било какав озбиљан посао иако није тешко бити бољи од Динкића и осталих шибицара. Не би било лоше ни да СНС по доласку на власт крене по злу, па да самим тим све странке буду компромитоване и а се отвори места за ступање на сцену неке нове државотворне странке која неће водити европску него српску политику.
 
Poslednja izmena:
ahaaaa... procitaj vest prvo :bye:

Ma, procitao sam ja vest, ali govorim ti o samoj opoziciji i o tvojoj percepciji mitinga kao "spektakularnog". Vlast nam je nesposobna, ali opozicija je jos gora-zar si stvarno ubedjen da Toma ima neki politicki program, a? Sedenje na stiroporu-ma do yaya, lako je njemu koji zivi u stanu od nekoliko stotina hiljada evra da izigrava Gandija i da se qrci. O njegovom zivotnom standardu 90% onih mitingasa moze samo da sanja.
 
Mladjan Dinkic:

Vlada mora hitno da prođe kroz kadrovske i suštinske promene. Situacija u zemlji izuzetno je teška. Neophodan nam je veliki preokret. Ako nešto ne preduzmemo, neće biti dobro ni za Srbiju ni za vladajuću koaliciju.

Te upozoravajuće poruke i najavu krupnih pomeranja u Nemanjinoj 11, izneo je ekskluzivno za ”Novosti” Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade, ministar ekonomije i lider Ujedinjenih regiona Srbije.

- Samo ako dođe do velikih promena i preokreta, možemo da očekujemo boljitak za građane i pobedu na narednim parlamentarnim izborima. Ako ništa ne promenimo, stranke vlasti će da dožive ubedljiv poraz! A vremena za čekanje više nema.
 
Roki, moram ti reci, ali stvarno, taj "spektakularni" miting je samo pokazao koliki je cirkuzant Toma, a sa njim i Vucic i pijani Velja.

Mislim, vec sam to nekud istakao, ali nije lose da se ponovim-zuti moraju da odu sto pre, ali ovakva opozicija im nece moci nista, jer je nesposobna, i to sustinski.
Није лоше.

Рекао си сурову и болну истину.
 
* Šta konkretno treba da se izmeni?

- Vlast mora da radi znatno bolje, efikasnije, delotvornije. Vođenje Vlade treba da bude mnogo ozbiljnije, a autoritet da se povrati. Nažalost, naša vlada je izgubila autoritet i toga sam potpuno svestan.

* Jesu li toga svesni i vaši partneri i kakav je njihov stav?

- Mnoge kolege su svesne. Razgovarao sam o tome sa mojim prijateljem Borisom Tadićem. Uveren sam da će on imati snage da povuče prave poteze, a ja ću mu pružiti podršku. Puno smo o tome pričali poslednjih dana i nedelja.
 

Back
Top