Veliki koncert Hladnog piva u Novom Sadu

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
129.628
Hladno Pivo Barutana Beograd Srbija Fotografije galerija slike Mile Kekin 35 koncerata


Povodom obeležavanja tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu u okviru ovogodišnje turneje „35 za 35”. Hladno Pivo nastupiće u Evropskoj prestonici kulture 8. oktobra 2022. godine od 21 čas u Hali 2 Novosadskog sajma.

Prema rečima organizatora, publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla. Hladno pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme „Jednim Osmijehom“, „Pitala si me“, „Ne Volim te“, „Ezoterija“, „Biološki Sat“, su samo neki od hitova koji su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati.

Hladno pivo je bend koji je za 35 godina karijere uspeo iz albuma u album da sazreva i postaje kvalitetniji, kako muzički tako i tekstualno što je zaista retkost na našiim prostorima, s obzirom da bendovi uglavnom posle naglog uspeha, doživljavaju i nagle padove. Sa bendom Hladno Pivo, situacija nije bila takva. Već upravo obrnuta, posle uspeha, dolazili su još već uspesi; pune koncertne sale i dvorane, eminentne nagrade iz čitavog svega kada je u pitanju muzička industrija.

Novinarka Dragana Prica Kovačević će primetiti u tekstu u kojem će pročešljati čitavu diskografiju benda, da su u više od tri decenije postojanja uvek bili na pravoj strani: „U više od tri decenije postojanja mogli bismo reći da je Hladno pivo uvek bilo na pravoj strani i da se uvek borilo protiv opštenarodne apatije.“

Ovoga puta borba protiv opštenarodne apatije se nastavlja u Novom Sadu, u Hali 2 novosadskog sajma, prostoru koji sve jače biva iscrtan na mapi rokenrola kada su u pitanju dešavanja i koncerti.

Ono što predstavlja još jedan kuriozitet je to što je za najveće poštovaoce Hladnog piva osmišljen i fan pit, u kojem će ljudi moći da komuniciraju sa svojim muzičkim herojima, ali i da iz nešto ekskluzivnijeg mesta prisustvuju pomenutom muzičkom spektaklu.

Karte za koncert se mogu nabaviti putem sajta GIGSTIX i to u pomenute dve varijante; parter, u iznosu od 1200 dinara, i fan pit u iznosu od 1700 dinara.


balkanrock.com
 

Back
Top