Велике силе тумаче Резолуцију 1244 како им одговара

Тихи

Starosedelac
Poruka
165.765

Велике силе тумаче Резолуцију 1244 како им одговара​


677z381_Tan2024-06-0923103806_2-vucic.jpg

Танјуг/Јована Кулашевић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Резолуција 1244 говори о територијалном интегритету СРЈ и његовом правном наследнику што је Република Србија, али да странци из те резолуције узимају само оно што им се свиђа.

"Свиђа им се у Резолуцији 1244 да могу да пошаљу НАТО трупе на Косово, али им се не свиђа да Србија пошаље до хиљаду својих војника и полицајаца. Па овде важи, а ово друго што треба за Србију да важи, не важи. Тим горе по споразум, не свиђа нам се и може нам се. Много смо јаки и нећемо да вас пустимо. Кога брига за резолуцију?", рекао је Вучић у интервјуу за сарајевски "Дневни аваз".


Како је рекао, КФОР ће сваки пут да се позове на Резолуцију 1244, Бриселски споразум и Србија мора све да испуни од правосуђа до полиције на северу, али Заједница српских општина не може, јер можда није у складу са Уставом Косова.

"А ово ваљда јесте у складу са Уставом Србије. А ми добрим делом имамо рат у Украјини данас због тога што су се тако тумачили и Мински договори и све друго. Е супер је, једно ћу да потпишем, а друго ћу да радим", констатовао је Вучић.

Избори у Србији​

На питање новинара да прокоментарише убедљиву изборну победу листе око СНС на локалним изборима у Србији, Вучић је рекао да протести узимају огромну енергију, али да не говоре о томе што је стварно расположење људи. Он је истакао да је после избора 17. децембра молио Несторовићеву листу да не губе време и да формирају владу и да је упозорио опозицију да ће изгубити са још убедљивијом разликом.

"Јер ја имам истраживања, радим то, бавим се тиме. Не, не, победићемо, говорили су. Изашли смо на изборе, у Новом Саду су се сви ујединили. Нема ко није изашао на изборе. Изгубили су никада убедљивије. Дакле, просто људи негде цене рад, као што вас казне негде, где нисте довољно тога урадили и где нисте довољно бриге показали. И ту бригу о људима мораћемо да показујемо много више у неким деловима Србије", рекао је Вучић.

Он је посебно нагласио, како је рекао, идиотске упаде представника опозиције у кол центре СНС.

"Што је проблем с кол центрима? У свакој земљи се они подразумевају. Ја им кажем људи, па ми имамо стотине кол центара. Не један, два или три, стотине. Озбиљно организована политичка организација, хоће да изведе људе за које је сигурна, да гласају за њу. Шта је проблем? Нешто противзаконито? Уместо да се бавите собом, уместо да решавате своје проблеме, ви увек тражите неке скандале. И на крају су људи то видели и препознали", рекао је Вучић.

Како је оценио, заједничко опозицији на Балкану је то да увек сматра да јој је време да преузме власт.

"Ево сад ћу, следећи избори су моји. То је, знате као сада када су играли Дортмунд-Реал? Реал је 14 пута освојио, неће 15. и сад ћемо ми да победимо Реал. Нећеш, победиће Реал 15. пут. И следеће године као, па неће Реал 16. пут да нас победи. Можда и хоће", навео је Вучић.

На питање новинара како је могуће да у "диктаторском режиму има толико протеста, пиштаљки и вувузела", Вучић је одговорио да је он диктатор, а сви други су паметни и добри и да нема проблем са тим.

"Ту су овде сваки дан. Трче около, пуштају звучнике. Како они пређу на једну страну, ја на другу, у неку другу канцеларију да бих могао нормално састанак да одржим, али то вам је посао, то је живот", рекао је он.

Вучић сматра и да постоје двоструки аршини за Србију и за ЕУ. Навео је пример напада на потпредседника Странке слободе и правде Борка Стефановића и да је нападач оправдано ухапшен, јер је напад на Стефановића за сваку осуду, али да је, с друге стране, како је рекао, у ЕУ седморо њих избодено ножем током кампање за европске изборе, а да ОДИХР није изашао са никаквим саопштењем којим осуђује насиље.

"Ако можемо, мало да се иживљавамо над Србијом, посебно над Вучићем, пошто је он непослушан, он би да глуми независног и слободног, а код нас независни и слободни не смеју лепо да прођу, тако да удри мало по њима...И немам проблем са тим, само што мислим да је то све већи њихов проблем, јер људи нису ни глуви, ни слепи, ни у Европи, нити било где друго, да такве ствари не виде", поручио је Вучић.

На другој страни, како је рекао, не знам шта бисмо радили да сваког дана немамо 50 протеста на све могуће стране.

"Има једна занимљивост која нам је иста у Београду, Сарајеву, Скопљу... Ко год да држи протест, којим год поводом, увек сви морају да буду за тог што протестује. И није важно да ли тај нешто лаже, петља, да ли је у праву или није, колико пара тражи од државе, увек је то неправда, држава нека то плати", рекао је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/618805/Velike-sile-tumace-Rezoluciju-1244-kako-im-odgovara

Znaci Vucic tvrdi da zapad ne postuje rezolucije Ujedinjenih Nacija.

Sta nam je ciniti?

Ja predlazem da se uclanimo u Rusku Federaciju i da ih oruzjem poteramo sa Kosmeta.
 
Agresorski NATO-velikošiptarski pakt je 1999 bombardovao SR Jugoslaviju i izveo privremenu otimačinu južne Srbije (JSP Kosova i Metohije) od ostatka Srbije tačno 100 godina nakon što su Šiptari prvi put u istoriji 1899 postali brojniji od Srba u južnoj Srbiji (u JSP Kosovu i Metohiji), to jest nakon što su u periodu 1875-1912 (a posebno intenzivno u periodu 1878-1912) sproveli totalni nekažnjeni teror nad Srbima u južnoj Srbiji (u JSP Kosovu i Metohiji) masovnim ubijanjima, silovanjima, proterivanjem i uništavanjem imovine, koji je bio zaustavljen 1912 nakon što je SRPSKA VOJSKA oslobodila južnu Srbiju (JSP Kosovo i Metohiju) u 1.balkanskom ratu!
👀👂👂

P.S.: Šiptari su u 2.Jugoslaviji u periodu 1966-1989 sproveli nekažnjeno etničko čišćenje Srba iz južne Srbije (JSP Kosova i Metohije) nakon što je bila ukinuta Uprava državne bezbednosti Kosova i Metohije koja je bila sastavni deo Uprave državne bezbednosti SRBIJE!
💯%
 

Back
Top