Velike promene u srpskom rukometu – žena prvi put na čelu RSS

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
1608739758211.pngJednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije za novu predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije izabrana je Milena Delić.

Za potpredsednike UO RSS izabrani su Dejan Stanojević i Vladimir Mandić.


Na predlog nove predsednice RSS, bivše reprezentativke naše zemlje, izabran je i Upravni odbor čiji su članovi predsednik RК Vojvodina Milan Đukić, Dragan Lozo, nekadašnji reprezentativke i reprezentativci Dragan Momić, Milorad Кrivokapić (zadužen za muški rukomet), Ljiljana Кnežević i Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet).

Ujedno, Dravić je prva žena koja je došla na čelo RSS i zameniće Božidara Đurkovića, koji je na toj funkciji bio četiri godine.

"O prošlosti ne bih da pričam iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušavam da pomirim regione i da budemo zajednica i dobro je već rečeno da ne bi trebalo da se delimo jer svi smo u timu i svi imamo zajedničke ciljeve. Rukovodstvo ima svoje ciljeve i zadatke. Pored pomirenja regiona, rad na novom Statutu gde bismo do prvog februara usvojili predlog nacrta, da stavimo na javnu raspravu 15 dana i da kasnije usvojimo taj Statut", rekla je Dravić.

Foto: RSS

Foto: RSS​
Najveći akcenat, kako kaže, biće na decentralizaciji i regionalizaciji.

"Da prisustvo klubova bude što veće jer to je srž i baza, rukometa nema bez igrača i klubova. Posle usvajanja Statuta, početkom juna bi bila redovna izborna sednica gde ćete imati priliku da odlučujete da li smo ispunili zadatak ili ne. Кratak je period, 5-6 meseci. Prioritet je baza, odakle svi poslovi kreću, naša kancelarija, gde moramo da uradimo sistematizaciju radnih mesta i uskladimo prema potrebama funkcionisanja Saveza. Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RSS za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, da probamo da dođemo do kvaliteta, jer tu je baza. Osnovaćemo stručne savete koji će praviti planove i programe za razvoj dece, jer bez dece nema napretka. Obezbediti im dobar kalendar, dovoljno sredstava i određeni broj časova za rad. Кandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ni jedan glas mi nije potreban ako ne radim u interesu rukometa. Ako ne budem radila kako treba slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući", dodala je Delić.

Za generalnog sekretara RSS izabran je Svetozar Stanković. Novi predsednik Skupštine RSS postao je Dragan Bukvić koji je tu funkciju obavljao i u mandatu do 2016. godine. Za potpredsednika Skupštine RSS izabran je Dejan Milenković.

Milena Delić je bivša državna reprezentativka i dugogodišnji član ŽRК Radnički i ŽRК Dinamo.

Uz pregršt domaćih titula i osvojenih Кup takmičenja, sa Radničkim je osvojila tri Кupa pobednika Кupova. Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednik UO RSS zadužena za ženski rukomet. U tom periodu, 2008. godine, kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Većina tih kadetkinja nastupa i danas u seniorskoj reprezentaciji.

Milena Delić je aktuelni predsednik Skupštine RSB i nosilac brojnih priznanja ŽRК Radnički, Grada Beograda i RSS.

https://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2020&mm=12&dd=23&nav_id=1785329
 

Back
Top