Quantcast

Велика свађа: Радикал против ЕУ парламентараца, а СНС сметају Руси у Скупштини!

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
https://srbin.info/politika/velika-...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

Велика свађа: Радикал против ЕУ парламентараца, а СНС сметају Руси у Скупштини!

Током Осме седнице Другог редовног заседања, вододила се жестока дебата између народног опозиционог посланика Српске радикалне странке (СРС), Александар Шешељ и народног посланика режимске Српске напредне странке (СНС), Владимира Орлића у вези учешћа ЕУ парламентараца и представника Русије у раду Скупштине Србије.

Током те расправе Александар Шешељ је истакао:


„На седници Одбора за европске интеграције, о којој ви говорите, само сам ја тамо од присутних чланова бранио достојанство Народне скупштине, зато што сам једини протестовао због обраћања амбасадора ЕУ.

Ви сте нарушили Пословник, дакле кршили сте Пословник. Владајућа већина, која чини већину у Одбору за европске интеграције је допустила амбасадору ЕУ у Србији да се обрати на том састанку, да нам пушта цртане филмове и да нам држи предавање. Једини сам се ја против тога побунио, а ви сте то подржали, тј. овај ваш коалициони партнер из Новог Сада, Ненад Чанак који је председник тог одбора, са којим сте ви у коалицији на нивоу града Новог Сада. Он је то омогућио.

Једини сам ја изразио протест. То може исто да се провери и на снимку и у стенограму и у записнику. Дакле, једини сам ја тамо бранио достојанство Народне скупштине, ви сте то подржали.”

1575999308700.png
 

Jugoslav Čvarak

Veoma poznat
Poruka
10.399

Europa ultraliberalna
politika homoseksualna
Kršćanstvo su odbacili naše
nemoral im svake vrste paše

Čuvajmo se, moj narode pravi
Europa i grli i davi
Mi odluku donosimo naglu
Ne srljajmo k’o guske u maglu

Otet će nam i polje i more
bistre rijeke i visoke gore
Kad nas tuđin na koljena baci
Hrvati će postat prosijaci

Zato traže prava za manjine
nad većinom da vrše zločine
Primjere smo nedavno imali
teroriste kad su pomagali

Europa Hrvatskoj diktira
molimo je da nas okupira
Što je Hitler s oružjem htio
podmuklo je Zapad nastavio

Izmisliše globalizaciju
da nam sruše vjeru i naciju
Veće ribe progutat će male
sve bi male nacije nestale

Iz zapadnih laboratorija
smrtonosna bolest se razvija
Oni nude hrane otrovane
i genetski modificirane

Lude krave, zlaticu i sidu
narod mora imati u vidu
Bojni otrovi i bombe opake
ubijaju narode nejake

Slobi sude, rat je izgubio
a Tuđmanu što je pobjedio
Europa sudbina je naša

u nju mora četnik i ustaša


Braco Srbi, dobro dosli u EU, samo sto dalje od ruskog olosa.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
https://srbin.info/politika/radikal...uce-si-bio-nacionalista-a-danas-si-evropejac/

Радикал напредњаку у лице: Јуче си био националиста, а данас си европејац

Током Осме седнице Другог редовног заседања Скупштине Србије, водила се жестока расправа између опозиционог посланика Српске радикалне странке (СРС), Милорада Мирчића и народних посланика режимске Српске напредне странке (СНС), Владимира Орлића и Верољуба Арсића, због учешћа ЕУ парламентараца у преговорима власти и опозиције у вези предстојећих редовних избора који се одржавају у Србији почетком 2020 године.

22:54 11.12.2019.

Том приликом, између осталог, Мирчић је истакао следеће:


„Канцеларија за демократију и људска права је нешто што је псеудоним за Биљану Вучо Ковачевић. Она је физички мртва. Физички је мртва, али физички се не разликује ни Соња Лихт, ни Соња Бисерко, ни Наташа Кандић од ње. То су лешеви који ходају.

Друго, ви имате, је ли Арсићу, ти се буниш за Наташу Кандић што је спаковала многе Србе у Хаг и лажне сведоке обезбеђивала. Ти се сад Арсићу буниш. Јел тако? Е, то су ваши принципи. Е, тако ви поступате. Када вас похвале ови са запада ви одмах иза Арсића који је био националиста, радикал, прелазите у европејце. Е, то је ваш мото.

Друго, ви господо имате увек присутне невладине организације. Невладине организације вас доводе пред свршен чин. Оне вам напишу предлоге. Ви то одмах одбијате. Ви нас подсећате на ране 90-е када је Слободан Милошевић одмах у старту одбијао било какве разговоре и преговоре, а онда како је одмицало време и фазе преговора он је све више и више попуштао. Бојимо се.”

Убрзо за реч се јавио посланик СНС, др Владимир Орлић, који је Мирчићу реплицирао са следећим тврдњама:

„Прво, морам да кажем да нисте у праву када кажете да је Канцеларија за демократске институције и људска права нека невладина организација, и помињете покојне људе са тим у вези.

Дакле, та канцеларија је канцеларија ОЕБС-а, Организације за европску безбедност и сарадњу. То што се на енглеском скраћено каже – ОДИР, било би незгодно на српском да се изговори као скраћеница, јер би звучало КДИЉП, али односи се на Канцеларију за демократске институције и људска права.

Дакле, са тим људима разговара радна група Владе када анализира различите мере. То је, дакле, Канцеларија ОЕБС-а, Организација за европску безбедности и сарадњу. То није исто што и ЈУКОМ, који је био скраћеница за ваљда Комитет правника, је ли тако, за људска права, то просто није исто и нема везе једно са другим.”

Мирчић је на Орлиће наводе, међутим, следеће истакао:

„По нама, српским радикалима, све је то исто, да ли се зову ЈУКОМ, да ли се зову комитети, канцеларије, агенције, све је то исто. Нема никакве разлике између њих, а ви видите како ћете са њима изаћи на крај. Ми вам из добрих намера скрећемо пажњу на оно што и ви знате.

Што се тиче верности, да кажем овоме колеги, има нас различитих. Када је су питању политички принципи има оних који су доследни, а има и оних који су препознатљиви у народу по доследности и верности некој политици или идеји. Али, то је сасвим разумљиво. Суштина је овде много крупније ствари када су у питању избори.”

За реч се јавио и посланик СНС, Верољуб Арсић, који је Мирољубу Мирчићу, на његове тврдње одговорио са својим ставом, закључивши да:

„Изборни услови у Републици Србији од увођења вишестраначког система до дана данашњег никада нису били бољи него што су данас. То одмах да рашчистимо. И сви они који се жале на неке недостатке изборног система. О томе можемо да причамо, али о томе да их неко вара на изборима данас, мало теже. Могу да кажем да је то једино из разлога што не може да прихвати чињеницу да одређене политичке странке или политичке лидере грађани једноставно неће. Па, им је крив закон, криво им је законодавство, криви су изборни услови. Изборни услови које су они сами прописали док су били на власти.

Једино Закон о избору народних посланика, који је донет 1999. године и био је донет консензусом тада свих парламентарних странака, 2000. године, ја се извињавам, новембра месеца био је резултат консензуса свих политичких странака и све измене које смо имали од 2000. године на овамо биле су измене које су биле у сврху усаглашавања закона са одлукама Уставног суда или са уставним одредбама самог закона.

Мене изненађује да неке колеге нападају онај део да јавни функционер не сме да врши притисак на своје запослене, односно у органу у коме он врши функцију руководиоца. Колико је мени познато и када је био Закон о избору народних посланика, онај први текст, да је било забрањено у том закону утицаја руководства у јавним предузећима, органима државне управе, органима јединица локалне самоуправе и органима аутономних покрајина. То је 2000. године одређено. Ја, не знам зашто сада некоме та одредба смета, а 2000. године је гласао за одредбе тог закона.”
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
https://srbin.info/politika/seselj-...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

ШЕШЕЉ: Намножили се плагијатори диплома, проверити и Јоргованкин докторат (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ оценио је да су афере са нелегалним стицањем факултетских диплома и академских титула на основу плагијата достигле несагледиве размере и да је зато потребно да се формира државна комисија коју ће чинити неспорни интелектуалци који би темељно испитали сваки појединачни случај.

18:32 12.12.2019.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Шешељ је рекао да не треба испитивати искључиво случајеве плагијата представника власти већ да треба испитати и наводе о плагирању дипломских и докторских радова представника опозиције.

Ево, нека се крене од (бившег председника) Томислава Николића и (гувернерке НБС) Јоргованке Табаковић, да се види одмах код Небојше Стефановића али да се испита и Даница Поповић и она доценткиња Филозофског факултета која је преписала из рада професора Милоша Ковића. Да се ради темељито, ни по бабу ни по стричевима, и да то схватимо као општенационални интерес“, рекао је Шешељ.

Он је рекао да је актуелна власт кумовала таквом развоју догадјаја јер није одмах енергично реаговала на ту појаву још када је примећено да Николић није завршио факултет, односно када није могао да каже на којем одсеку је дипломирао.

Имамо сада и Јоргованку Табаковић. Видео сам на Гуглу цитате из њене дисертације и видим да је преписивала. Ја за Синишу Малог не могу ништа да кажем, јер још није објављен извештај, али за оно што сам видео – Јоргованка Табаковић је плагирала. Што се тиче Небојше Стефановића, његов докторски рад нисам читао али он изгледа нема регуларно завршен ни факултет. Те ствари треба рашчистити али паралелно да се испита и на опозиционој сцени. За почетак, десет режимских и десет опозиционих“, рекао је он.

Шешељ је оценио да ниједан плагијатор не сме остати некажњен и да зато треба кренути од јавних личности јер ће њихово раскринкавање бити поука за све остале да се не исплати плагирати и плаћати диплому.

Он је рекао да прозападна опозиција и невладине организације радо сумњиче припаднике власти за такве ствари али бране своје. „Није мени жао (власти), треба их вербално черечити јер је то неопростиво, али прозападне партије и невладине организације су увек спремне да бране људе из својих редова који су нешто плагирали или лажно дипломирали“, рекао је Шешељ.

Лидер СРС је навео да је, конкретно, и писац Данило Киш био доказани плагијатор и да је „ухваћен у крадји присвајања тудјих текстова“ и замерио председнику Александру Вучићу због тога што је похвално говорио о том писцу као о „великом Кишу“.

„Неки дан Александар Вучић рече: ‘Велики Киш…’ По чему је то велики? Сигуран сам да је то рекао јер није прочитао ниједну његову књигу. Ја сам прочитао све и могу рећи да није велики писац. Јесте солидан, јесте натпросечан али није велики. Има тежак стил писања и обузет је мрачним мислима па је прикладан за људе који су депресивни да их још више ували у депресију“, рекао је Шешељ.

Он је позвао Вучића на телевизијски дуел о том питању. „О Кишовом књижевном опусу можемо увек да имамо јавну полемику. Пошто сам га увек изазивао на тв дуел на политичке теме и увек је одбијао. Па можда би пристао на књижевне теме. Нека тема нашег дуела буде Данило Киш и његово дело, па да видимо ко ће надјачати“, рекао је он.

Коментаришући изјаву лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића да је у инциденте испред Скупштине Србије за време протеста „Један од пет милиона“ умешана Русија и СПЦ, Шешељ је рекао да су то глупости.

„Ја мислим да Чедомир Јовановић лупета глупости. Он мора да иде у затвор јер је покрао велику количину пшенице из робних резерви, говори се о шест милиона евра. Постао је прорежимски политичар јер му прети затвор. Шта прети (Ненаду) Чанку, не знам, нешто слично вероватно, јер је и он преко ноћи постао режимски политичар“, рекао је Шешељ и додао да су једино радикали на српској опозиционој сцени странка која није ни прозападна ни прорежимска.
 

zlatko01

Elita
Poruka
22.157
https://srbin.info/politika/velika-...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

Велика свађа: Радикал против ЕУ парламентараца, а СНС сметају Руси у Скупштини!

Током Осме седнице Другог редовног заседања, вододила се жестока дебата између народног опозиционог посланика Српске радикалне странке (СРС), Александар Шешељ и народног посланика режимске Српске напредне странке (СНС), Владимира Орлића у вези учешћа ЕУ парламентараца и представника Русије у раду Скупштине Србије.

Током те расправе Александар Шешељ је истакао:


„На седници Одбора за европске интеграције, о којој ви говорите, само сам ја тамо од присутних чланова бранио достојанство Народне скупштине, зато што сам једини протестовао због обраћања амбасадора ЕУ.

Ви сте нарушили Пословник, дакле кршили сте Пословник. Владајућа већина, која чини већину у Одбору за европске интеграције је допустила амбасадору ЕУ у Србији да се обрати на том састанку, да нам пушта цртане филмове и да нам држи предавање. Једини сам се ја против тога побунио, а ви сте то подржали, тј. овај ваш коалициони партнер из Новог Сада, Ненад Чанак који је председник тог одбора, са којим сте ви у коалицији на нивоу града Новог Сада. Он је то омогућио.

Једини сам ја изразио протест. То може исто да се провери и на снимку и у стенограму и у записнику. Дакле, једини сам ја тамо бранио достојанство Народне скупштине, ви сте то подржали.”

Pogledajte prilog 622508
obična jajara...glumi nacionalistu...slabo to ima prođu...već viđeno od strane njegovog oca
 

Jugoslav Čvarak

Veoma poznat
Poruka
10.399
ЈЕдино ово ПОДДРЖАВАМ:

Što je Hitler s oružjem htio
podmuklo je Zapad nastavio
Mili moj, ima dosta istine u tome sto je taj divlji guslar rekao.

Ma samo da mi se otkaciti od svga, odseliti u ruralnu Ameriku i bit mrzovoljni deda koji shotgunom puca na trespassere.
Jedan mali komad zemlje i mira zelim, nista vise, da me svi puste u k*urac.

J*ebes usrani Balkan, ovo sve treba napalmom zaliti, da balija, cetnik, siptar i ustasa vise ne postoje.
 

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
54.218
Мали Шешељ не зна да му је чале удбашко ђубре и продана душа која за лову ради све радње.

Сад је подгузна мува Александра Вучића, а овај мисли да се као расправља са СНС-овцима.

Верујем да то искрено ради, јер не види ко му је и шта му је чале.
 

Jami19

Elita
Banovan
Poruka
19.499
Мали Шешељ не зна да му је чале удбашко ђубре и продана душа која за лову ради све радње.

Сад је подгузна мува Александра Вучића, а овај мисли да се као расправља са СНС-овцима.

Верујем да то искрено ради, јер не види ко му је и шта му је чале.
Brutalno.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
https://srbin.info/politika/radikali-optuzuju-vucica-zbog-bednih-plata-i-penzija-poreza-stranih-investitora

РАДИКАЛИ оптужују Вучића због бедних плата и пензија, пореза, страних инвеститора

„Ништа се није променило у односу на оно што је било пре него што сте ви дошли на власт. Најнижа пензија је мања од 10.000 динара, девет пута мања од највеће пензије. Седамнаест посто пензионера је на минималној пензији. Пољопривредници, 250.000 њих, примају мање од 10.000 динара пензију", рекла је у Скуштини посланица СРС Вјерица Радета.


19:31 01.12.2019.

„4,5 милијарде динара дајете фудбалским клубовима. Шта има држава од тога? Лепо је да се спорт развија, али спорт је приватна ствар. Ваше државно је да се обезбеде услови за физичку културу у свим школама, а не да се неком другом на овај начин намиче новац, а 350.000 људи је на минималцу, а више од 400.000 људи у Србији живи тек мало изнад минималца. Са тим минималцем ви кажете – прескочили смо цифру од 30.000 динара, јер је сад минималац 30.022 динара“.

„Како ће породице обезбедити ту магичну цифру од 7.000 динара, ако сте ви одредили минималац од 30.000, а ви при том израчунали да је минимална потрошачка корпа 37.000?! Чега ће се одрећи људи који немају тих 7.000, а нису социјални случајеви, раде, зарађују, а ви и даље за ову најнижу зараду доживљавате као социјалну категорију? Вређате достојанство и пензионера због овако ниских пензија, а и запослених које сте свели на овако бедне плате.”

И Весна Николић Вукајловић из Српске радикалне странке је указала да је предложени буџет Србије за 2020. годину успех само према ММФ-у, јер сте са тим осигурава економска стабилност и ојачава поверење страних инвеститора који тек треба да долазе да би у нашој земљи остваривали екстра профите, уместо да се развија српска привреде :

„Како је дошло до овог пуњења буџета у ових седам година и како сте у ствари дошли до оваквог буџета тек 2020. године? Зашто је ваше управљање финансијама и даље нерегуларно? Зашто и даље правите једну хипер класу коју сте затекли 2012. године? Зашто ти исти ваши људи злоупотребљавају оволики новац из буџета, пуше томпусе, граде по десет хиљада квадрата у нашим туристичким центрима да нико не зна, да нико не види? Зашто се праве плантаже које треба да сачекају само легализацију одређених опојних биљака, итд?”, упитала је народни посланик Николић Вукајловић, а затим додала:

„Наравно да сте морали 2015. г. да потпишете са ММФ уговор и да у том уговору све што можете да дате, дали сте све са грбаче народа, а то што сте дали са грбаче народа је да сте одмах повећали обухват пореза, повећали сте врсту пореза, повећали сте висину пореза. Сви су опорезовани, независно од тога да ли имају решену инфраструктуру, да ли је то човек који живи у сред Београда или је то човек са врха неке планине, неког удаљеног села итд. Потпуно вам је свеједно ко плаћа тај порез, вама је врло било битно само да напуните тај ваш буџет“.

„У том уговору са ММФ-ом, морали сте да смањите плате, отежали сте самим тим школовање, отежали сте здравство, смањили сте пензије пензионерима, отежали сте одлазак у пензију, замрзли сте плате у јавном сектору, онемогућили сте раст пензија док издвајање за пензије не падне испод 11% БДП. Оно што је најстрашније, донели сте најстрашнији Закон о раду како бисте привукли стране инвеститоре који нису страни инвеститори, већ су то плаћени људи који су дошли унапред. Значи, унапред сте платили сваког радника који су они запослили на одређено време. Затим, тај Закон о раду вам је олакшао отпуштање радника. Значи, и ту сте растеретили послодавца који је дошао као тај страни инвеститор“.

„Затим, плаћање отпремнина сте укинули потпуно, тако да сте минули рад почели да рачунате само код тренутног послодавца тако да људи који су имали 10, 15, 20, 25 година радног стажа и прешли у неке друге фирме, изгубили од пет до десет хиљада динара у свом личном дохотку. Шта је још било страшно у овом Закону о раду? Прописали сте минималну цену рада и сви који су дошли и који су кобајаги страни инвеститори, шта су радили? Држали су се те минималне цене рада све време, нико није повећавао плате, тако да сте раднике држали ем на одређено време на две године, ем сте их држали у страху, ем сте легализовали систем где су радници морали да раде по сваку цену, а ви сте се тиме хвалили, јер онда кажете – добро је што радите, хајде да ради један, па хајде да ради и други, а зашто су радили? Радили су само да би пунили вашу касу, да би плаћали рачуне милом или силом, а углавном уместо да правите институције, ви сте уводили јавне извршитеље и онда сте силом отимали и то мало зараде коју су људи имали у тим страним предузећима“.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
https://srbin.info/politika/skupsti...hitno-smeniti-stefanovica-vulina-i-sarcevica/

Скупштина – Воја преломио, па тражи: Хитно сменити Стефановића, Вулина и Шарчевића

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ позвао је данас премијерку Ану Брнабић да „пре Нове године“ реконструише Владу Србије јер се како је рекао, „сувише разних афера концентрисало око појединих министара“.

1576694468600.png


13:39 18.12.2019

„Он није у стању да каже пред ким је полагао који испит. До гуше је умешан и у аферу Крушик преко свог оца, који је час запослен у тој приватној фирми ГИМ, час није. Још не знамо колико је у тој афери оштећен Крушик а колико Југоимпорт СДПР. То више не може да се толерише, да је министар екологије или спорта и физичке културе, не би могао да остане на том месту“, казао је лидер радикала.

Шешељ је оценио да Стефановић, „чак и да уопште није крив“, мора да се повуче са места министра унутрашњих послова „да би се вратило поверење народа у полицију и да би полиција могла да обавља свој посао“.


Лидер радикала је додао да је министар трговине Расим Љајић „морао да контролише“ све што се дешавало у вези трговине оружјем из Крушика и поново га оптужио да је „главни произвођач хероина у Србији“.

„Када је реч о трговини оружјем, у најбољем случају се ради о нехату Расима Љајића а можда је и умешан у све то мада немам таквих података. Знам само да Љајић не долази на седнице Скупштине Србије због мене, да је то рекао својим надређенима и својим сарадницима“, казао је Шешељ.

Упитан за став према министру просвете Младену Шарчевићу, лидер радикала је рекао да је СРС критиковала министра због „скандала над скандалима“ са уџбеницима историје у којима се како је рекао, „хвали институција јаничара“.

„Они на основу неколико случајева јаничара који су се пробили до врха државне власти закључују да је свима било тако, а није“, казао је Шешељ.

Поновио је захтев премијерки да „под хитно“ предложи Скупштини Србије измењену листу министара, наводећи да је за „повратак поверења народа да ће се водити успешна борба против криминала и корупције, неопходно да носиоци афера буду склоњени из Владе Србије“.

„Надамо се да владајуће странке имају довољно кадрова, а ако немају, да убрзамо изборну процедуру. Ми радикали имамо спреман комплетан кабинет ако нам народ укаже поверење и дође до тога да формирамо радикалску владу“, казао је Шешељ.

Оценио је да се председник Србије и лидер СНС Александар Вучића понаша „као мајка Тереза“ према министрима из те странке за које су везане афере.

„Вучић мисли да сваки кадар може да сачува по цену живота. Људи су кварљиви, кад видите да се неко покварио, треба га склонити да не разара здраво ткиво. Нема ту шта да се чека. Проблем је што напредњаци нису хтели да реагују у случају Томислава Николића и његове лажне дипломе а сада сви ћуте о потпуном плагијату Јоргованке Табаковић“, додао је Шешељ.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.