velika ocekivanja?

gost 15307

Legenda
Poruka
56.060
citam tu i tamo teme i postove na ovom pdfu
uglavnom svadja ; ima ga, nema ga...ciji je bog veci i tako...nebitno

ono sto mene zanima je sta ocekujete od tog entiteta...kreatora, svemocnog...kako god
zamisljali to...nesto u sto vjerujete...i to je sustinski nebitno

dakle, ocekujete li ista...nesto zauzvrat?
zasto ocekujete ako ocekujete?
zasto ne ocekujete?
vjerujete li iz straha i/ili fascinacije...zasto vjerujete?
mislite li da su nase akcije bitne ili nebitne u odnosu na to sto mozda ocekujete...
ono, neko to od gore gleda sve...i zapisuje ili smo mu zanimljivi ko farma mravi
pa zapravo i nije bitno cim se mravi pojedinacno bave...?

e, da
ko nije gledo neko odgleda...ko je gledo zna zasto sam stavila linak
missim, svijet je grozan i lijep
tj lijep je i kad je zastrasujuc sa sve nama...mravima : )))

i to je sve? missim, napisano je tako i to je ono sto ocekujes
zauzvrat se pridrzavas pravila igre i to je to?
nema kod tebe ono; daj boze samo jos ovo...samo jos ono...znas kako to ide kod nas ljudi...? : )

Pridrzavam se iz ljubavi; jer sam Ga prepoznala.

Ocekujem iskustva sa njim... Ali to -daj mi ovo, daj mi ono....
Covek ne zna sta je dobro za njega.

Neke stvari shvatis nakon 20 godina, da je bolje sto se nisu dogodile...
A druge mislis da je bio totalni promasaj, ali nakon nekog vremena se pokaze kao sjajna stvar.

Za neke stvari nikad ne shvatis zasto si morao da prodjes kroz to....

Bog vodi coveka na najbolji moguci nacin, u kontekstu dobijanja vecnog zivota.

Pridrzavam se iz ljubavi; jer sam Ga prepoznala.

Ocekujem iskustva sa njim... Ali to -daj mi ovo, daj mi ono....
Covek ne zna sta je dobro za njega.

Neke stvari shvatis nakon 20 godina, da je bolje sto se nisu dogodile...
A druge mislis da je bio totalni promasaj, ali nakon nekog vremena se pokaze kao sjajna stvar.

Za neke stvari nikad ne shvatis zasto si morao da prodjes kroz to....

Bog vodi coveka na najbolji moguci nacin, u kontekstu dobijanja vecnog zivota.

kakva iskustva?
missim, meni je taj koncept vjecnog zivota totalno stran, moram priznat
sta bi radila negdje...vjecno
ne mogu to opce zamislit
meni to zvuci vise ko kazna nego ko nagrada, al ajde...
s druge strane ovo sto sad ovdje radim mi je sasvim ok
ne bunim se opce :lol:

e, da
zar nisi upravo ti jucer napisala da molitve...rade...?
na sta se to odnosi, ako jesi ti napisala
ako nisi, sori sto sam te pomijesala s nekim

kakva iskustva?
missim, meni je taj koncept vjecnog zivota totalno stran, moram priznat
sta bi radila negdje...vjecno
ne mogu to opce zamislit
meni to zvuci vise ko kazna nego ko nagrada, al ajde...
s druge strane ovo sto sad ovdje radim mi je sasvim ok
ne bunim se opce :lol:

e, da
zar nisi upravo ti jucer napisala da molitve...rade...?
na sta se to odnosi, ako jesi ti napisala
ako nisi, sori sto sam te pomijesala s nekim

Ja polazim od toga da cak i u najlepsem zivot...
ima puno losih stvari, razocarenja, strepnje za sve i svasta....

Ja sam sigurna da su ljudi prvobitno stvoreni za zivot bez greha.

- - - - - - - - - -

Iskustvo.... Covek si, imas svoje potrebe. Molis se za nesto - nesto se dogod,i nesto se ne dogodi.
Nekad se desi cudo. Za koje imas svoje uverenje da se ne bi desilo da se nisi pomolio/la.

Ja polazim od toga da cak i u najlepsem zivot...
ima puno losih stvari, razocarenja, strepnje za sve i svasta....

Ja sam sigurna da su ljudi prvobitno stvoreni za zivot bez greha.

ima, al i ona su sastavni dio zivota
jel mozes opce zamislit taj neki...idealan zivot?
da ne ulazimo sad u tu pricu oko grijeha, nebitna je
nego, idealan zivot...gdje sve ide glatko, svi su sjajni jedni prema drugima...dobijemo sve sto pozelimo..
e, tu nastaje problem; ne postoji shansa da bas svi dobijemo sve sto pozelimo..odatle krene rusvaj...
na stranu to sto imam osjecaj da bi mi zivot izgledo ko izraz lica nikol kidmen - zamrznut, ni tamo, ni vamo...a?

- - - - - - - - - -

Iskustvo.... Covek si, imas svoje potrebe. Molis se za nesto - nesto se dogod,i nesto se ne dogodi.
Nekad se desi cudo. Za koje imas svoje uverenje da se ne bi desilo da se nisi pomolio/la.

a sto bi opce neko...nesto interveniralo da se nesto dogodi...tebi...meni...
i zar nije dio pravila da citava stvar bude bezuslovna i tako to...da nema nista na crtu?

c

)

Верујем из страха, бојим се пакла и таме и ђавола пу пу и казне, зато ћутим, трпим и верујем и чиним добра, морална дела како не бих отишо у пако.
Очекујем велике награде за своје верованије, кућу у Монаку са базеном и 20-30 ђевојака да иду око мене и задовљавају ме кад год ми падне на памет. И тако.

Верујем из страха, бојим се пакла и таме и ђавола пу пу и казне, зато ћутим, трпим и верујем и чиним добра, морална дела како не бих отишо у пако.
Очекујем велике награде за своје верованије, кућу у Монаку са базеном и 20-30 ђевојака да иду око мене и задовљавају ме кад год ми падне на памет. И тако.

ok je to
sta nudis zauzvrat; oces zidat neke zadudzbine i slicno...missim, red je red :lol:
inace, zaebanciju na stranu
imam dojam da vecina vjeruje uprav iz straha...kao sta, ako je sve to istina...bolje se na vrijeme obezbijediti...: P

ima, al i ona su sastavni dio zivota
jel mozes opce zamislit taj neki...idealan zivot?
da ne ulazimo sad u tu pricu oko grijeha, nebitna je
nego, idealan zivot...gdje sve ide glatko, svi su sjajni jedni prema drugima...dobijemo sve sto pozelimo..
e, tu nastaje problem; ne postoji shansa da bas svi dobijemo sve sto pozelimo..odatle krene rusvaj...
na stranu to sto imam osjecaj da bi mi zivot izgledo ko izraz lica nikol kidmen - zamrznut, ni tamo, ni vamo...a?

- - - - - - - - - -

a sto bi opce neko...nesto interveniralo da se nesto dogodi...tebi...meni...
i zar nije dio pravila da citava stvar bude bezuslovna i tako to...da nema nista na crtu?

Zivot bez greha... tj. da su ljudi ostali u Raju - civilizacija kakvu poznajemo ne bi postojala..niti ovakvi drustveni odnosi.

Ziveli bi u prirodi, ne bi bilo starenja , zivotinje ne bi bile divlje, uzivali bi, ne bi bilo stresa, briga, boli....
Zanimljivo bi nam bilo to sto bi stalno otkrivali nove stvari iz prirode, umetnosti.. i svasta nesto.

Sve destruktivno ne bi postojalo.

ok je to
sta nudis zauzvrat; oces zidat neke zadudzbine i slicno...missim, red je red :lol:

Па нудим послушност, скрушеност, шта би верник мого да понуди кад Бог има све и све ће да ми даа, а вама ће шипак ња ња :p

inace, zaebanciju na stranu
imam dojam da vecina vjeruje uprav iz straha...kao sta, ako je sve to istina...bolje se na vrijeme obezbijediti...: P

Не знам шта већина верује нити ме већина занима. Може већина да ради шта год хоће, то не мења ништа.

Postoje stvari koje covek zna. Jednostavno zna.
Postoje stvari koje covek pokusava da razume.
I to treba da ostane razdvojeno.

Covek se gubi kada pokusa da razume ono sto oduvek zna.

oces rec da ona lampica sto su je navodno locirali u mozgu radi...ok, neka je
al terms of use su nesto drugo...to je navodno vec dogovoreno
a evo ja prva ne znam sta bi s...nagradom
zapravo, od svih tih nagada one budisticke koncipirane ko igrica mi najbolje zvuce...
ovo ostalo, jok, a nije da mi se tesko pridrzavat pravila, casna pionirska :lol:

- - - - - - - - - -

Па нудим послушност, скрушеност, шта би верник мого да понуди кад Бог има све и све ће да ми даа, а вама ће шипак ња ња :p

Не знам шта већина верује нити ме већина занима. Може већина да ради шта год хоће, то не мења ништа.

to je preduvjet koji svakako moras ispuniti : )))

- - - - - - - - - -

Koristili bo 100% svog mozga... a ne kao sada - 8,9%. :((((

to je mit
svakako koristis veci dio mozga...ok, mozda ima segmenata koji
se mogu preparticionisat, al ih koristis...pishi, brishi...ovo ono...

Nego kao što je pisano: što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovjeku ne dođe, ono ugotovi Bog onima, koji ga ljube.
1.Korincanima 2,9

Dakle, ljudski mozak..ovakav u kakvom je stanju sada,
ne moze ni da predstavi sebe svu divnocu mesta koje je Bog spremio onima koji su mu verni ovde na Zemlji.

Nego kao što je pisano: što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovjeku ne dođe, ono ugotovi Bog onima, koji ga ljube.
1.Korincanima 2,9

Dakle, ljudski mozak..ovakav u kakvom je stanju sada,
ne moze ni da predstavi sebe svu divnocu mesta koje je Bog spremio onima koji su mu verni ovde na Zemlji.

pa ne znam...meni tek to zvuci neprivlacno
kao zauzvrat dobijas macka u dzaku?
+ zamisli kako sjedis na nekoj super luksuznoj zelenoj livadi i koristis tih 120 posto mozga, sto bi rekli fudbaleri, za sjedenje na livadi...
ili na nekoj koktel zabavi gdje ste svi vi dobri...u savrsenom izdanju...
ili sta god...
ako traje beskonacno...ne znam, mozda se bolje odmorit ko covjek
umres i gotovo, a?

pa ne znam...meni tek to zvuci neprivlacno
kao zauzvrat dobijas macka u dzaku?
+ zamisli kako sjedis na nekoj super luksuznoj zelenoj livadi i koristis tih 120 posto mozga, sto bi rekli fudbaleri, za sjedenje na livadi...
ili na nekoj koktel zabavi gdje ste svi vi dobri...u savrsenom izdanju...
ili sta god...
ako traje beskonacno...ne znam, mozda se bolje odmorit ko covjek
umres i gotovo, a?
Ali smrt je posledica greha.
Smrt je neprirodna stvar. Zasto - biti, pa ne biti ?

- - - - - - - - - -

Zelis smrt, jer zelis odmor od ruznog zivota...tj. svih losih stvari koje se dogadjaju uz dobre !!:)

rece Kenedi i sagrijesi bludno...mada, to je on; slab karakter...
ti si garant skroz fokusiran...kad si sav svoj : )

Nije to buvljak.Naravno čoveku ostaje da se nada onom čemu svako teži - sreći.Zašto ljudi rade ono što rade? Jer žele sreću.Sad od poimanja šta je to sreća zavisiće i očekivanja.Neko spomenu košarku, bilo bi kul da pobedimo, ali da li bih bio pošten da tražim od Boga da pobedimo kad njihovi košarkaši rade ko crnci, takoreći?:hahaha:

citam tu i tamo teme i postove na ovom pdfu
uglavnom svadja ; ima ga, nema ga...ciji je bog veci i tako...nebitno

ono sto mene zanima je sta ocekujete od tog entiteta...kreatora, svemocnog...kako god
zamisljali to...nesto u sto vjerujete...i to je sustinski nebitno

dakle, ocekujete li ista...nesto zauzvrat?
zasto ocekujete ako ocekujete?
zasto ne ocekujete?
mislite li da su nase akcije bitne ili nebitne u odnosu na to sto mozda ocekujete...
ono, neko to od gore gleda sve...i zapisuje ili smo mu zanimljivi ko farma mravi
pa zapravo i nije bitno cim se mravi pojedinacno bave...?

e, da
ko nije gledo neko odgleda...ko je gledo zna zasto sam stavila linak
missim, svijet je grozan i lijep
tj lijep je i kad je zastrasujuc sa sve nama...mravima : )))

...да.

Ali smrt je posledica greha.
Smrt je neprirodna stvar. Zasto - biti, pa ne biti ?

- - - - - - - - - -

Zelis smrt, jer zelis odmor od ruznog zivota...tj. svih losih stvari koje se dogadjaju uz dobre !!:)

sto je neprirodna stvar?
meni neprirodnije djeluje tako botoksirani koncept vjecnog zivota
a ne zelis odmor od ruznog zivota vec od zivota
zamisli da citav zivot jedes samo svoju omiljenu tortu i da to traje, traje i traje...

U budućnosti želim manje mraka, manje besmisla i izgubljenosti među mladima. Zatim prosperitet nauke ne samo u oblasti tehnologije, već i konačno nalaženje zajedničkog jezika sa duhovnošću, religijom i misterijama za koje se sada smatra da su nedokazive. Posle smrti raj baš i ne očekujem, kao što sam sada i u snovima daleko od bilo kakvog raja, ali ono što očekujem to je zaštita svog Anđela čuvara u Klifotu koja mi je obećana.

Очекујем вечни живот у Царству небеском и златну кућу са великим вртом. Тако ми је обећано, под условом да сам се на земљи придржавао правила игре.

Back