Hm, ja sam mozda mazohista, ali Veliku dramu sam gledala dva puta, i nije mi bilo dosadno!

Po mom misljenju, Velika drama i Hasanaginica Lj. Simovica su najbolje predstave Narodnog pozorista koja sam ja gledala

Ja bih izdrzala tih tri sata jos jednom, ako ni zbog cega drugog, a ono da bih gledala Vuka u uniformi

Inace nisam nesto preterani fan ni njegov, niti bilo kojeg glumca, ali uniforma mu tako dobro stoji, kao i uloga, da je to cudo! :-)
Shalu na stranu, predstava je mnogo dobro uradjena, obuhvatna, prikazuje celu tragediju naseg naroda izgubljenog u posleratnom periodu, u sukobu starih i novih kvazi-vrednosti, prosto, vidimo koliko je lako manipulisati ljudima igrajuci se njihovim idealima i iluzijama... Samim tim, predstava vrlo jasno postavlja i pitanja morala, ne samo kod korumpiranih partijskih rukovodilaca, nego i kod onog sitnog, malog coveka koji u tom metezu grabi nesto za sebe, jer moze, jer mu je dozvoljeno, i jer ga niko nece kazniti. Pitanje kolonizacije, kao centralno, i simbolicki prikaz tudje kuce, tudje muke, koja se ,,brani`` od doseljenika, i u kojoj strada najneviniji deo te price, devojcica, tera nas da se zapitamo da li je bilo moralno tek tako uzeti nesto sto nama ne pripada, i da li je ,,oteto-prokleto``. Svaki clan glumacke ekipe zasluzuje svaku pohvalu, najvise Vuk i Ljiljana, i ukoliko neko jos uvek nije pogledao predstavu, obavezno neka proseta do Narodnog, imace mnogo sta da nauci

Pozzzz svima!