Velika Britanija i Francuska šalju vojnike u Ukrajinu, uz jedan uslov! Doneta istorijska odluka, Zelenski zadovoljan

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
99.178
Velika Britanija i Francuska rasporediće svoje vojne snage u Ukrajini u slučaju postizanja mirovnog sporazuma, što je ključni deo nove "deklaracije o namerama" koja predstavlja jasan signal dugoročne podrške Zapada.

U slučaju okončanja rata, Kijevu će biti obezbeđene ključne bezbednosne garancije kako bi se odvratila buduća ruska agresija, navodi se u nacrtu sporazuma lidera EU nakon sastanka Koalicije voljnih u Parizu.

Iz Dauning strita je saopšteno da će Multinacionalne snage za Ukrajinu delovati kao snage osiguranja kako bi učvrstile bezbednosne garancije i pomogle zemlji da se vrati miru i stabilnosti. Ovaj dogovor otvara put za uspostavljanje pravnog okvira za delovanje britanskih i francuskih snaga na ukrajinskoj teritoriji, što uključuje i zaštitu ukrajinskog neba i mora. Planirano je da London i Pariz nakon prekida vatre uspostave vojne centre širom Ukrajine, kao i zaštićene objekte za smeštaj oružja i vojne opreme.

https://www.kurir.rs/planeta/9879692/britanija-i-francuska-ce-slati-vojnike-u-ukrajinu
1767739598794.png

Ko će da plaća te vojnike?
Cenim Ukrajina?

Sama "koalicija voljnih" predstavlja grupu od preko 30 država koje su spremne da garantuju stabilnost Ukrajine nezavisno od formalnih struktura NATO-a. Pored jezgra koje čine Francuska, Britanija, Nemačka i Poljska, koaliciju čine i Italija, Španija, Holandija, skandinavske i baltičke zemlje, kao i partneri poput Kanade, Japana i Australije.

Plan ove grupe podrazumeva uspostavljanje multinacionalnih snaga za osiguranje mira, zaštitu ukrajinskog vazdušnog prostora i luka, kao i logističku podršku obnovi ukrajinske vojske.

(Kurir.rs/Index/P.V.)

Velika Britanija i Francuska rasporediće svoje vojne snage u Ukrajini u slučaju postizanja mirovnog sporazuma, što je ključni deo nove "deklaracije o namerama" koja predstavlja jasan signal dugoročne podrške Zapada.

U slučaju okončanja rata, Kijevu će biti obezbeđene ključne bezbednosne garancije kako bi se odvratila buduća ruska agresija, navodi se u nacrtu sporazuma lidera EU nakon sastanka Koalicije voljnih u Parizu.

Iz Dauning strita je saopšteno da će Multinacionalne snage za Ukrajinu delovati kao snage osiguranja kako bi učvrstile bezbednosne garancije i pomogle zemlji da se vrati miru i stabilnosti. Ovaj dogovor otvara put za uspostavljanje pravnog okvira za delovanje britanskih i francuskih snaga na ukrajinskoj teritoriji, što uključuje i zaštitu ukrajinskog neba i mora. Planirano je da London i Pariz nakon prekida vatre uspostave vojne centre širom Ukrajine, kao i zaštićene objekte za smeštaj oružja i vojne opreme.

https://www.kurir.rs/planeta/9879692/britanija-i-francuska-ce-slati-vojnike-u-ukrajinu
Pogledajte prilog 1843679

Cenim Ukrajina?
Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da ih šalju koliko sutra, da pomažu ukrajinskom režimu.
Poslaće ih kad se postigne sporazum? A šta ako sporazum bude uključivao da oni ne smeju da kroče na teritoriju Ukrajine?

Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da ih šalju koliko sutra, da pomažu ukrajinskom režimu.
Poslaće ih kad se postigne sporazum? A šta ako sporazum bude uključivao da oni ne smeju da kroče na teritoriju Ukrajine?
Nato na teritoriji ukrajine je razlog rata.
Po meni dve opcije ima sad, ili ce Rusija morati da izvrsi jos mobilizacije i tera na zapad skroz, ili ce uci u direktan sukob ako nato vojska kroci u ukrajinu.

Pogledajte prilog 1843679

Cenim Ukrajina?
Koliko mi je poznato u ratu uslove primirja diktira pobednicka strana
:D

Pa to je vec reseno, Rusija je izjavila da to ne dolazi u obzir.
Lavrov vec izjavio da: "Svaki NATO vojnok u Ukraini bice, za Rusiju, legitimni vojni cilj"
https://english.alarabiya.net/News/...-legitimate-targets-for-russia-fm-lavrov-says
Ustvari oni ce uvek smeti da dodju (NATO vojnici) osim sto ce biti pobijeni.
Moguce je da se postigne sporazum da na liniji razdvajanja budu vojnici iz drugih neutralnih zemalja
poput Indije, Crne Gore, Srbije itd ali definitivno ne od strane porazenih neprijateljskih snaga.

:D

Back