Векна хлеба до Нове године 100 динара!!!

Umesto da se daju subvencije kojekakvim benetonima i fiatima, taj novac bi trebalo usmeriti u poljoprivredu i agrarni budžet, mislim da je to već 100 puta sažvakana priča, ali slaba vajda od pričanja, Srbija će jednog dana morati da se vrati na selo. U duhu toga, naravno da će EU integracije dobro doći, jer svi znamo koliko EU daje novca na poljoprivredne subvencije, a što se vidi i po subvencijama koje imaju zemlje kao Hrvatska, Madjarska, koje već obimno zahvataju te evropske agrarne fondove... Evropi definitivno treba zemlja, kao što je Srbija, mislite o tome ;)
 
to sto tvoj komsija prica ja sam citao jos u avgustu mesecu prosle godine

a to su pekari izracunali na osnovu cene psenice od ovogodisnje berbe koliko ce da kosta

tako da je to skroz realno

bice nam hleb DUPLO SKUPLJI nego u Nemackoj

Gospodo, iz prve ruke znam koliko se hleba baca. I to ne samo u delovima grada sa buržujima. Tako da i 150 din. je malo. Treba čovek da nauči da ceni to parče hleba.
 
'Svetska cena pšenice mesi domaći hleb
Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je tim povodom da su „veliki igrači” na srpskom tržištu „izmanipulisali” poljoprivrednike i otkupili ceo rod pšenice po niskoj ceni.

„Pšenica je u rukama velikih igrača koji su izmanipulisali primarne proizvođače da prodaju pšenicu po upola nižoj ceni od trenutne. Sasvim je jasno ko tu pravi profit”, rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Produktnoj berzi.
...
Stručnjaci kažu da je ovo poskupljenje pšenice posledica tržišnih dešavanja i da naša pšenica nije ni skuplja ni jevtinija od konkurencije u regionu, pa i šire. Istina, ovih dana mađarskoj pšenici „bežimo” tek za oko dinar po kilogramu, ali neizvesno je da li će to tako potrajati. Jer, očekuje se dalji nastavak poskupljenja hlebnog žita.'
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Svetska-cena-psenice-mesi-domaci-hleb.lt.html
 
to je nama Tadic doneo

to je rezultat katastrofalne agrarne politike aktuelne vlasti koja samo 2.5% budzeta trosi na subvencije poljoprivrede

EU recimo trosi 40-45%

tj skoro pola budzeta

a mi 2.5%

zato je kod nas sada hrana skuplja nego u Nemackoj recimo

zato je kilogram junetine u nemackoj danas duplo jeftiniji nego u srbiji

zato sto njihova vlast vodi dobru agrarnu politiku a nasa katastrofalnu

Boris Tadic i DS su najvece zlo koje je snaslo ovu zemlju ikada

Koje budzete ti uporedjujes :worth::hahaha:
 
mnogo si razmazen bre
ne ide to tako
a doruchak hleb,za ruchak hleb,za vecheru komshijin hleb iz kontejnera jer se i onako mnogo baca da se nauchimo

Hahahahahahaaa...:hahaha:I mislio sam na komšijski hleb iz kontejnera uredno upakovan u kesu i okačen na kontejner.Okle meni pare da kupim veknu od 100din.Sad će sa psima lutalicama da se borimo oko parčeta iz kontejnera.Moj hleb,prvi sam ga video,rrrrrrrrrrrrr,rrrrrrrrr...:besna:
 
Колико сада кошта килограм хлеба? Добар је наслов, није кило, него векна.
Исто као пре неки дан у Родићу дошао неки дедица..... Купио човек килограм шећера, дошао кући, ставио на вагу и видео да је 800грама. Цело паковање на коме пише 1кг. Неоштећено.
Вратио се да рекламира и вратили су му паре :lol:
 
Gospodo, iz prve ruke znam koliko se hleba baca. I to ne samo u delovima grada sa buržujima. Tako da i 150 din. je malo. Treba čovek da nauči da ceni to parče hleba.
Срби су склони претеривању и то нам је заоставшина из доба комунизма. Недељни ручкови, славе, рођендани су столови пуни хране од који добар део заврши у смећу. Немци се не разбацују храном иако су од нас богатији 10 пута.
 

Back
Top