Vek trajanja AGM akumulatora za start stop (lažni hibrid)

mario80

Legenda
Poruka
53.424
Dakle Citroen C3 posle svakog malog servisa u ovlašćenom citroenovom servisu - radi start stop jedno 15 dana. Onda prestane sa radom. Pre neki dan sam se vratio sa dužeg puta i sistem start stop je radio. Već sutradan nije.

Akumulator pred umiranje pa se start stop isključuje? Zašto ne prijavljuje neku grešku? Zašto se u ovlašćenom citroenovom servisu prave blesavi? To je još u garanciji počelo da zeza. Valjda su čekali da izađe iz garancije? Inače radi ok sem što troši kao tenk.

U suštini start stop ne štedi ništa, danas su ga posle 10-15 godina preimenovali u hibrid :lol:

Dakle Citroen C3 posle svakog malog servisa u ovlašćenom citroenovom servisu - radi start stop jedno 15 dana. Onda prestane sa radom. Pre neki dan sam se vratio sa dužeg puta i sistem start stop je radio. Već sutradan nije.

Akumulator pred umiranje pa se start stop isključuje? Zašto ne prijavljuje neku grešku? Zašto se u ovlašćenom citroenovom servisu prave blesavi? To je još u garanciji počelo da zeza. Valjda su čekali da izađe iz garancije? Inače radi ok sem što troši kao tenk.

U suštini start stop ne štedi ništa, danas su ga posle 10-15 godina preimenovali u hibrid :lol:
Vidis da slabo poznaješ materiju ..Umesto da si nešto pročitao o tome ti opet davis sa svojim glupostima ..kod mene AGM bareirija radi evo vec 7g bez problema..A to sto nekad radi a nekad ne to je normalno i zavisi od ..?..Pogodi od čega 🙂

Biće akumulator malo traje jer ga puni trocilindraš 🤔🤔😁
Opet vas dvojica..Ne puni ga 3cilidras vec okrece generator koji ga puni a okrece ga brže nego tvoj jer se vrti dosta više.
Baterija ima fazu punjenja i kad padne ispod određenog parametra start stop se isključi..Za sve imaju merači na autu ..Vas dvojica ne prestajete sa lupanjem ..Doduše ti ne lupas toliko kao Mario:)

Meni je to ok da recimo gasi na dugim semaforima i da ima recimo neku radio vezu sa odbrojavanjem. Ovako je budalaština neopevana i još po mraku drži upaljene halogene farove (2x55 vati) umesto ito da seče i ostavlja dnevna led svetla dok je ugašen. Glupost neopevana samo krlja anlaser, akumulator, alternator i instalacij. Moram se zavučem da vidim kakav je alternator i anlaser dal uopšte ima jer čudno vergla ko motokultivator.

Evo šta neki lik ekspert piše za tu budalaštinu:

1. The stop/start system is not manually de-activated. 2. The engine is at running temperature. 3. The driver’s door is closed and the driver’s seat belt is fastened. 4. The battery is sufficiently charged and in good condition. 5. The engine coolant temperature is not too high. 6. The engine exhaust temperature is not too high, e.g. after driving with a high engine load. 7. The ambient temperature is not too low. 8. The defrost selection does not inhibit a start/stop (including heated windscreens). 9. The climate control system does not inhibit a start/stop. 10. The brake vacuum is sufficient. 11. The self-cleaning function of the (if diesel) particulate filter is inactive. 12. The vehicle has moved since the last start/stop.

Valjda je mislio na start stop sistem a ne da ne pali uopće automobil🤪🤪

Meni je SS sustav aktivan, zapravo povremeno. Ako su mi upaljena svjetla ili klima deaktiviram SS, takodjer ga deaktiviram kad idem van grada na otvorenu cestu. Po gradu ga palim i gasim po potrebi, ako procijenim da ću malo duže čekati onda pustim da mi se ugasi. Ako vidim iz daljine da je crveno ili vidim da je crveno za pješake, onda isključim.

Back