Вехабије се шире по Републици Српској

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
ovakvo sirenje fanatizma i pokreta od mjesta do mjesta gdje ima muslimana je dio ozbiljnijeg projekta:think: za ovakve stvari treba dosta love i saudijske fondacije rade punom parom. isto kao sto federaciji placaju zamotavanje i nosenje nikaba, "pravo" tumacenje vjere(citaj radikalno rigidno), tako i u rs ovo ima duplu tarifu. sta moze privuci mladog i neobrazovanog covjeka u radikalizam? ima izbor, lopata i mjesalica za dnevnicu od 20 eura ili 400-500 eura da se prikljuci pokretu. i evo rezultata, tim nivoom inteligencije nije tesko manipulisati.


Вехабије се шире по Републици Српској
НОВИ ГРAД - У општини Нови Град има укупно десетак вехабија и за сада нису посебно агресивни, али посљедњи инцидент у џамији у Уријама и њихово понашање говоре да ти они нису за Европе, говори Екрем, тридесетогодишњи Бошњак из Новог, али моли да му не пишемо презиме.

Емир је прије тога разговарао на улици близу џамије у центру Новог Града са Хајрудином Дедићем, једним од вехабија који су у прошли петак приликом молитве вербално напали имама џамије у Уријама Мухамеда Хоџића. Примијетивши нас са фотоапаратом, Дедић брзо јакном крије лице и бјежи низ улицу.
- Ето о том ти говорим. Видиш да је посебан, к'о полудивљи. A знам га дуго, одавде је. И сад он није лош, али одао се том радикалном исламу. Заведен је, а остале вехабије, које су однекуд са стране, много су гори од њега. Он је иначе спортиста, каратиста - каже Екрем.
И џематлија Хусеин Боснић потврђује да у Новом Граду постоји вахабијска заједница. Каже да је био присутан када су вехабије напале имама.
- Било је око седам-осам вехабија и захтијевали су нешто од имама. Он није пристао и дошло је до псовања и вријеђања - каже Боснић.
У насељу Уријански пут Касим Шишић нам показује Дедићеву кућу и куће његове браће.

- У вехабијском покрету је само Хајрудин. A у селу Шућа имају још браћа Кајтезовићи, један је хаџија а други вехабија - каже Шишић.

Идемо и до Шуће да нађемо Кајтезовиће. На њиховим кућама табла "донација Малезије". Излази веома млада забрађена жена, супруга хаџије.
- Извините не рукујем се, забрањује ми вјера. Ја сам жена хаџије. Тачно је да његов брат има такав изглед, али није он вехабија. Он и још десетак људи само упражњавају вјеру на мало другачији начин. Имам Хоџић није хтио да их послуша и желио је да им забрани улазак у џамију и ту је настао сукоб - прича Кајтезовићева супруга.

Имам Хоџић о овом сукобу неће да прича.

- Све што се има рећи, саопштено је из полиције - каже Хоџић.

И главни имам Новог Града Елвир Вакуфац каже да је инциденту са вехабијама дат значај који нема.

Да ли је дат превелик значај или не, није ни важно. Важно је да се овим послије натписа о Јањи потврђује да се вехабије шире и по Републици Српској.

Новограђани затечени кажу да са Бошњацима никада нису имали проблема и да ни они не воле вехабије.

- Ко ће да воли опасне и агресивне људе, а вехабије су баш такве - истиче Јован Вуруна.
Кожинац

Вехабија има и у новоградском насељу Кожинац. Из једне куће излази марамом покривена млада жена са двоје мале дјеце.

- Ми смо Шабићи, а муж ми није код куће. Ми нисмо вехабије, њих има горе високо, уз пут - показује она на тешко проходну стазу.
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/29428/cir/Vehabije-se-sire-po-Republici-Srpskoj.html
 
sve ima smisla pajo, dio smo panislamskog projekta,zelene transferzale i instaliranja muslimana u srcu evrope. oni svoje, mi svoje- pa ko koga

ma nije mi normalno brate da mi na forumu i obicni ljudi daleko ozbiljnije analiziramo sve probleme od zvanicnih organa drzave...bar imam takav utisak...a to se u poslednjih decenija i pokazalo na delu...drzavni aparat uvek kasni....voleo bih da gresim...
 

Back
Top