Veganska influencerka Zhanna D'Art umrla je od gladi u 39. godini nakon što je jela samo egzotično voće

Ne znam ja zašto si ti išao kod komšinice I šta da proveriš 😉
"Mesi sine, mesi!"
Е па сад... нисам на то мислио. Заиста сам је питао који сир користе. Баш добар бурек, има довољно надева и што је битно - не мења се квалитет.

Е па сад... нисам на то мислио. Заиста сам је питао који сир користе. Баш добар бурек, има довољно надева и што је битно - не мења се квалитет.
Što nisi na to mislio?
Baš je duhovit ..

Nisam vegan, ali ne bih rekao niti da je ekstrem niti da je nešto novo. Kao vid ishrane postoji od pamtiveka.
Бојим се да је екстрем. Ретко где ћеш наћи да се јела искључиво веганска храна али ово је и веганско и некувано тј. сирова храна. Кинеска медицина на пример не познаје исхрану од 100% сирове хране.
Са друге стране, постоје књиге вегетаријанаца који су били на сировој исхрани и који искрено говоре о својим проблемима.
Једна девојка вегетаријанац ми је рекла да једе јаја не зато што воли већ зато што мора. Није та исхрана тако једноставна.
А једење некуване хране је чист експеримент и веома је опасно по здравље. Тако да треба разграничити вегетаријанце и они који једу само сирово и некувано.

ishrana sirovom biljnom hranom može eventualno da bude korisno na kratke staze da se pročisti organizam, ali zasigurno ne može da ide na duge staze

Termička obrada nije nužno zlo , mnoge materije se tako lakše vare i bolje iskoriste u organizmu i ne treba se opterećivati oko toga. Kombinujemo uvek.
Znamo svi za termolabilni vitamin C , međutim i nakon kuvanja ostaje bar pola i možemo uvek skratiti vreme kuvanja ili podesiti manju temperaturu, a pečenjem se već uništava.

Back