Veganska influencerka Zhanna D'Art umrla je od gladi u 39. godini nakon što je jela samo egzotično voće

Evo procitah sad te studije o veganskoj ishrani.

Prvo morate da shvatite da sad vlada epidemija generisanja djubreta.

Uzmite onu ministarku sto je 10 godina specijalista, a ima 150 studija.

Znaci stancuje 1-2 studije mesecno. To je sve djubre u 99% slucajeva.

Ali ajde da procitam.

U sustini nista.

Jedini siguran benefit je da se brze mrsavi od drugih dijeta.

Negde opada los i ukupni holesterol, ali vrlo opasna stvar da je bilo studija gde je opadao dobar holesterol.

Isto tako za trigliceride je bilo miksovano, negde rasli, negde opadali.

Ima koristi ko ima artritis.

Kod dijabetesa, neki prijavili boljitak, dok kod nekih studija nije bilo razlike izmedju veganskih i svastojednih obroka, imali su isto dejstvo.

Znaci cak ni u tim studijama nije otkriveno nista spektakularno zbog cega bi neko trebao da postane vegan.
😘

OK, ja ovako ovo razumem.

Elle je stavila link ka članku koji analizira 16 različitih studija o uticaju veganske ishrane na zdravlje.

E sad, prva od tih 16 studija je u stvari analiza nekih 11 studija o veg. ishrani. Ali tih 11 studija nemaju veze sa ovih 16 kojima se bavi članak, nego se radi o nekim potpuno drugim studijama. Trajanje tih 11 studija je bilo između 3 nedelje i 18 meseci.

Za ovih ostalih 15 studija kojima se bavi članak, koliko vidim za svaku je navedeno koliko je trajala.

2 - 4 nedelje
3 - 18 nedelja
4 - 14 nedelja
5 - 2 godine
6 - 22 nedelje
7 - nastavak šeste, još dodatne 52 nedelje
8 - 12 nedelja
9 - 6 meseci
10 - 6 meseci
11 - 12 nedelja
12 - 3 sata
13 - 14 dana
14 - 6 nedelja
15 - 1 mesec
16 - nastavak petnaeste, još dodatnih 2-3 meseca
Svaka čast!
Koliko vidim, samo dve studije su trajale duže od godinu dana, jedna od njih dve godine.
Sad ja postavljam pitanje, ako pođemo od pretpostavke da je studija pratila sve aspekte čovekovog zdravlja, a ne samo određene pokazatelje kao što su šećer, holesterol, težina...da li se posle dve godine ispitivanja može pouzdano tvrditi da će nešto što "drži vodu" dve godine, "držati vodu" 5 godina , ili ceo život?

Slažem se. Jeste, ako tih manje od 2% insekata koje gorila ima u svom jelovniku računaš. Toliko slučajno pojede i krava dok pase travu. A ti očnjaci mu sigurno služe za komadanje insekata.
Gorile mogu da vare meso sasvim normalno, dok krava može da ima teške komplikacije ako pojede meso.

To je zato što su gorile svaštojedi, isto kao i ljudi.

Svaka čast!
Koliko vidim, samo dve studije su trajale duže od godinu dana, jedna od njih dve godine.
Sad ja postavljam pitanje, ako pođemo od pretpostavke da je studija pratila sve aspekte čovekovog zdravlja, a ne samo određene pokazatelje kao što su šećer, holesterol, težina...da li se posle dve godine ispitivanja može pouzdano tvrditi da će nešto što "drži vodu" dve godine, "držati vodu" 5 godina , ili ceo život?
Ne može.

Ali s druge strane poenta toga što sam linkovala ni nije bila to (koliko puta treba da ponovim sve ono što sam već nekoliko puta napisala??? ne razumem) nego odgovor na tvoje tvrdnje da se ja informišem na TikToku i Instagramu i da prava istraživanja ne postoje jer njih rade samo prodavci suplemenata na internetu.

Ovo možda nije ono što si hteo ali jeste nešto, i jesu prava istraživanja, gomila njih.

Gorile mogu da vare meso sasvim normalno, dok krava može da ima teške komplikacije ako pojede meso.

To je zato što su gorile svaštojedi, isto kao i ljudi.
Druže, ni ne kažem drugačije. Gorilu sam sam uveo kao primer kada je onaj moćni mesozder ranije u temi pomenuo kako su očnjaci kod ljudi dokaz da smo mesozderi. Pa rekoh da uporedimo ove patrljke od nasih nazovi očnjaka sa npr. ovim sabljama kod ovog pretežno biljojeda koji se ne hrani mesom. Opet pozivam tog super moćnog predatora člana da tim patrljcima sazvace sirovo meso i pojede ga.
I mi možemo da pojedemo g*ovno pa ipak ne spadamo u balegare.

Ne, tema je o veganki koja nije bila zdrava, a sad nije vise ni ziva.

A kvazi strucnjaci nas ubedjuju da treba da budemo vegani.
Glupost i laž. Tema je krenula o toj ženi, a završilo se ubeđivanjem da su nam namirnice životinjskog porekla neophodne za život. Vegani su očigledan dokaz da nisu.
Niko vas ne ubeđuje da budete vegani već je obratno.
Ja prvi nisam vegan i jedem sve, ali nemojmo lagati.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa gde su, ko je ovde rekao da treba biti vegan? I gde, citiraj slobodno
Pa eno tvoj post o istrazivanjima o tome kako je zdrava veganska ishrana.

Ubedjujete ovde ljude kako je to zdravo i navodno bolje od drugih vrsta ishrane.

Sa kojim ciljem.

Ljudima je samo dovoljno da vide sliku veganke o kojoj je tema i tu je kraj svake price

Ali ste vi pokrenuli pricu kako to nije to, kako je to jedan slucaj, kme kme i kako imate navodno gomile nekih priajtelja koji su kao vegani (izmisljenih prijatelja naravno).

A vi sami kao niste vegani.

Sto se javljate onda.

Glupost i laž. Tema je krenula o toj ženi, a završilo se ubeđivanjem kvazi stručnjaka i "doktorke" da su nam namirnice životinjskog porekla neophodne za život. Vegani su očigledan dokaz da nisu.
Niko vas ne ubeđuje da budete vegani već je obratno.
Ja prvi nisam vegan i jedem sve, ali nemojmo lagati.
Na tvoju zalost veganka iz ove teme i njena sudbina te potpuno demantuje.

Ubedjujete ovde ljude kako je to zdravo i navodno bolje od drugih vrsta ishrane.

Sa kojim ciljem.

Ljudima je samo dovoljno da vide sliku veganke o kojoj je tema i tu je kraj svake price

Ali ste vi pokrenuli pricu kako to nije to, kako je to jedan slucaj, kme kme i kako imate navodno gomile nekih priajtelja koji su kao vegani (izmisljenih prijatelja naravno).

Sto se javljate onda.
O jeste zdravo. Ali te niko ne tera da se hraniš tako. I kobasica nije zdrava po studijama i opet te niko ne tera je ne jedeš.
Moji prijatelji vegani su izmišljeni kao i tvoja baba što je živela 120 godina na čvarcima i kulenu.

Sa kojim ciljem.

Sto se javljate onda.

To je samo tvoje tumačenje, dovoljno je da pročitaš ostale moje postove.

Ako ne pljujem vegane i ako pokušavam realno da sagledam i predstavim jednu kompleksnu temu ne znači da propagiram veganstvo.

Ne razumem koja je to logika, ako nisi s nama protiv nas si, i drugo, što bi uopšte neko morao da bude bilo šta od navedenog da bi uopšte mogao da diskutuje. Ovo nije fudbalska utakmica pa da se tučemo i navijamo nego razgovor. Ili izgleda kako za koga.

To je samo tvoje tumačenje, dovoljno je da pročitaš ostale moje postove.

Ako ne pljujem vegane i ako pokušavam realno da sagledam i predstavim jednu kompleksnu temu ne znači da propagiram veganstvo.

Ne razumem koja je to logika, ako nisi s nama protiv nas si, i drugo, što bi uopšte neko morao da bude bilo šta od navedenog da bi uopšte mogao da diskutuje. Ovo nije fudbalska utakmica pa da se tučemo i navijamo nego razgovor. Ili izgleda kako za koga.
Problem je što je ovo Srbija i ovo je klasični srpski sindrom guranja nosa u tuđe tanjire i soljenja pameti drugima.

O jeste zdravo. Ali te niko ne tera da se hraniš tako. I kobasica nije zdrava po studijama i opet te niko ne tera je ne jedeš.
Moji prijatelji vegani su izmišljeni kao i tvoja baba što je živela 120 godina na čvarcima i kulenu.
Opet lazes.

Gde sam pomnjao babu od 120 godina.

A ti u svakom postu vadis neke vegane. U Srbiji. Ajde da smo u Los Andjelesu. Ali u Srbiji.
Srce moje prepametno, koliko znaš svastojeda koji su umrli od srca, raka, šloga...?
U 30 godina ne znam nijednog.

Ne može.

Ali s druge strane poenta toga što sam linkovala ni nije bila to (koliko puta treba da ponovim sve ono što sam već nekoliko puta napisala??? ne razumem) nego odgovor na tvoje tvrdnje da se ja informišem na TikToku i Instagramu i da prava istraživanja ne postoje jer njih rade samo prodavci suplemenata na internetu.

Ovo možda nije ono što si hteo ali jeste nešto, i jesu prava istraživanja, gomila njih.
A ja i dalje tvrdim da to nisu prava istraživanja jer su pravljena i finansirana u svrhu dokazivanja pretpostavke, a ne u cilju utvrđivanja istine. Kao takva, imaju vrednost na TikToku i instagramu.
A pošto vidim da te baš pogađa to što sam napisao da se infomišeš na TikToku i instagramu, ovim ti se putem izvinjavam, nisam imao nameru da te opečem, nego samo da te malo pecnem. ;)

A ja i dalje tvrdim da to nisu prava istraživanja jer su pravljena i finansirana u svrhu dokazivanja pretpostavke, a ne u cilju utvrđivanja istine. Kao takva, imaju vrednost na TikToku i instagramu.
A pošto vidim da te baš pogađa to što sam napisao da se infomišeš na TikToku i instagramu, ovim ti se putem izvinjavam, nisam imao nameru da te opečem, nego samo da te malo pecnem. ;)

OK, to je tvoj stav.

Što se ovog drugog tiče nema potrebe da budeš podrugljiv, jasno je da sam samo napisala u odgovarajućem kontekstu ono što si više puta ponovio.

Храна, пре свега, треба да буде оно што храни наш организам, а не нешто што ће само да нас засити. Људи могу да једу и очигледно једу свашта (чак и оно што наши преци нису јели). Многи једу и неумерено, преждеравају се. Неки су развили и патолошки однос према храни. Такође, осим поста (из верских или других разлога) има и људи који се уздржавају од хране (неки тврде да не једу уопште - тзв. бретеријанци, али то није доказано).

Међутим, ни уравнотежена исхрана није довољна ако човек мисаоно, ментално и емотивно, тј. духовно није уравнотежен.

Back