Veganska influencerka Zhanna D'Art umrla je od gladi u 39. godini nakon što je jela samo egzotično voće

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.608
Zhanna Samsonova, poznata svojim pratiocima na društvenim mrežama kao Zhanna D’Art, navodno je umrla od gladi nakon što je otišla na ekskluzivnu ishranu egzotičnog voća u Maleziji. Imala je 39 godina.

Samsonova je bila državljanka Rusije koja je koristila svoje velike baze društvenih medija na Instagramu, TikToku i Facebooku da promoviše veganski način života i dijetu sirovom hranom. Nakon što ju je Žanin prijatelj pozvao da zatraži medicinsku pomoć, influenserka je konačno odlučila da joj pomognu dok je bila u jugoistočnoj Aziji, gde se veruje da je umrla 21. jula.

Upravo ta prijateljica koja je pokušala da upozori Samsonovu anonimno je rekla za Newsflash nakon što je čula tužnu vest:

„Pre nekoliko meseci, na Šri Lanki, već je izgledala iscrpljeno, sa otečenim nogama iz kojih je curila limfa. Poslali su je kući da traži lečenje. Međutim, ponovo je pobegla. Kada sam je video na Puketu, bio sam užasnut.

Živeo sam sprat iznad nje i svaki dan sam se plašio da ću ujutru naći njeno beživotno telo. Ubedio sam je da potraži lečenje, ali nije uspela."

Iako zvanični uzrok smrti nije potvrđen, majka influencerke veruje da je njena ćerka preminula od infekcije slične koleri. Ova vrsta bolesti bi vrlo verovatno mogla biti s obzirom na to da je Zhanna jela samo voće, klice suncokretovog semena, sokove i voćne napitke u poslednje četiri godine.

Image1.jpg
 
Džabe lekari upozoravaju na opasnost veganske ishrane...
Niti je veganska ishrana opasna niti lekari upozoravaju na nju nego treba obratiti pažnju na pravilnu ishranu koji god da je tip u pitanju.

Ovde nije problematično veganstvo nego ekstrem. Verovatno, pošto ne znamo tačno o čemu se radi, mediji sigurno neće komentarisati njen zdravstveni karton ali veganstvo hoće.
 
veganstvo je ekstrem

izbacivanje iz hrane materija koje trebaju organizmu
Nije.

Materije kojih ima samo u namirnicama životinjskog porekla mogu se nadoknaditi na drugi način.

Uostalom poenta i nije u samom tipu ishrane nego koliko je ona pravilna. I nazovi svaštojedi i vegani mogu i pravilno i nepravilno da se hrane.
 
Nije.

Materije kojih ima samo u namirnicama životinjskog porekla mogu se nadoknaditi na drugi način.

Uostalom poenta i nije u samom tipu ishrane nego koliko je ona pravilna. I nazovi svaštojedi i vegani mogu i pravilno i nepravilno da se hrane.
vitamin B12 ne može, a esencijalan je.

vitamin D3 takodje
 
Теби то што је умрла .. мртва .... само због начина и како и шта је јела није довољан доказ нетачности твојих тврдњи ?!

Da li je umrla isključivo zbog loše uhranjenosti ili je loša ishrana samo doprinela tome možemo samo da nagađamo.

A od veganske ishrane se ne umire niti je štetna, ako se sprovodi pravilno. A ako se ne sprovodi pravilno, NIJEDAN način ishrane nije zdrav.
 
veganstvo je ekstrem

izbacivanje iz hrane materija koje trebaju organizmu
Nisam vegan, ali ne bih rekao niti da je ekstrem niti da je nešto novo. Kao vid ishrane postoji od pamtiveka. Pogotovo u pojedinim kulturama. Ovaj slučaj je upravo jedan od izuzetaka za koji se protivnici ovog vida ishrane hvataju.
 

Back
Top