VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Kako ne razumes, kada umres telo istruli postane nistavilo, dakle ne moze to telo d dobije novo telo, nego dusa ona ce da dobije novo telo.
Citaj pricu o lazaru i bogatasu,citaj kome je Isus pripovedao jevandjelje u adu,pa nije valjda pripovedao telesima mrtvim.
Citaj sta kaze Isus da Bog nije Bog mrtvih nego zivih.
Pa kada sve to saberes i sve ostalo sto ima dolazis do resenja da ima duse.

Telo je prah. Telo se raspadne i postane ponovo prah kao sto je i bilo. A dah se vrati Bogu koji ga je dao. Tako da covek (dusa) vise ne postoji.
Da Bog je Bog zivih a ne mrtvih, sto ce reci da postoji vaskrsenje.
Dobro, vidim da zelis procitati stihove koji govore o smrti, spavanju sna. Citiracu veceras. Ne mogu sad na poslu, ako mi sef uleti letece perje :D

Poslednja izmena:
Nismo ,ali te podsecam da smo stvoreni po obliciju Bozijemu.

Da slicni smo Bogu po karakteru. I stvoreni smo kao musko i zensko. Covek je stvoren kao mnozina, zar ne? Po tome smo slicni Bogu. Jer je i Bog mnozina.
A ne po tome da smo besmrtni.
Jer da je tako, drvo zivota ne bi bilo potrebno. I covek ne bi bio stvorenje nego Stvoritelj.
Inace, ti sam si navalio ovde da dokazes upravo ovo sto ja sad govorim i odjednom preokret :))

Telo je prah. Telo se raspadne i postane ponovo prah kao sto je i bilo. A dah se vrati Bogu koji ga je dao. Tako da covek (dusa) vise ne postoji.
Da Bog je Bog zivih a ne mrtvih, sto ce reci da postoji vaskrsenje.
Dobro, vidim da zelis procitati stihove koji govore o smrti, spavanju sna. Citiracu veceras. Ne mogu sad na poslu, ako mu sef uleti letece perje :D

Ok.
ali razmisli, jer je telo smo oklop i ljustura koja sluzi dusi.
Veceras cemo o tome.

Da slicni smo Bogu po karakteru. I stvoreni smo kao musko i zensko. Covek je stvoren kao mnozina, zar ne? Po tome smo slicni Bogu. Jer je i Bog mnozina.
A ne po tome da smo besmrtni.
Jer da je tako, drvo zivota ne bi bilo potrebno. I covek ne bi bio stvorenje nego Stvoritelj.
Inace, ti sam si navalio ovde da dokazes upravo ovo sto ja sad govorim i odjednom preokret :))

Nisam ni rekao da smo besmrtni, jer i dusa nije besmrtna bez Boga.

Dusa prema tome nije besmrtna. Samo je Bog besmrtan.

da ....

Biblija kaze da kad je Bog stvarao coveka:

1 Mojisjeva 2:7 7 Tada je Jehova Bog načinio čoveka od praha zemaljskoga i udahnuo mu u nosnice dah života, i čovek je postao živa duša...

Covek je POSTAO DUSA a ne da ima dusu... kao sto oni koji veruju u besmrtnos t duse zagovaraju da je dusa odvojeni deo coveka...

Tako da, ceo covek je DUSA....

Takodje covek ima DUH - zivotnu snagu koja potice od Boga... i kojim ozivljava telo...
Tako da dusa je spoj tela i duha...

Poslednja izmena:
Bog je rekao mnozite se i napunite Zemlju... a ne prepunite...
Znaci Bog kontrolise to...
Namera je da se Zemlja napuni ljudima sto je i ucinjeno...
Razmnozavanje je u tu svrhu do odredjene mere, a ne vecno...

Cim kazes da bi bio zadovoljan nekih 200 300 godina imas dobara stav prema vecnom zivotu...
ali opet kada bi dosao blizu te brojke jos bi ti se zivelo...
Prirodno je da zelimo da zivimo...
Losi uslovi zivota to otezavaju ali opet i to nije razlog da ne zelimo da zivimo...

Bog obecava u buducnosti savrsene uslove zivota i tada ce ljude dovasti postepeno do savrsenstva...
Kao savrsena bica moci cem odazivimo vecno...
I to je dobra vest o kojoj je Hrist govorio ljudima...
O uspostavi Bozje vladavine nad celom Zemljom - Bozjeg Kraljevstva...
Pod kojim ce nam Bog omoguciti savrsenstvo i vecnost...
Na Zemlji...

Takodje prvi ljudi su ziveli daleko duze...
Adam je nakon sto je zgresio ziveo 930 godina.

a Metuzalem je ziveo najduze 969 godina...
znaci blizu 1000 god i to kao nesavrseni
...
A sta je sa ljudima koji su zivjeli po 20-30 godina maksimum?
Kako je to covjeciji um pa na jelo zivog mesa, kanibalizam i zivot u pecinama bez vatre ako je Adam zivio 930 godina i to u mnogo boljim uslovima?

A sta je sa ljudima koji su zivjeli po 20-30 godina maksimum?
Kako je to covjeciji um pa na jelo zivog mesa, kanibalizam i zivot u pecinama bez vatre ako je Adam zivio 930 godina i to u mnogo boljim uslovima?
Svi imaju nadu vaskrsenje u buducnosti...

ADAM je bio savrsen zato je toliko ziveo...

Usled nesavrsenosti i pod uticajem demona ljudi su postali zli... ne generalizujem...

Svi imaju nadu vaskrsenje u buducnosti...

ADAM je bio savrsen zato je toliko ziveo...

Usled nesavrsenosti i pod uticajem demona ljudi su postali zli... ne generalizujem...

Ja sam pitao Bokystamy-ja sta misli da li je Adam pre pada u greh jeo sa drveta zivota a on kaze da misli da nije.
A ja bas mislim da jeste zbog toga sto pise da su ljudi ziveli skoro hiljadu godina u pocetku, posle pada u greh. Mislim da je jedenje plodova sa drveta zivota doprinelo tome.

Postao je zao neke ko je koristio o,5% mozga, a Adam koji je gresan, koji nam je navodno navukao bijedu na vrat, on je savrsen i zivio je tako dugo?
A sta je bilo sa ostalim sto sam navela? Ljudi prosto zaboravili?
Jos nesto, tesko da neko SAVRSEN moze da pogrijesi, i to tako strasno, savrsen znai bez greske, cim dodas jednu gresku na spisak, on to vise nije.

Nije imao potrebu da nasledjuje Bozije Carstvo pre pada u greh jer je vec ziveo u Bozijem Carstvu. Znas li sta je Bozije Carstvo? To je kada Bog vlada. Pre pada u greh niti je greh vladao niti djavo, nego Bog.
U kojem Bozjem carstvu? Gde se nalazi to Carstvo, da li je ograniceno nekim limitima, granicama?

Naravno da je imao telo od krvi i mesa. Pa to pise u Bibliji. Ne moras dokazivati ono sto pise i sto je jasno kao dan. Ali slavno telo, bez mane, bez greha, savrseno telo. Posle pada u greh Bozije slave je nestalo i videli su da su goli. Isto kao sto smo ti i ja danas goli. Nema Bozije slave da nas pokrije nego nosimo odecu od platna.
Nista o tom pitanju ne pise u Bibliji, a i to sto pise u toj, tzv. svretoj knjiz". i, nije "jasno kao dan".

Bozje Kraljevstvo je Bozja vldavina na nebu i nad celom Zemljom, tako da svi poslusni ljudi na Zemlji imace udeo u njemu...
kao i oni na nebu njih 144 000 koji vladaju sa hristom na nebu...
Ko je sprove popist tih 144000 dusa koje vladaju sa Hristom?. I ko su ti koji su suvladaoci? Jos jedna napomena, kraljevstvo bozije nije ni slucajno na zemlji. Nemas ni jedan dokzaz da je Zemlja njegovo kraljevstvo.

Da Biblija govori o dve vrste vaskrsenja, nebeskom i Zemaljskom...
prvo vaskrsenje je nebesko... prema Otkrivenju
Isus dok je bio na Zemlji vaskrsava je na Zemlji ne naq nebu...
Nakon smrti Isus je vaskrsao na nebo.. .za njim i drugi...
Za vreme hiljadugodisnje vladavine Hrista bice sveopste vaskrsavanje na Zemlji...
ljudi koji ocekuju vecni zivot u raju na Zemlji...
Raj na Zemlji??? Gde se to nalazi?

Ne razmisljas logicki.
Ako nas je Hristos otkupio od druge smrti, znaci da je On umro umesto nas upravo i bas tom drugom smrcu.
Jozefk, Isus nije umro. On je, navodno, bezmrtan, a besmrtni ne umiru. Njegovo vaskrsenje i telesno uzdizanje na nebesa je izmisljenja fabula za lakoverne.

Ne ja sam besmrtna kroz svoje potomke,kao sto su moji preci kroz mene!
I potpuno svejedno,mislim da samo veoma samoljubiv covek-zena,moze teziti da zivi vecno,a da pri tom pokraj sebe nema svoje najmilije!
Evo da ti plasticno pojasnim:
Da sad dodje meni neki svetac i kaze da ce mi podariti vecni zivot,a da pored mene nece biti moje dece,muza,roditelja,prijatelja,ili da prozivim jos par godina ovozemaljski zivot uz njih.Bez razmisljanja odlucila bih se za ovozemaljski zivot!
Tacno, u pravu si, to je borba za opstanak vrste, za opstanak nasih gena. To je posebno izrazeno kod zenskog dela drustva, koji trazi zdravog i snaznog partnera, koji je sposoban da odgaji i odbrani porod. U prirodi je to veoma jasno izrazeno, dok je u covecjem rodu, sa razvojem civilizacije i kulture, to zavijeno u izuzetno atraktivnu i romanticnu formu.

Koliko je roditeljima, i u prirodi i u ljudskim drustvima, stalo do zastite sopstvenog poroda vidi se i po tome sto su spremni da zrtvuju sopstvene zivote da bi zastitili svoje potomke.

Ja sam pitao Bokystamy-ja sta misli da li je Adam pre pada u greh jeo sa drveta zivota a on kaze da misli da nije.
A ja bas mislim da jeste zbog toga sto pise da su ljudi ziveli skoro hiljadu godina u pocetku, posle pada u greh. Mislim da je jedenje plodova sa drveta zivota doprinelo tome.
Mislim da je to drvo zivota simbolicno i da Jehova Bog omogucava coveku da zivi vecno... svojim duhom...
U slucaju Adama on kao savrsen je ziveo skoro hiljadu godina jer je zgresio... da nije zgresio ziveo bi vecno...

I sama cinjenica da je ziveo 930 god govori o njegovoj SAVRSENOSTI...

Nesavrsen covek znamo koliko moze da zivi danas vrlo malo... do 100 god, cesto mnogo manje... i to je daleko od savrsenstva...
SAVRENSTVO coveka podrazumeva da on ZIVI VECNO. i to na Zemlji, za sta je i stvoren...

Tacno, u pravu si, to je borba za opstanak vrste, za opstanak nasih gena. To je posebno izrazeno kod zenskog dela drustva, koji trazi zdravog i snaznog partnera, koji je sposoban da odgaji i odbrani porod. U prirodi je to veoma jasno izrazeno, dok je u covecjem rodu, sa razvojem civilizacije i kulture, to zavijeno u izuzetno atraktivnu i romanticnu formu.

Koliko je roditeljima, i u prirodi i u ljudskim drustvima, stalo do zastite sopstvenog poroda vidi se i po tome sto su spremni da zrtvuju sopstvene zivote da bi zastitili svoje potomke.
Borba za opstanak vrste? to kao da smo zivotinje...
Kod Boga to ne postoji...

U kojem Bozjem carstvu? Gde se nalazi to Carstvo, da li je ograniceno nekim limitima, granicama?

Nista o tom pitanju ne pise u Bibliji, a i to sto pise u toj, tzv. svretoj knjiz". i, nije "jasno kao dan".

Ko je sprove popist tih 144000 dusa koje vladaju sa Hristom?. I ko su ti koji su suvladaoci? Jos jedna napomena, kraljevstvo bozije nije ni slucajno na zemlji. Nemas ni jedan dokzaz da je Zemlja njegovo kraljevstvo.

Raj na Zemlji??? Gde se to nalazi?

Jozefk, Isus nije umro. On je, navodno, bezmrtan, a besmrtni ne umiru. Njegovo vaskrsenje i telesno uzdizanje na nebesa je izmisljenja fabula za lakoverne.
Bozje carstvo je Bozja nebeska vladavina, naravno da se nalazi na nebu... :)

Bog je direktno izabrao tih 144 000 to su bozji pomazanici... i oni su suvladari, vladaju sa Hristom na nebu...
naravno da nije na Zemlji, nad zemljom je...

Sam kazes raj na Zemlji.. ako pise na Zemlji to je to...

Isu je bio u telu da bi umro i da bi svoj zivot dao za otkup greha covecanstva...
Nakon toga je vaskrsao na nebo i postao besmrtan... od tada ne moze da umre...

To sto ne traje vecno je zato sto regeneracija celija opada.
Ali ako je tako onda nije potrebno da dobijemo nebeska tela,dovoljna su ova.
Tačno. Sa savršenstvom regeneracija neće opadati i moći ćemo živeti večno.

Ali naravno nece biti ova jer mrtvi kada ustanu ustace preobrazeni.
..’’.

Naravno, ali ne sa ovim telima jer ce se i zemlja preobraziti kao i ljudi

I to je tačno.
Ali to se odnosi samo na one koji imaju nebesku nadu, tačnije na 144000 koji će vladati sa Hristom na nebu.
Preobraženje Zemlje ima više značenja. Jedno se odnosi na uslove života na njoj kao i na sistem vlasti:
- danilo 2:44
- Isaija 25:6
- Isaija 35:1
- psalam 67:6
- jezekija 34:26, 27
...

Back