VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Dakle da nije pojeo sa drveta koje je zabranjeno, Bog bi mu dozvolio da jede sa drveta zivota i ziveo bi vecno?

Jeo bi stalno sa drveta zivota i na taj nacin bi bio vecan, besmrtan. Ali uslovljeno. Ne bi nikad bio sam po sebi besmrtan i vecan. Ako ne bi jeo sa drveta zivota ne bi bio besmrtan i vecan bez obzira da li je pao u greh ili nije.

Jeo bi stalno sa drveta zivota i na taj nacin bi bio vecan, besmrtan. Ali uslovljeno. Ne bi nikad bio sam po sebi besmrtan i vecan. Ako ne bi jeo sa drveta zivota ne bi bio besmrtan i vecan bez obzira da li je pao u greh ili nije.

Nebi da se vracamo na staro ali zar to ne znaci da nije savrsen, jer besmrtnost je jedan vid savrsenosti?
Sta ti mislis,sta je drvo zivota, sta simbolizuje ono?

dala sam ti na prosloj strani, a ne vidim tvoje nesto nigde :malav:
Dala si stihove o vecnom zivotu. To je sve sto sam video. A ove ostale nebuloze sto navodis o tome nema ni traga ni glasa od stihova.
Za vecni zivot te nikad nisam ni pitao da mi dajes stihove.
Dva puta sam ti ponovio za sta trazim stihove i nisam ih dobio.
Evo sada je ovo nova nebuloza za koju trazim stihove.

A moji stihovi su ti isti koje ces ti navesti, ako ces navesti. Jer vec u napred znam da ih pogresno tumacis :)

Ja se ne slazem.
Bog je coveka stvorio savrsenim + sa slobodnom voljom. Kao zivo bice sa razumom i sposobnoscu i voljom, i mogucnoscu da bira sta ce da radi. Iako je covek bio savrsen, djavo ga je ipak naveo na greh. Zamisli onda danas, posle 6000 godina od stvaranja, posle 6000 godina konstantnog degradiranja, sta djavo radi sa ljudima!
Uglavnom covek, kao i Lucifer, su bili stovreni savrseni. Ali su i jedan i drugi posle toga otpali od Boga i prestali da budu savrseni. Jer je izvor savrsenstva Bog naravno.

Ok, znam ja to sve, cak i moja vera pise tako, ali ja sm ti vec objasnio po cemu smatram Adama nesavrsenim.

Pogresan zakljucak da covek nije stvoren da vecno zivi. Nijedno stvorenje nije samo po sebi besmrtno. Zapamti to. Samo Bog je besmrtan. I On je izvor zivota. Znaci besmrtnost stvorenja je uslovna. Uvek bila i bice.

.
Ali ovde vidimo da Bog kaze da ako Adam samo okusi sa tog drveta zivece vecno???
Znaci li to da nije jeo uopste sa tog drveta//

Po meni je i jedno i drugo, moze da se tumaci bukvalno a moze da simbolizuje Hrista.

Moze da simbolizuje Hrista samo ako hoces da kazes da je Hristos bio savrsen. To je tacno. On je isto jedan od primera da covek moze da bude savrsen. I dan danas. Jer je Hristos bio 100% covek kao sto smo to ti i ja. Istovremeno i 100% Bog, da dodam zbog ovih JS koji se s time ne slazu :)
Hocu da kazem da to i ja danas mozemo biti savrseni, iako smo jos uvek u grehu i gresnom svetu.

Moze da simbolizuje Hrista samo ako hoces da kazes da je Hristos bio savrsen. To je tacno. On je isto jedan od primera da covek moze da bude savrsen. I dan danas. Jer je Hristos bio 100% covek kao sto smo to ti i ja. Istovremeno i 100% Bog, da dodam zbog ovih JS koji se s time ne slazu :)
Hocu da kazem da to i ja danas mozemo biti savrseni, iako smo jos uvek u grehu i gresnom svetu.

Da, mozemo ali ne po zakonu i delima nego po blagodati.
Jedino tako moze covek da bude savrsen,po blagodati Bozijoj.
Jer bi se inace svako telo moglo pohvaliti svojim delima.
A rekoh da moze da simbolizuje Hrista jer Sam hristos sebe uporedjuje recimo s hlebom zivota mozda sa jos necim ali ne mogu da se setim sada.

Hahahahah Znaci u tvom umu savrsenstvo znaci biti robot i tacka.
Neka ti bude kako hoces. Bolje i to nego da Isusa Boga nazivas stvorenjem.

Zasto dramatizujes, dao sm di logican zakljucak, sta mislis da je Adam onako gesan pojeo sa drveta zivota,zar ne bi ziveo vecno a i njegov greh sa njim.
Zato mu je Bog i zabranio ulaz u vrt, jer kada umres telo se oslobadja greha.
Sto imas i u poslanicama Pavlovim.

Da, mozemo ali ne po zakonu i delima nego po blagodati.
Jedino tako moze covek da bude savrsen,po blagodati Bozijoj.
Jer bi se inace svako telo moglo pohvaliti svojim delima.
A rekoh da moze da simbolizuje Hrista jer Sam hristos sebe uporedjuje recimo s hlebom zivota mozda sa jos necim ali ne mogu da se setim sada.

Amin za ove prve dve recenice! :)
A treca recenica: drvo nije hleb.
Ali meni ne smeta simbolizacija drveta zivota kao Hrista, jer je preko plodova drveta zivota covek trebao da zivi zauvek, isto kao sto od Hrista imamo zivot vecni. On nam je omogucio vecni zivot. Isto kao sto je drvo zivota to omogucavalo tada.
Ne vidim problem sa tim.

Zasto dramatizujes, dao sm di logican zakljucak, sta mislis da je Adam onako gesan pojeo sa drveta zivota,zar ne bi ziveo vecno a i njegov greh sa njim.
Zato mu je Bog i zabranio ulaz u vrt, jer kada umres telo se oslobadja greha.
Sto imas i u poslanicama Pavlovim.

Telo se oslobadja greha kada umres? Pogresno. Na toliko mesta u Pismo stoji da ce svi ustati, jedni pravedni a drugi gresni! Greh se smrcu ne odstranjuje. Mislim covekovom smrcu. Inace smrt je samo san, to valjda znas?
Greh se odstranjuje Hristovom smrcu! Tako da mozemo biti bez greha vec sad ovde, bez obzira jesmo li zivi ili spavamo.

Amin za ove prve dve recenice! :)
A treca recenica: drvo nije hleb.
Ali meni ne smeta simbolizacija drveta zivota kao Hrista, jer je preko plodova drveta zivota covek trebao da zivi zauvek, isto kao sto od Hrista imamo zivot vecni. On nam je omogucio vecni zivot. Isto kao sto je drvo zivota to omogucavalo tada.
Ne vidim problem sa tim.

Vidis da i ne razmiljamo toliko razlicito.
hahahaha.
Koje si veroispovesti ako nije tajna?

Telo se oslobadja greha kada umres? Pogresno. Na toliko mesta u Pismo stoji da ce svi ustati, jedni pravedni a drugi gresni! Greh se smrcu ne odstranjuje. Mislim covekovom smrcu. Inace smrt je samo san, to valjda znas?
Greh se odstranjuje Hristovom smrcu! Tako da mozemo biti bez greha vec sad ovde, bez obzira jesmo li zivi ili spavamo.

Ok. necicu ti neki citat koji ce da potkrepi moje reci.
No reci da li bi Isus mogao da iskupi adama da ovaj nije umro,da je ostao vecan gresan?

Kao po obicaju nekulturna i nepristojna...citaj malo Bibliju....

takodje sam ti hiljadu puta rekla da ja ne ocekujem besmrtnost nego VECNI ZIVOT...

ali ne vredi ti to ne mozes da shvatis
Gde sam nekulturna i nepristojna?Da jesam vec bi me tuzila modosima,ovako samo mozes da besnis.
A besmrtnost ili vecni zivot,je za smiljke zanosiljke.Neke zenske tako ocekuju princa na belom konju,a ono stigne samo konj,tako i oni koji ocekuju Raj,vecni zivot i ostale nebuloze(koje ti tumacis bukvalno iz biblije,a ono sto TI smatras da je toliko glupavo,onda je ipak figuratvno,kao drvo jabuke,koje ustvari i nije drvo)
dobro je sto u trenutku svoje smrti nece biti svesni razocarenja,jer sem smrti,nece stici i vecnost.
Vecnost je u potomcima,a ko ih nema,sebicno se nada da ce on tako samoziv ziveti veeeecno.

Back