VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Zanima me jos nesto ,odnosno vase misljenje o ovom citatu a itekako ima veze sa temom:

1. Мојсијева, глава 3

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи

Eto ovde se jasno vidi da covek nije stvoren da do veka zivi, nego kada bi okusio sa tog drveta zivota onda bi vecno ziveo.
No pitanje je drugacije?
Sta to drvo predstavlja?moze li ono i danas da ga ima pruziti coveku vecni zivot?

evo sad ce sad ce...

Otkrivenje 14:1-5 govori o 144 000 koji vladaju na nebu sa Hristom...

to su oni koji imaju udeo u 1 vaskrsenju

Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina. (Otkrivenje 20:6)

drugo vaskrsenje je Zemaljsko vaskrsenje...

ponovo mislis nazad....ne...napred se ide....

Zanima me jos nesto ,odnosno vase misljenje o ovom citatu a itekako ima veze sa temom:

1. Мојсијева, глава 3

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи

Eto ovde se jasno vidi da covek nije stvoren da do veka zivi, nego kada bi okusio sa tog drveta zivota onda bi vecno ziveo.
No pitanje je drugacije?
Sta to drvo predstavlja?moze li ono i danas da ga ima pruziti coveku vecni zivot?
Vidi se bas suprotno da mu je nakon greha zabranjeno da zivi vecno...

Sto je normalno inace... jer je ZIVOT sam po sebi vecan...

0109.jpg

Evo je,cuvene recenice!
Steta sto nakon smrti neces moci da se razocaras jer od besmrtnosti nema nista.
Procitaj Smrt i njeni hirovi od Zoze Saramago,mislim ako smes citati ista sem biblije,ne znam kakvi su vam zakoni u JS.
Kao po obicaju nekulturna i nepristojna...citaj malo Bibliju....

takodje sam ti hiljadu puta rekla da ja ne ocekujem besmrtnost nego VECNI ZIVOT...

ali ne vredi ti to ne mozes da shvatis

Evo ovako, posto smo razumni ljudi koliko toliko,treba da nadjemo nesto da bi se svi slozili inace ovo moze u nedogled.

Ajde ja da popustim malo:)

Dakle Bog je stvorio coveka kao bice bez mane koje je sposobno da svojom voljom odluci hoce li biti savrseno ili nece.Covek je odlucio da nece izgleda i prekrsio zapovest Boziju i izgnan je iz raja, onda naravno posto se udaljio od izvora ljubavi i vecnoga zivota postao je smrtan.

Da li se slazete sa ovom konstatacijom pa da idemo dalje?
Ja se ne slazem.
Bog je coveka stvorio savrsenim + sa slobodnom voljom. Kao zivo bice sa razumom i sposobnoscu i voljom, i mogucnoscu da bira sta ce da radi. Iako je covek bio savrsen, djavo ga je ipak naveo na greh. Zamisli onda danas, posle 6000 godina od stvaranja, posle 6000 godina konstantnog degradiranja, sta djavo radi sa ljudima!
Uglavnom covek, kao i Lucifer, su bili stovreni savrseni. Ali su i jedan i drugi posle toga otpali od Boga i prestali da budu savrseni. Jer je izvor savrsenstva Bog naravno.

1. Мојсијева, глава 3

No pitanje je drugacije?

Pogresan zakljucak da covek nije stvoren da vecno zivi. Nijedno stvorenje nije samo po sebi besmrtno. Zapamti to. Samo Bog je besmrtan. I On je izvor zivota. Znaci besmrtnost stvorenja je uslovna. Uvek bila i bice.

Pogresan zakljucak da covek nije stvoren da vecno zivi. Nijedno stvorenje nije samo po sebi besmrtno. Zapamti to. Samo Bog je besmrtan. I On je izvor zivota. Znaci besmrtnost stvorenja je uslovna. Uvek bila i bice.
Da, covek je STVOREN da VECNO ZIVI, a besmrtnost je uslovna... prvi ju je dobio Isus kada je vaskrsao na nebo, zatim 144 000 odabranih za nebeski zivot sa Hristom :)

hahaha, zasto onda kaze ako okusi sa tog drveta zivece vecno, zar ne bi ziveo vecno da je okusio?

Znas li zasto je Bog zabranio coveku POSLE PADA U GREH (a ne pre pada u greh) da jede sa drveta zivota?
Zato sto da se to dogodilo, covek bi postao besmrtan gresnik. A to bi bila najveca tragedija na svetu. Zamisli greh te unistava, unistava i unistava i nikad kraja. Nema smrti brale nego se muci dok beskraja. Zlo i naopako.
Ali hvala Bogu sto je ljubav i sto to nije dozvolio!

Back