Veciti kontrasi

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
136.961
Da li smo kontrasi?
Na ovu temu me je navela marieva tema o piletini iz Lidlla.

Kad su cene visoke, ne valja jer su visoke, kad se spusti, da li se kupuje socijalni mir niskim cenama...
ispada..ne valja ni jedno ni drugo...

Secam se kad je uvedeno neplacanje prevoza u Beogradu odmah je krenula prica, nije to besplatno placamo iz budzeta.

Zasto i dobre stvari gledamo kroz prizmu loseg?

Da li smo kontrasi?

Kad su cene visoke, ne valja jer su visoke, kad se spusti, da li se kupuje socijalni mir niskim cenama...

Secam se kad je uvedeno neplacanje prevoza u Beogradu odmah je krenula prica, nije to besplatno placamo iz budzeta.

У праву си ... 2 000 000 има 70% зараде и мало им ...

1775562576228.png
1765271

Eto, meni se od svih poučnih pričica iz osnovne škole, najviše u pamćenje urezala ona o Nasradin hodži, klincu i krčagu:

Кад год је Насрадин Xоџа слао ђака по воду увек би га најпре истукао, па му тек онда дао крчаг у руке и послао га по воду. Чудно било то људима, па ће га напослетку један пријатељ једнога дана запитати: А зашто тако радиш, ефендија ? Најпре истучеш ђака, па му тек онда даш крчаг у руке? Бијем га зато да ми не разбије крчаг. Јер кад га већ разбије, која ми је фајда да га онда бијем?!

A kad sam stasao za srednju školu, odslušah i jednu godinu latinskog. Fakultativno, doduše.

Latinska izreka "Timeo Danaos et dona ferentes" (ili potpunije: Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes) znači „Bojim se Danajaca (Grka) i kad darove nose“. Potiče iz Vergilijeve Eneide i upozorava na opasnost koja se krije iza naizgled velikodušnih gestova neprijatelja.

Da ja budem precizniji od AI, ova izreka, svakako, referira na Trojanskog konja.

Zato to što dobro najčešće nije stvarno dobro.

Recimo, cene mesa mogu da budu jeftine jer mi nismo i EU i naši sanitarni standardni su namerno oslabljeni pa se uvozi dosta pokvarene i toksične hrane.

Dok ono što je loše, to je zaista lose ;)

Сумњам да икога сад овде ово занима .... али нема везе

https://iask.ai/q/USA-wealth-distribution-real-estate-ownership-percentage-s3t2qg8

Расподела богатства и некретнина у Сједињеним Државама​

Да бисмо анализирали расподелу богатства и некретнина у Сједињеним Државама, користимо модел Лоренцове криве, који је графички приказ расподеле прихода или богатства унутар популације. У овом моделу, кумулативни проценат популације је приказан на x-оси, а кумулативни проценат укупног богатства (или имовине) је приказан на y-оси. Савршено једнака расподела би пратила линијуy=x, док се стварна дистрибуција обично савија према доњем десном углу, што указује на неједнакост.

Према www.iAsk.Ai - Питајте AI:

1775563634961.png

Концентрација богатства у некретнинама се често анализира кроз призму дистрибутивних финансијских рачуна Федералних резерви. Иако се конкретни проценти наведени у вашем упиту поклапају са уоченим трендовима концентрације имовине, званични подаци често варирају на основу тога да ли метрика укључује примарне резиденције или укупне инвестиционе некретнине. Доњих 48% становништва често чине подстанари или они са високим односом дуга и капитала у својим примарним домовима, што објашњава низак нето удео капитала од 4%. Насупрот томе, горњих 2% често поседује значајне портфолије комерцијалних и стамбених инвестиционих некретнина, што чини њихов удео од 38% у укупној вредности некретнина.

how-the-u-s-wealth-is-distributed-v0-gez7o9vj9xme1.jpeg
Lorenz-curve-for-US-share-of-total-income.png

Poslednja izmena:
Da li smo kontrasi?

ne gledamo mi lose vec nam tako misljenje namece londonska propaganda.

Сумњам да икога сад овде ово занима .... али нема везе

https://iask.ai/q/USA-wealth-distribution-real-estate-ownership-percentage-s3t2qg8

Расподела богатства и некретнина у Сједињеним Државама​

Да бисмо анализирали расподелу богатства и некретнина у Сједињеним Државама, користимо модел Лоренцове криве, који је графички приказ расподеле прихода или богатства унутар популације. У овом моделу, кумулативни проценат популације је приказан на x-оси, а кумулативни проценат укупног богатства (или имовине) је приказан на y-оси. Савршено једнака расподела би пратила линијуy=x, док се стварна дистрибуција обично савија према доњем десном углу, што указује на неједнакост.

Према www.iAsk.Ai - Питајте AI:

Pogledajte prilog 1883267

Концентрација богатства у некретнинама се често анализира кроз призму дистрибутивних финансијских рачуна Федералних резерви. Иако се конкретни проценти наведени у вашем упиту поклапају са уоченим трендовима концентрације имовине, званични подаци често варирају на основу тога да ли метрика укључује примарне резиденције или укупне инвестиционе некретнине. Доњих 48% становништва често чине подстанари или они са високим односом дуга и капитала у својим примарним домовима, што објашњава низак нето удео капитала од 4%. Насупрот томе, горњих 2% често поседује значајне портфолије комерцијалних и стамбених инвестиционих некретнина, што чини њихов удео од 38% у укупној вредности некретнина.

how-the-u-s-wealth-is-distributed-v0-gez7o9vj9xme1.jpeg

Из ових слика уствари се види зашто је 'неутралност' само маска

Da li smo kontrasi?

Ne gledamo dobre stvari kroz prizmu loseg, vec smo dovoljno matori da znamo da:

1. Nema besplatnog rucka (besplatan prevoz, helikopter kesh i slicno je sve novac gradjana).

2. Previsoke cene znaci neko potkrada (neko se opako ugradjuje).

3. Preniske cene znaci da neko opet potkrada (neko opako skrtari na kvalitetu, najcesce na stetu zdravlja).

Red u drzavi ne znaci da bude sve besplatno i jeftino, vec da bude realno, da bude transparentno, da se cuva zdravlje stanovnistva, itd.

Mi nista od toga u Srbiji nemamo, tako da je svaka ta kritika apsolutno opravdana.

Da li smo kontrasi?

zato sto kad god oni daju svojima socijalni mir, od nekud drugde uzmu.

Npr povecali su komunalije da pokriju gubitak od naplate prevoza. Da su otpustili onu cacad sto je naplacivala taj prevoz bilo bi nesto

Da li smo kontrasi?

jesi ti probao piletinu i uopste meso iz lidla

ako jesi , i zadovoljan si, jesi li u toku konzumiranja bio apsolutno trezan ...

Da li smo kontrasi?

Piletinom iz Lidla se sigurno ne kupuje socijalni mir, zasto bi Lidl to radio? Ja bih se prvo zapitao sta jedemo po toj ceni, odakle je ta piletina uvezena, jer ako se secas uvozili smo neku iz Brazila koju niko drugi nije hteo da kupi.
Prevoz je druga prica. Ako bi vozaci u GSP-u radili za dzabe, NIS poklanjao gorivo , a MAN receimo poklanjao autobuse ukljucujuci odrzavanje onda bi prevoz mogao da bude dzabe, pa bih ga ja posmatrao koroz prizmu pozitivnog. Ovako je zamajavanje naroda, jer ce novac za GSP da navuku od poreza, komunalnih troskova, pa ako ne platis na drumu platices na cupriji.

Kritičko mišljenje nije opasnost, a ni kao oblik hrabrosti i istine.
Svaka vlast i sva društvena dešavanja su podložna kritici i bez toga nema demokratije, slobode mišljenja i govora, a ni napretka jednog društva.

Da li smo kontrasi?

Jer neki od nas znaju i onu starinsku : čuvaj se Danajaca i kada ti poklon nose...

Delimično zbog manjka informisanosti i netransparentnosti, a delimično jer su ljudi ostrašćeni pa gledaju negativno u svemu što im bode oči.
Neka bude da sam ostrašćena kada kažem da kvalitet mesa koje košta toliko novca nije ni za pseću hranu. Neko je ''ispod ruke'' dobio neki EU škart kojim se ovde kupuje ekonomski mir. Ne znam zašto sam ja zbog toga negativna, ako imam iskustva pa umem da prepoznam kvalitetnu piletinu od ove koju lidl nudi. Žalosno je što narod to kupuje svojoj deci jer je prinuđen. Kao i onaj čuveni parizer. Licemerje u svemu tome je da se izdvojila elita koja ni svoje pse time ne hrane a ostale ubeđuju da je to kvalitetna hrana.Ako poželiš nešto bolje, odmah si ostrašćen i negativan.

Neka bude da sam ostrašćena kada kažem da kvalitet mesa koje košta toliko novca nije ni za pseću hranu.
Lidl dođe diskont market u EU, tako da kvalitet mesa sam po sebi ne može da bude neki, a i valjda ima neka fora da do 3 meseca mogu da drže meso na rafovim, dok je to kod nas 6 meseci te me ne bi čudilo da nam uvoze meso koje je isteklo u EU jer im je isplatljivije da ga ovde prodaju nego tamo uništavaju ...
Pored toga populacija nam generalno ima problem sa percepcijom, pošto je Lidl nemački naši ljudi ga doživljavaju kao premium brend što nema veze sa vezom, ali ono kompleksi rade čuda (ako je nemačko mora da je bolje od našeg i sl. gluposti)
A i ono u KG-u imamo Trnavu koja je brat bratu jeftinija od većih lanaca, a kvalitet proizvoda je značajno bolji ...
Neko je ''ispod ruke'' dobio neki EU škart kojim se ovde kupuje ekonomski mir.
Neko je uzeo poviziju - čudo da se tako nešto desi kod nas ...
Ne znam zašto sam ja zbog toga negativna, ako imam iskustva pa umem da prepoznam kvalitetnu piletinu od ove koju lidl nudi.
Nema svako iskustva, realno gledano većina ljudi kupuje/glasa i sl. impulsivno (bez da prethodno razmisle o bilo čemu ...)
Žalosno je što narod to kupuje svojoj deci jer je prinuđen.
Ovo mi je upitno? Deluje mi da ovi što kupuju mahom kupuju jer su navučeni na akcije, kao i na kinesku robu - samo jeftine stvari kupuju, skuplje/bolje misle da nije za njih ...
Teško mi je zamislivo da je neko baš prinuđen da se kupuje deci ovakve stvari, najpre iz razloga jer da bi do njih došli moraju da se bore da dođu na red - a ako imaju razuma neće se u to ni upuštati, ako nemaju jbg ...
To je nešto kao onaj momenat sa sadnicama japanske trešnje:
Kao i ono što su otkopavali one torte u Jovanovcu sa deponije pa preprodavali ...
Kao i onaj čuveni parizer. Licemerje u svemu tome je da se izdvojila elita koja ni svoje pse time ne hrane a ostale ubeđuju da je to kvalitetna hrana.Ako poželiš nešto bolje, odmah si ostrašćen i negativan.
Oni imaju sopstvene restorane gde ručavaju, sada kako su došli do njih može biti zanimljiva priča ...

Da li smo kontrasi?

Niste trebali da banujete korisnika @mario80
Kaže mi kasirka u Lidlu "neki dokon lik pokupovao sve zalihe i pitao dal će biti još"

Back