Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
За њега нису биле само коке слатке...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobar neki covek, ovaj cika patak, mada pada mi na pamet ona toze ljudska, ,,Dokon Pop i jarice krsti. " A ovo celo okruzenje, pa nek smo mi svi samo zivi i zdravi, aj ziveli, hik :shock: pa makar se i koke zaljubljivale u patke...
Još se i ponosiš svojom glupošću, to je stvarno arogancija.....na nivou....
Ako ti je hellen baš toliko puta zaigralo srce zbog nekih mojih komentara, kao što si izjavljivala, sad znaš kako da mi vratiš istom merom , napi se kao ćurka i nek proradi moj fetiš.......
gadjenje na prosjake / pijance / narkomane koji se mogu sresti po busevima uobicajena je pojava... ne znam bas da li je snobizam pravi termn za tu pojavu (inace sine nobilitas i jeste potencijalna odlika ljudi koji nisu "plemenitog porekla"). ne volim snobove jer su ograniceni, nezivotni i jer ogranicavaju.
E upravo ovo ograničeni, neživotni , i ograničavajući je ono što sam primetio , što mi smeta i što nameću ti , sve brojniji ljudi u srbiji , a da nisu od onih sa praznim džepovima....i sa osećanjem da su neki luzeri....
Pa ako tražiš svoju psihoanalizu, već znaš da je pp bolji način za to....
samo izvoli...ak mislis da imas toliko vremena da me analiziras...hehe..sve zavisi koliko dugo si planirao za tu analizu vremena da investiras...upozoravam te odmah...ako bi te za to placala brzo bi se obogatio..;-)
Tačno je da ima predrasuda, samozaštite u ovoj situaciji, ali upravo u razlici ponašanja izmedju žena koje su naknadno ušle u tramvaj i osmotrile istu situaciju(pijanac se konstantno isto ponašao, čak nisu videle trud koji je pijanac učinio da bi ustao, prišao vratima i ponudio pomoć da unese kabasti , ali ne i teški materijal koji sam ja nosio, i samo zato što su iz mladenovca (jedna od njih je to izrekla u razgovoru) ili zato što su iz starije garde, one su u istoj situaciji zauzele stav -niko me ne napada=svi su ok,pijanac pod kontrolom-
da li je stvar u iskustvu i godinama ili u nacinu odgoja i odrastanja ??? kako se odgajaju danasnja djeca?? koliko mladih u tramvaju danas ustane da nekome ustupi mjesto a kako je to bilo u moje vrijeme??
One su imale ono što ti zoveš zaštita od opasnosti i odvajanje, imale su predrasude o pijancima , koje su normalne i opravdane.One nisu imale, a moram da pomenem ni veći deo muškaraca, izliv gordosti više vrednosti, iako da ih realno pitaš da li su više društveno vredne od pijanca , rekle bi to.
Koja grupa od prisutnih vidi u pijancu čoveka, iza neonskog osvetljenja na kome piše PIJANAC?
Koja grupa više empatijski oseća druge (to je poenta priče, a ne pijanac, jer te iste žene će sutra osuditi neko ponašanje , stav svog partnera i postaviti se upravo ISTO kao što su se postavile u tramvaju.
A ono malo žena koje su ocenile pijanca kao čoveka koji je potencijalna opasnost, ali je trenutno pod kontrolom vide u njemu čoveka, doduše slabića, ljudsku slabost koja uvek donosi opasnost (reakcija na slabost su zlo, zavera, mržnja, opsesija, osveta,ludilo, grč, kompleks), ali ipak čoveka.
kako mozes biti siguran da bi to rekle??...iz cega izvlacis taj zakljucak?...kako znas kako one razmisljaju?...gdje je u tome osjecaj sazaljenja? da li je mozda blize za povjerovati da su neke os njih mozda zalile tog covjeka i njegovu sudbinu?...zasto uz rijeci pijanac neminovno asociramo rijec zlo?..zasto mislis da je ako je pijanac odmah svo isle da je los covjek koji maltretira familiju i okolinu oko sebe (kako je vec u par postova prije receno)...ja bih se recimo zapitala zasto je pijancem postao?? mozda je okolina maltretirala njega ?? ili dijeli sudbinu Vase Ladackog...
Gde postoji komunikacija izmedju tog čoveka i tih žena?
Ni u jednom slučaju, bar ne konkretno, ali postoji u oba slučaja.
Gordi snobovi su pokazali da su iznad, nedodirivi, a to upravo ponekad provocira ozlojedjene da napadnu upravo takve osobe, kao osvetu za nepravde društva koje im društvo nanosi (a snobovima ne, te on smatra da ili su poštedjeni što su "njihovi" ili što su bukvalno uzroci)
Normalne žene su pokazale da imaju u vidu potencijalnu opasnost i ali i razumevanje za izgred, slabost čoveka.Nekad će te videti da se pijanac (i ovaj se izvinjavao za nešto , ali sam zaboravio zbog čega) izvinjava što je pijan i da nije agresivan, jer vidi i razume tu distancu i predrasudu koju ostali imaju prema njemu.
Ali postoji nit komunikacije i nit ljudskosti u odnosu ovih drugih žena prema njemu i prema ljudima uopšte....
eto ako si tu tanku nit primjetio..onda znaci da ipak nije sve izgubljeno...snobovi su uvijek postojali i postojat ce...i ostAJE OTVORENO MOJE PITANJE ZASTO NISI REAGIRAO ?? uh kako ja volim u takvim situacijama snobovima dati do znanja da ih takvima vidim..da vidis tek onda reakcija...ma mogao bi da analiziras do mile volje..pravi uzitak..:wink:
Sad da se vratimo temi.
Tema je o partnerima. Te silne gospodje od 17 do 77 godina čine osudu.Osuda pijanca u tramvaju i način ponašanja prema osudjenima su vidljivi.
Osuda partnera kad ne udovolji njihovim zahtevima , ultimatumima i razumevanju će takodje da se desi, pre ili kasnije....
Neće se udaljiti na 5m kao kod pijanca, jer tu je uključen i strah od osvete (delom provocirane snobizmom i gadjenjem koje je očigledno) ili nerazumnosti pijanog, ali će isto misliti o visini , nedodirivosti , obasjanosti suncem koje njihovo prisustvo pored nezahvalnog partnera treba njemu da znači, opravdanost svojih i nezahvalnost u tudjim zahtevima i uopšte neslušanje tudjih zahteva, dok ne budu saterane uza zid.
To je ključna stvar kojom muškarci leče tu žensku gordost. Obično mangupi i barabe pre savladaju tu školu , obično oni koji ne preteruju budu nagradjeni izuzetnim poštovanjem i sateranih i onih koji posmatraju sateravanje , a čine komšiluk, prijatelje, rodbinu i nje i njega.
Saterivanje (da li kao kod ovaca ili kao kod krava, zavisi od tumačenja) nije samo pokazivanje nečije snage, razumsko odmeravanje , već i otvaranje spoznaje te osobe o sopstvenim nekvalitetima, slabostima i strahovima, a koje inače ona sama gura u podsvest jer joj ruše pristup i samopouzdanje neophodno za ulogu koju je odabrala....
znaci opet je tema odnosi izmedju polova....e o tome necu...velikim dijelom si u pravu...ali mrzim generalizacije...a i pomalo se budi automatski u meni odbrambeni feministicki stav...a to nije dobro...znam..ali jace je od mene...
Proces potiskivanja u podsvesno koje čini ona i vraćanja iz podsvesnog , ali kao nešto prihvatljivo , koje čini on , čine tu borbu i saterivanje iako na prvi pogled nehumanim , upravo fabrikom humanizacije jedne gorde spodobe i snoba u nešto što je manje ili više čovek.
Naravno da ostaje otvoreno pitanje današnjeg IN,mode,stereotipa uspešnosti i toga što se danas više forsira sit i bogat snob , nego isto tako sit i manje snob , ali ipak svestan da je čovek....
imale su predrasude o pijancima , koje su normalne i opravdane
Tema je o partnerima. Te silne gospodje od 17 do 77 godina čine osudu.Osuda pijanca u tramvaju i način ponašanja prema osudjenima su vidljiviOsuda partnera kad ne udovolji njihovim zahtevima , ultimatumima i razumevanju će takodje da se desi, pre ili kasnije....
Neće se udaljiti na 5m kao kod pijanca, jer tu je uključen i strah od osvete (delom provocirane snobizmom i gadjenjem koje je.