- Poruka
- 1.985
ha ha ha ha ha
pozddrav dushman1
pozddrav dushman1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema privlačnijeg muškarca od onog koji se ume igrati gordošću i ohološću u igri sa ženama.
Mladost, zdravlje, lepota su ono što naizgled daje razloge , a istina je da svako ko igra tu igru odiše privlačnošću bez obzira što nema ni mladost , ni zdravlje , ni lepotu.
Citat:
"jao što me je udavio onaj plavi"
"a tek mene njegov drug!"
"onaj treći je samo počeo da gnjavi, a videlo se da je zainteresovan,pa se povukao"
Gnjavaža , a godi,bez gnjavaže bilo bi sve tako mirno i bez šanse za promenom.
ovaj, a ti poznajes i tog pijanca i te zene dobro? :shock:Pijanac, ali dobar ko hleb, što znači da će odmah skočiti da pomogne nekome kod teške torbe, da će kad mu neko kaže hajde ućuti da se izvini i povuče u ćošak....
-------------------------------------------------------------
Pri tome da napomenem da je na početku bilo svih uzrasta od 25 do 75 godina i da nisu bile neke buržujke , već obične službenice, učiteljice, profesorke....
Moje analize pokazuju da to važi i na ne teen doba....
Tj da bez toga ustvari nema lude ljubavi(iracionalne, mada je ona itekako racionalna), a da ostalo predstavlja više odluka i zaključak poštovanja i privrženosti, opijenost duhovnim simpatijama, tj više duhovna ljubav....
Duhovna ljubav je dovoljna, iracionalna ljubav je dovoljna....zajedno i duhovna i iracionalna su ideal mnogima....
E a da bi postojao taj ideal , mora biti ispunjena iracionalna ljubav, tj dolazim do moranja postojanja igre gordosti i oholosti....
------------------------------------------------------
Nastavak:
Sastavni deo gordosti i oholosti je snobizam....
On se uvuče i postane sam sebi kreator i dovoljan....
Primer je recimo jučerašnji dogadjaj u busu.
Pijanac, ali dobar ko hleb, što znači da će odmah skočiti da pomogne nekome kod teške torbe, da će kad mu neko kaže hajde ućuti da se izvini i povuče u ćošak....
Sve žene (20) u busu se prećutno gledaju, neke od njih čak su i ledjima okrenute pijancu koji je kod vozača. Ali ti izrazi snobizma (pijanac je beda , otpadak od čoveka) su nešto što mi smuči beogradske žene. Prvo je bio izraz ustezanja i nekog straha , da ih nekontrolisani (jer je pijanac, predrasuda o pijancima) ne počne da gnjavi.To razumem, ali opet jasno je da je pijanac ipak bezopasan za njih. Ipak potsetile su me na izraz pi...zda... u "varioli veri" tj , čuvaj inekcije gamaglobulina samo za sebe jer postoji mogućnost da se nešto desi , iako je prilično jasno da neće.
Ali kad ih je prošao taj "pi" izraz lica, onda je nastupio taj izraz snobizma, koji su podelile i onima koji su pijanca prihvatili kao još jedno živo biće sa svojim problemima i svojim željama....
Ono čuveno , čim ti možeš sa njim , ni ti nisi bolji....
Neka deca ga isprovociraše da peva....
On željan da se druži, ne ume da peva ukrase i trilere, ali iznenadjujuće dobro drži intonaciju kod nekih pesama, bolje nego oni što išću pare sa harmonikom.
I iako ima ruganja u igri dečaka sa pijancem , ipak su oni imali granice u tome, a zato su sve ove "dame" (ne daj bože da u mom rečniku to budu dame) su tako ružile atmosferu svojim snobizmom koji su primetili i dečaci..To nije intelektualni elitizam iako se njima čini....To je oblik fašizma.
Tek kad su ušle malo drugačije žene, uglavnom do 45god pa do 60 , one su prihvatile situaciju onakva kakva jeste....Pri tome da napomenem da je na početku bilo svih uzrasta od 25 do 75 godina i da nisu bile neke buržujke , već obične službenice, učiteljice, profesorke....
Nikada ne bih tako očigledno primetio da sam pojedinačno sa njima , taj ugradjeni snobizam.
Ali postaje jasno zašto od tri brata beogradjanina , samo jedan je oženjen jednim snobom iz grada, a svi ostali su nekako našli nešto što nije snob, ali uvek nekako ispada da je tek stiglo u bg i nije dugo inficirano....
Prirodnost kod tih pritajenih snobova će uvek biti pojedena od "prirodnosti" njihovih zahteva da budu na nivou....a da su šminkeri, nisu....
I pitanje da li su primetile koliko snobovskog ima u njima ?
Neću uopšte da komentarišem ovako ličan i moram da kažem glup post....ali verovatno razložan , pa stoga opravdano natopljen mržnjom i mržnjom.
A što se tiče svana iliti ružnog pačeta (još je daleko od labuda, sudeći po postovima) on ovde ostavlja utisak da meša ponos i gordost, mada sad , ovog trenutka mi pada na pamet da možda ja grešim, i čovek otvoreno obožava gordost jer je to danas izuzetno IN.
Ponos bez gordosti je tako retka danas, da možda i ne poznaje tu reč ili šta bi ona ustvari značila.
Oholost i sve ostale varijante hijararhijskog dokazivanja u društvu su mu već verovatno bolje poznate i u korenu i u slengu ovog srpskog jezika....
Prevari se čovek nekad, i pomisli da ima više razloga za komentar, a ono "pregazilo ga vreme" i nepostojeće pojave su pozajmile svoje značenje drugim pojmovima.....
Moje analize pokazuju da to važi i na ne teen doba....
Tj da bez toga ustvari nema lude ljubavi(iracionalne, mada je ona itekako racionalna), a da ostalo predstavlja više odluka i zaključak poštovanja i privrženosti, opijenost duhovnim simpatijama, tj više duhovna ljubav....
Duhovna ljubav je dovoljna, iracionalna ljubav je dovoljna....zajedno i duhovna i iracionalna su ideal mnogima....
E a da bi postojao taj ideal , mora biti ispunjena iracionalna ljubav, tj dolazim do moranja postojanja igre gordosti i oholosti....
------------------------------------------------------
Nastavak:
Sastavni deo gordosti i oholosti je snobizam....
On se uvuče i postane sam sebi kreator i dovoljan....
Primer je recimo jučerašnji dogadjaj u busu.
Pijanac, ali dobar ko hleb, što znači da će odmah skočiti da pomogne nekome kod teške torbe, da će kad mu neko kaže hajde ućuti da se izvini i povuče u ćošak....
Sve žene (20) u busu se prećutno gledaju, neke od njih čak su i ledjima okrenute pijancu koji je kod vozača. Ali ti izrazi snobizma (pijanac je beda , otpadak od čoveka) su nešto što mi smuči beogradske žene. Prvo je bio izraz ustezanja i nekog straha , da ih nekontrolisani (jer je pijanac, predrasuda o pijancima) ne počne da gnjavi.To razumem, ali opet jasno je da je pijanac ipak bezopasan za njih. Ipak potsetile su me na izraz pi...zda... u "varioli veri" tj , čuvaj inekcije gamaglobulina samo za sebe jer postoji mogućnost da se nešto desi , iako je prilično jasno da neće.
Ali kad ih je prošao taj "pi" izraz lica, onda je nastupio taj izraz snobizma, koji su podelile i onima koji su pijanca prihvatili kao još jedno živo biće sa svojim problemima i svojim željama....
Ono čuveno , čim ti možeš sa njim , ni ti nisi bolji....
Neka deca ga isprovociraše da peva....
On željan da se druži, ne ume da peva ukrase i trilere, ali iznenadjujuće dobro drži intonaciju kod nekih pesama, bolje nego oni što išću pare sa harmonikom.
I iako ima ruganja u igri dečaka sa pijancem , ipak su oni imali granice u tome, a zato su sve ove "dame" (ne daj bože da u mom rečniku to budu dame) su tako ružile atmosferu svojim snobizmom koji su primetili i dečaci..To nije intelektualni elitizam iako se njima čini....To je oblik fašizma.
Tek kad su ušle malo drugačije žene, uglavnom do 45god pa do 60 , one su prihvatile situaciju onakva kakva jeste....Pri tome da napomenem da je na početku bilo svih uzrasta od 25 do 75 godina i da nisu bile neke buržujke , već obične službenice, učiteljice, profesorke....
Nikada ne bih tako očigledno primetio da sam pojedinačno sa njima , taj ugradjeni snobizam.
Ali postaje jasno zašto od tri brata beogradjanina , samo jedan je oženjen jednim snobom iz grada, a svi ostali su nekako našli nešto što nije snob, ali uvek nekako ispada da je tek stiglo u bg i nije dugo inficirano....
Prirodnost kod tih pritajenih snobova će uvek biti pojedena od "prirodnosti" njihovih zahteva da budu na nivou....a da su šminkeri, nisu....
I pitanje da li su primetile koliko snobovskog ima u njima ?