Većina Evropljana Trampa smatra neprijateljem

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
412.350
Clip_3tramp.jpg

Dok je evropsko stanovništvo sa sumnjom dočekalo povratak Donalda Trampa na vlast u novembru 2024. u SAD, u Evropi godinu dana kasnije preovladava neprijateljsko osećanje, preneo je danas pariski Figaro anketu sprovedenu za francusku grupu za geopolitičke studije Gran kontinan u sedam zemalja Evropske unije (EU).
Anketa je sprovedena među 7.498 ljudi u sedam zemalja EU, od 13. do 19. januara.

Više od polovine (51 odsto) stanovnika Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Poljske, Danske i Belgije sada smatra Trampa "neprijateljem Evrope".
Samo osam odsto ispitanih ga vidi kao prijatelja, a 39 odsto ga vidi kao "nijedno od toga".
Američki predsednik ima najviše prijatelja u Poljskoj (17 osto) i najviše neprijatelja u Španiji (58 odsto).
Ogromna većina ispitanika (88 odsto) veruje da Tramp ne poštuje demokratske principe - 44 odsto kaže da "ima autoritarne tendencije",
a isto toliko smatra da se "ponaša kao diktator".Povodom gorućeg pitanja Grenlanda, 84 osto ispitanih Evropljana smatra Trampove izjave "ozbiljnim".
Iako je predsednik SAD u Davosu isključio upotrebu sile za zauzimanje ostrva, 81 odsto ispitanika bi smatralo američku vojnu intervenciju na Grenlandu "činom rata".link

Pogledajte prilog 1850575
Dok je evropsko stanovništvo sa sumnjom dočekalo povratak Donalda Trampa na vlast u novembru 2024. u SAD, u Evropi godinu dana kasnije preovladava neprijateljsko osećanje, preneo je danas pariski Figaro anketu sprovedenu za francusku grupu za geopolitičke studije Gran kontinan u sedam zemalja Evropske unije (EU).
Anketa je sprovedena među 7.498 ljudi u sedam zemalja EU, od 13. do 19. januara.

Više od polovine (51 odsto) stanovnika Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Poljske, Danske i Belgije sada smatra Trampa "neprijateljem Evrope".
Samo osam odsto ispitanih ga vidi kao prijatelja, a 39 odsto ga vidi kao "nijedno od toga".
Američki predsednik ima najviše prijatelja u Poljskoj (17 osto) i najviše neprijatelja u Španiji (58 odsto).
Ogromna većina ispitanika (88 odsto) veruje da Tramp ne poštuje demokratske principe - 44 odsto kaže da "ima autoritarne tendencije",
a isto toliko smatra da se "ponaša kao diktator".Povodom gorućeg pitanja Grenlanda, 84 osto ispitanih Evropljana smatra Trampove izjave "ozbiljnim".
Iako je predsednik SAD u Davosu isključio upotrebu sile za zauzimanje ostrva, 81 odsto ispitanika bi smatralo američku vojnu intervenciju na Grenlandu "činom rata".link
Netacno nije vecina, to bi ovi briselski tako da predstave. Obicnom postenom coveku dozlogrdili su izopaceni briselski idioti.

Pogledajte prilog 1850575

povlaci se iz evrope usa

Za "elitnu" evropu je to normalan stav tipa "koga ne kontrolišemo taj nije s nama, to znači da je protiv nas." Takav stav gradi engleska koja je računala na svoj uticaj u americi i već spremljno žrtvovanje amerike u ratu protiv Rusije za ruske resurse i ratu protiv Kine za suzbijanje dominacije Kineza....Pošto amerika ima elitu svoju oni su doveli Trampa u zadnji čas da ne srljaju u ratove koji samo englezima odgovaraju i koji već žrtvuju evropljane za svoje interese. Tramp gradi nezavisnu državu i to ne radi sam.
A koliko ga evropljani vole ili ne vole je samo njihov problem....Isto je i u Srbiji, gde Tramp kao suverenista nosi taj pokret u svetu koji ne zavisi od imperijalizma engleske monarhije i njenih evropskih satelita....

A pazi koliko mi se smuci kad vidim briselske sektase tipa Makron etc., kad mi je Tramp postao drag.
političari su uglavnom glumci..neko drugi im diktira šta da misle i kažu...zato je Bajden i kao dementan mogao da obavlja takvu ulogu.....Tramp sam smišlja šta će reći... često to što kaže nije previše tačno ni primereno situaciji... u tom smislu zaista odskače u odnosu na tipične političare našeg vremena

političari su uglavnom glumci..neko drugi im diktira šta da misle i kažu...zato je Bajden i kao dementan mogao da obavlja takvu ulogu.....Tramp sam smišlja šta će reći... često to što kaže nije previše tačno ni primereno situaciji... u tom smislu zaista odskače u odnosu na tipične političare našeg vremena
Tramp mi ovako blesav izgleda vise ljudski nego briselski roboti tehnokrate sa cinicnim osmehom na usnama.

Ne vidim da je Tramp nama napravio i jedan jedini problem.
...osim sto je oduzeo Gazivode i naterao Izrael i tzv. Kosovo medjusobno da se priznaju.

Sada zove Osmani u "nove UN" a naseg predstavnika, tj. predsednika ne.

Ne sme se politika bazirati na licnom ili lobijima tj. podmicivanju, a on je ocito bazira. I mada i Vucic na tu igru pristaje (Generalstab, davanje Gazivoda ili makar privremeno), ipak je on zvanicni predstavnik Srbije, u medjunarodnim odnosima.

Tramp se dakle odlucio za tzv. Kosovo.

Poslednja izmena:
Какав је Трамп? Док год пиша по ЕУ , одличан.
A zasto mrzis EU (koju ja ne volim iz ekonomskih razloga tj. jednostranog sporazuma, a i zbog KiM), a volis Ameriku koja nas je isto bombarodvala i ima baze na tom istom Kosovu?

Ili si otpisao Kosovo i bas te briga?

Kako ste takvi izdajnici samo zbog pristrasne mrznje ka jednom i uzaludne nade ka drugom?

Šta znam. Hobi mi je da ulazim previše u detalje i zabavljam se na taj način. Na primjer izjava Trampa da je sprečio rat Srbije i Kosova..
Predpostavljam da se to pripremalo kad su bili oni “incidenti” na Kosovu.

Sprečio koga ili čiji predlog?
S kim je on to tada pregovarao tačno, sa Makronom ili nekim sa našeg prostora?
Ako se sve to odvijalo a vjerujem mu da jeste kako se odvijalo?

Ne vjerujem političarima čiji god da su. Nije slučajno što je Regan bio glumac, Zelenski, Tramp , što svi oni holivudski glumci petljaju u politiku. Jako sredstvo za madjijanje mase ali im ne prolazi priča. Samo rezultati se trebaju gledati mada u principu običnoj sirotinji bude isto ko god da dođje na vlast.

Back