Veb Dizajn (web design) - Da li da platim ili sam da radim?

sve zavisi
od broja strana, od onog sta stavljas na njega, da li ima bazu, da li ima prodavnicu itd itd...
u principu cene idu od komsijinog malog koji ce ti odraditi sajt za 100€ do ozbiljnih firmi koje to rade za ozbiljan novac.

sa ovim drugim dobijas i umetnike koji ce to lepo osmislitim, pratiti trendove u dizajnu itd itd,,.
sve zavisi sta zelis.
obican ili moderan..uradjen po pravilima i zakonima dizajna ili arhaicno nabacan.

i jos jedan savet.
ti si na zapadu, reprezentujes se ljudima sa zapada.
kod nas su ti "gazde" takve da ce otici pred ribama da se pokazu i bez problema potrositi 1.000€ na veceru ali ce gledati da mu sajt bude najjeftinije smuckan..
na zapadu vrednuju druge stvari.
ako zelis ozbiljne klijente uradi ozbiljan sajt jer se tamo bukvalno gleda sve
logika razmisljanja je ako imas skup sajt, znaci imas pare, imas pare jer imas druge jake klijente..
i obaveznio uradi portfolio ako imas dobar.

Znam da ima programa za veb dizajniranje a i mnogi provajderi nude onlajn dizajniranje veb strana. Iako sam relativno vičan sa kompjuterima, ipak mi se čini da mi je jefinije da platim nekom da mi izdazajnira sajt.

Imate li iskustva? Koliko košta da to neko uradi? Kolika je muka da sam uradim?
Da sam na tvom mestu, ako sam zagrižen za poslovne uspehe, onda bih poslove u kojima nisam vičan prepustio profesionalcima.

moj ortak je koristio neke šablone koje mu je web hosting kompanija nudila, mislim da ima čak i mogućnost prodaje. Funkcioniše ali bi moglo bolje. Ne znam da li je do njega što ne zna da iskoristi ponudjeno ili je to maksimum što može da se izvuče kada je po šablonu.
naravno da sablon ima svoj ogranicenja.

ono što čujem od drugih, odnosno onih koji reklamiraju usluge kreiranja, pa i održavanja stranice, je da dobre veb dizajn kompanije znaju kako da optimiziraju sadržaj za bolje gugl rangiranje. Ima nekih koji garantuju da će rezultat pretrage biti medju prvima ali nisam čuo ni jedan konkretan primer da je neko iskočio. Možda za tako nešto treba da se debelo plati (guglu)?

ono što čujem od drugih, odnosno onih koji reklamiraju usluge kreiranja, pa i održavanja stranice, je da dobre veb dizajn kompanije znaju kako da optimiziraju sadržaj za bolje gugl rangiranje. Ima nekih koji garantuju da će rezultat pretrage biti medju prvima ali nisam čuo ni jedan konkretan primer da je neko iskočio. Možda za tako nešto treba da se debelo plati (guglu)?
Ne plaćaš ništa google-u. Google je postavio striktna pravila kako rangira web sajtove i kako povećati šansu da dođeš među prvim rezultatima. Što više tih uslova ispuniš radeći na sajtu, to je bolje. SEO.

Ma slusaj partneru,plati pa se klati...stara poslovica mog sokaka :zcepanje:

Ne plaćaš ništa google-u. Google je postavio striktna pravila kako rangira web sajtove i kako povećati šansu da dođeš među prvim rezultatima. Što više tih uslova ispuniš radeći na sajtu, to je bolje. SEO.
naravno da se radi SEO i on dosta pomaze
ali ako hoces da si u vrhu moras da platis google-u :D
niihovi oglasi su uvek prvi

naravno da se radi SEO i on dosta pomaze
ali ako hoces da si u vrhu moras da platis google-u :D
niihovi oglasi su uvek prvi
aaxwJYM6_700w_0.jpg

Znam da ima programa za veb dizajniranje a i mnogi provajderi nude onlajn dizajniranje veb strana. Iako sam relativno vičan sa kompjuterima, ipak mi se čini da mi je jefinije da platim nekom da mi izdazajnira sajt.

Imate li iskustva? Koliko košta da to neko uradi? Kolika je muka da sam uradim?
Mito, imaš dve opcije po meni. Prva je da okačiš projekat ne neki freelance sajt. Tu možeš da sam da odrediš budžet, ali je tu mogućnost da dobiješ odličnog dizajnera, kao i lošeg (sa lažiranim portfoliom) velika. A po meni bolja opcija je da ti uradi neko odavde, imamo sjajne dizajnere i prilično prihvatljive cene, daleko povoljnije od zapadnih. Ako to želiš, možemo mi da ti preporučimo nekoga.

Mito, imaš dve opcije po meni. Prva je da okačiš projekat ne neki freelance sajt. Tu možeš da sam da odrediš budžet, ali je tu mogućnost da dobiješ odličnog dizajnera, kao i lošeg (sa lažiranim portfoliom) velika. A po meni bolja opcija je da ti uradi neko odavde, imamo sjajne dizajnere i prilično prihvatljive cene, daleko povoljnije od zapadnih. Ako to želiš, možemo mi da ti preporučimo nekoga.
za sada je sve na nivou ideje/razmišljanja. Nije mi hitno ali zapamtiću predlog

уради сам... није тешко
kako da ne
i onda mu iskoci neka greska na serveru pa sedi i lupaj glavu zasto...

samo neozbiljna osoba moze da misli da tek tako moze da napravi sajt jer nije tesko
nije problem ni sklopiti sajt... uzmi dva uputstva i nesto ces sklepati...
ali posle treba odraditi SEo, treba ga zastititi a na stranu kad nesto pukne
a da ne pricam da i obican hleb odes i kupis u pekari gde ga dobro mese a ne kod bilo koga, a nesto sta ti treba za biznis sklepavas kako stignes.

ne kupujes samo pravljenje sajta..ti kupujes ideju, dizajn, odrzavanje, optimizaciju, setovanja za razlicite velicine ekrana itd itd...

Back