vb kod kako pritiskom da taster CTRL se ujedno i pritisne i taster Shift, na nivou applikacije, samo!!
API
API
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali treba mi da jedno dugme vrsi jednu a drugo drigu funkcijy :wink:Каспер:@ zero_*
U VBA to se rešava sa Send keys, samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj
@ mslav
U VBA to se rešava sa On key press (pritisnut taster), samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj.![]()
mslav:Ali treba mi da jedno dugme vrsi jednu a drugo drigu funkcijy :wink:
Ocu daКаспер:Sad nisam siguran da razumem šta pitaš...
Nema neki konkretan kod da ti pokažem na šta mislim, pokušaću ovako.
Ako imaš formu i na njoj kontrolu koja reaguje na pritisak tastera treba ti i jedna promenljiva kojoj ćeš dodeliti vrednost pritisnutog tastera, a zatim tu promenjljivu provučeš kroz if ili case petlju gde definišeš akciju na osnovu vrednosti, i po izlasku iz petlje (za svaki slučaj) izprazniš promenljivu.
Izprogramiraj dogadjaj "Key Down" na formi, pri cemu ispitujes da li je pritisnut taster bas taj koji radi funkcijumslav:a kako da ubacim dugmice sa tastature da vrse neku funkciju(visual 6)
Vec sam probao, ali on onda koristi bilo koje dugme, a ja hocu da koristi odredjeno dugme.Mishha:Izprogramiraj dogadjaj "Key Down" na formi, pri cemu ispitujes da li je pritisnut taster bas taj koji radi funkcijumslav:a kako da ubacim dugmice sa tastature da vrse neku funkciju(visual 6)