Vazno je zvati se Ernest

frozen1982.:
Konacno i neki konkretan odgovor!Znaci jednoslozna,dobro...
Ma, nije to, nego ne volim "seljacka" imena. A vecina slozenih imena je takva.
Ali, eto, Branislava recimo mozes zvati "Bane".
Ne volim ime Branko, ne znam zasto...
Ne volim ni Nenad. NEMANJA. To ne podnosim.... I Strahinja mrzim....
Ali, indiferentna sam prema vecini imena.

Mada, sva sreca, nije to presudno.
 
Nije mi toliko bitno ime. Čak i ako su nekome roditelji bili toliko neuviđajni da mu daju ružno ime (Milenko, na primer), nema veze, zvaću ga po nadimku. Ipak, moja top lista najlepših muških imena (smišljena kada sam razmišljala kako će mi se zvati deca kada ih budem imala): Ivan, Dušan, NIkola, na četvrtom mestu je bio Luka, ali sad ih ima puno pa sam ga izbacila.
 
ne volim bas previse imena koja u sebi sadrze š,ž,lj,nj,ć,č....i ostala ostra slova....evenutalno nemanja moze da se iskljuci,to i nije tako lose.
npr. milos,uros,ugljesa ( najgore ime :roll: ) i slicna.
takodje ne volim imena napravljena od dve (ili jos gore vise) reci....bozidar,dragoljub i ostala :lol:
naravno milutin,dragutin, i ta -utin imena takodje.
a bezveze su mi i ona danko,milenko,spomenko i druga -nko imena. :lol:
 
Ovo nisu imena koja bih ja volela za tipa, vec za sina - Aleksandar i Stefan, npr.

Ni ja nisam "ljubimac" onih gore navedenih imena, koja su inace tipicna za slovenske jezike.

I volim ime koje moze da prodje na raznim jezicima. Ja sam imala razna iskustva sa mojim imenom, i to nekad smara, pa bih volela da moje dete moze svuda da bude lako upamceno :)
 
Banshee:
haha....i mene su zbog spelovanja imena par puta englezi zvali maridža a spanci mariha zbog tog j koje svi drugacije citaju :lol:
a mozes li zamisliti kako je maticar citao na nasem venacanju imena- majki specijalno(zordana i dzidzana) jes' da je bilo nase vencanje al smo se kikotali i gledali u pod u tom momentu :lol: jbt smotani francuzi
 
Pazi,ja imam neki cudan obicaj da mi se decko na prvi utisak(koliko li je ovo dobar izraz?) na svidi ako mi se ne svidi njegovo ime.Ni ja nesto bas ne volim Dragomir,Milorad..mozda Miroslav(?) ali ako je decko super nema preterano veze.Moja drugarica se zabavljala Milisavom!Pa kad je pitamo za ime ona kao promeni temu.Posle smo je tovarili...A zenska imena.Znam jednu Ruzmarinku iz obliznjeg sela.Na cemu li su njeni bili kad su je krstili?
 

Back
Top