Quantcast

VATIKAN ZVANIČNO ODBIO DA PRIZNA "NEZAVISNOST" KOSOVA!!!

nisliya

Iskusan
Poruka
6.510
17.02.2008 , RIM
Izvor: BETA-AFP
Rim i Vatikan pozivaju na mir i uzdržanost

Rim je primio k znanju proglašenje nezavisnosti Kosova, a svoj stav će izneti nakon sutrašnjih konsultacija u Briselu, dok je Vatikan pozvao Srbiju i Kosovo na oprez.

"Naš stav vezano za novu situaciju nastalu proglašenjem nezavisnosti saopštićemo nakon konsultacija s partnerima tokom sastanka u ponedeljak", rekao je agenciji Frans pres zvaničnik italijanskog ministarstva spoljnih poslova u Rimu i pozvao obe strane na maksimalnu uzdržanost.

Vatikan je u saopštenju pozvao "političke zvaničnike Srbije i Kosova na oprez" i zatražio od njih da "rade kako bi se izbegle ekstremističke reakcije kao i izbijanje nasilja".

"Vatikan žarko želi da osećaj odgovornosti i duh mira prevladaju na svim stranama", navodi se u saopštenju portparola Vatikana Frederika Lombardija.

Papa Benedikt Šesnaesti nastavlja da bude uz stanovnike Srbije i Kosova i moli se za njih u ovom, kako se dodaje, "krucijalnom trenutku njihove istorije".

Agencija Frans pres navodi da će četiri velike evropske zemlje - Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Italija, sutra na sastanku šefova diplomatija EU u Briselu potvrditi nameru da priznaju Kosovo.

malo stare vesti ali pise da je Papa uz Srbe i stanovnike Kosova
 

Top