" Ватикан признао умешаност у геноцид "

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
" Ватикан признао умешаност у геноцид


Приликом недавног саслушања у судском поступку Alperin vs Ватиканска банка, лични адвокат папе Бенедикта је признао да је Ватикан био умешан у геноцид којег је починила Хрватска за време Другог светског рата , када је убијено више од 500.000 Срба и Јевреја.
Адвокат Џонатан Леви покушава да судским путем натера Ватикан да плати репарације жртвама геноцида. Тврди да је Ватикан са Нацистичком партијом учествовао у овом страшном злочину и оптужује Ватиканску банку за послератно прање новца и профитирања од геноцида.
Запрепашћујуће је да углавном све медијске куће ћуте о овом судском поступку који се одвија у Савезном суду у Сан Франциску. Још је страшније да је адвокат папе имао храбрости у свом новембарском наступу пред судом да тврди да је Ватикан имао право да учествује у масовним убијањима јер је то "дозвољавао међународним законом."
Да би ствар била јаснија, јеретик према Канонском закону, је особа која није одана папи или не следи црквена учења, што у очима црквених званичника оправдава убијање невиних људи, као што је био случај са Србима и Јаврејима за време Другог светског рата.
"Исти Канонски закон важи и данас," каже писац књиге "Ватиканске Убице", Ерик Јон Фелпс. "Ватикан оправдава убиства тиме што се ставља изнад закона и користи постојећи (Office of Inqisition) Закон о инквизицији како би уништио све оне које сматра да су неверници (јеретици) и који не указују потпуну оданост и послушност папи."

Иако није део тужбе, видео који се недавно појавио у јавности повезује Ватикан и нацисте са ужасима којии су се догађали у логору смрти званом Јасеновац.

Ево шта аутори видео филма кажу шта се дешавало у Јесновцу, иначе добро чуваној тајни на Западу .

"Запад никад није признао да се у логору смрти Јасеновцу спроводила невиђена свирепост над Србима, Јеврејима и Циганима, иако се логор није налазио иза "гвоздене завесе". Разлог томе је била жеља комунистичког председника Тита (Хрвата пореклом ??) да наметне идеологију "братства и јединства " у бившој Југославији, а други разлог је био што Запад није био довољно обавештен о жртвама Српског народа у борби против фашизма, укључујући и борбу против најсвирепијих Усташа (хрватских нациста), једине Хитлерове марионетске државе, која је спроводила исте расистичке законе против Јевреја, Цигана и Срба, као што је то чинила нацистичка Немачка.

Ако погледате овај образовни документарни филм сазнаћете коју је улогу Ватикан играо у геноциду. Грађани света дугују то убијеним жртвама чији је број 700.000.


Документарац о Јасеновцу из 1953 године (ФНРЈ) :
Што се тиче тужбе Alperin vs Ватикан, [адвокат] Леви сматра да је процес достигао веома деликатну тачку, због чега није желео даље да коментарише, али остаје при својој изјави коју је дао у месецу новембру:

"У једну руку Ватикан је био брз кад је требало да оптужи Израел и Србију пре неколико година, а у другу руку у суштини подржава масакр од 500.000 људи, крађу њихове имовине и похрањивање исте у Ватиканској банци. Папа Бенедикт би требало да се забрине због тога што је у [америчком] Савезном суду пољуљан интегритет Свете столице."

Тужба Alperin vs Ватиканска банка је поднета Савезном суду у Сан Франциску новембра 1999. године. Тужиоци су пореклом Срби, Јевреји и Украјиници који су преживели логор смрти, њихова родбина као и организације које представљају 500.000 жртава холокауста.

Тужитељи такође траже да се изврши ревизија и врати новац државне благајне нацистичке Хрватске, који је према подацима америчког Стејт департмента бесправно пребачен у Ватиканску банку и друге банке по завршетку рата.

Оптужени су: Ватиканска банка , Фрањевски ред и Хрватски Ослободилачки Покрет. Леви каже да су оптужени помогли да се сакрије опљачкана имовина коју је нацистичка Хрватска отела од жртава логора смрти, Срба, Јевреја, Рома и других између 1941-1945. године.

Леви такође указује да је је тужба против Ватиканске банке осована на подацима који су забележени у књизи "Тајни рат против Јевреја", чији се коаутор Џон Лофтус појављује и као стручни сведок на страни тужилаца.

Он каже да су аутори бестелера "Тајни рат против Јевреја" објавили још један сензационални рад "Не -Свето Тројство" у којем су обајвили запрепашћујуће податке о деловању Католичке цркве током двадесетог века.

"Ја сам поднео још једну тужбу, Леви vs CIA на основу Закона о слободи информација, тражећи да се дозволи приступ досијеима америчке тајне службе, који се односе на ноторног ватиканског шпијуна, фратра Крунослава Драгановића. 2001. године, захваљујући тој тужби, омогућен нам је приступ новим подацима о Драгановићу," рекао је Леви.

Леви, који је био неколико пута гост радио емисије "The Investigative Journal" (Истраживачки журнал), водитеља Грега Шиманског, има лиценцу (дозволу да ради као адвокат у Калифорнији и Дистрикту Колумбија. Заступао је организације и појединце у разним судским поступцима који су везани за холокауст и Други светски рат укључујући и оне везане за банке, осигурања и принудни рад. Леви је такође и члан International Criminal Bar (Међународне Кривичне Адвокатске Коморе) у Хагу."
.

Ca :

http://www.google.ba/url?sa=t&sourc...sg=AFQjCNFOfYAqyQmgWRYfi5KwUHQ_blpyXg&cad=rja

Pazi sad :

U slucaju "ujedinjenja sa RKC - Vatikanom " da li se ovo "amnestira" ?
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ако фра Буловић иде на обележавање празника "Степинчево", шта мислиш да ли мисле да амнестирају или не? Кад си чуо од екумениста у врху наше Цркве да помињу ватикаснки геноцид над Србима?

http://oi55.tinypic.com/fn5zpe.jpg

http://oi52.tinypic.com/2mw82mp.jpg
 

Back
Top