Quantcast

Vaterpolo: Svetski kup (Berlin 2018)

TheKingOfKolo

Domaćin
Banovan
Poruka
3.726
Delfini u podmlađenom sastavu otišli na Svetski Kup u Berlinu​

Srpska vaterpolo reprezentacija je otputovala u Berlin. U utorak u ovom gradu počinje Svetski kup, takmičenje koje je prvi put održano u Beogradu i Rijeci 1979. godine

Selektor Dejan Savić se opredelio za očekivani spisak. Golmani su Dimitrije Rističević i Lazar Dobožanov, centri Nemanja Vico i Đorđe Lazić, bekovi Sava Ranđelović, Nikola Jakšić i Radomir Drašović i spoljni igrači Dušan Mandić (kapiten), Viktor Rašović, Mateja Asanović, Strahinja Rašović, Gavril Subotić i Ognjen Stojanović.
Pored Savića na klupi će na klupi biti treneri Stefan Ćirić i Žarko Petrović, o kondiciji će brinuti Radoje Avramović, fizioterapeut je Marko Jović, lekar dr Ivan Marjanović.
Ispred VSS u Berlin putuje operativni direktor Đorđe Đorđević dok će među sudijama biti Vojin Putniković.
Srbija je u grupi sa Hrvatskom i SAD koji dolaze u kompletnom sastavu i Južnom Afrikom dok su u drugoj Japan, Mađarska, Nemačka i Australija.
– Berlin je moje drugo učešće na Svetskom kupu. I u Almatu pre četiri godine smo otišli bez velikih izgleda sa podmlađenim sastavom. Na kraju smo bili prvi. Sada ne smemo ništa da obećavamo osim što želimo da pokažemo da ovaj tim ima perspektivu. Hrvati i Amerikanci dolaze u najjačem sastavu, Nemci kao domaćini žele rezultat i plasman na svetsko prvenstvo, biće zanimljivo – rekao je Sava Ranđelović, uz Mandića naš najiskusniji vaterpolista.
Srbija prvu utakmicu igra u utorak sa Južnom Afrikom slede mečevi sa SAD i hrvatskom. Sve susrete će prenositi Sport klub.

Izvor: Žurnal
 

TheKingOfKolo

Domaćin
Banovan
Poruka
3.726
Vaterpolisti Srbije na "plus 18" protiv Južne Afrike


Najefikasniji u timu selektora Dejana Savića bio je Gavril Subotić sa šest golova, Nemanja Vico postigao je četiri, a Ognjen Stojanović i Dušan Mandić po tri

429084.jpg

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Južne Afrike 21:3 (4:1, 5:0, 7:0, 5:2) startovala je na Svetskom kupu u Berlinu.

Najefikasniji u timu selektora Dejana Savića bio je Gavril Subotić sa šest golova, Nemanja Vico postigao je četiri, a Ognjen Stojanović i Dušan Mandić po tri.

Srbija u drugom kolu sutra od 17.30 sati igra protiv selekcije SAD.

http://www.zurnal.rs/vaterpolo/reprezentacija/69351/vaterpolisti-srbije-na-plus-18-protiv-juzne-afrike?lang=lat
 
Top