Nona2
Poznat
- Poruka
- 8.466
Zadnja su vremena došla, ne moš' išamarati, ne moš' išutirati da se ne pobune neke feministkilje.
Pad civilizacije.
Pad civilizacije.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не треба се са црнилом простирати више од данашњице и стварности, доста је свакоме реалног зла и без мрачне будућности која чека безбожне...Što reče jednom jedan forumaš, stići ćemo na kraju do raseljavanja po kontinentima od silne mržnje. Mislim da je to rekao @момоа
Zato što više ne smemo ni da pomislimo a kamoli kažemo otvoreno da su žene nesposobne za neke poslove i sve je gore i gore, ženski kolektiv, sve žene...Ali danas se dečaci vaspitavaju da budu kao one.
Ne želim temu da otvaram na Obrazovanju, jer me ne zanima taj aspekt učenja i slično. Već me zanima šta muškarci misle o tome da li u današnjem školstvu, posebno mislim na učitelje i vaspitače, preovlađuje ženski princip, tj da uglavnom žene koje su učiteljice i vaspitačice nameću dečacima ženski model rešavanja problema i suzbijaju neku njihovu mušku narav?
Primer bi bio, dečak od 10 god je uhvatio za "rever" i gurnuo drugog dečaka tokom fudbala jer mu se učinilo da taj stalno druge gurka. Ovaj se nije povredio, ali posle je 2 časa plakao posle toga.. da bi učiteljica ih sve poslala kod psihologa, a psiholog nije posle toga rekla da je neobično da ovaj ceo dan plače zbog jednog guranja, već je rekla da dečak koji je gurnuo nema nikakvu empatiju i da je to problem. On kaže ovaj me nervira, uvek plače i žali se, a on sam gura druge. Dakle, sa detinje strane, zašto bi osećao empatiju? Posle svega, nije ispalo čudno za sve te psihološkinje i učitejice što je ovaj plakao ceo dan u školi zbog guranja, još su rekli on je tako fin, nežan, već što ovaj nije imao empatiju, i to ih je kao baš uznemirilo.
Kako sve ovo vama deluje? Da li se previše traži od dečaka kao da budu devojčice? Šta biste rekli iz vašeg iskustva?
To inače što sam napisao je iz jedne videigrice, Manhunt se zove.i onda dežurni pikmi kaže: "Nemoj ga čačkati kad je u žutoj minuti, bolon. Nije da ga opravdavam ALI...."
Taj sistem je bio dobar dok su žene čuvale potomstvo u pećini a muškarac išao u lov na mamute.
Danas i žene i muškarci rade, u skladnim porodicama nema te granice, svi doprinose svemu koliko mogu.
U tom kontekstu ta granica postaje fluidna i sve više nestaje, jer teško da će se ikad vratiti period lova na mamute.
Ne želim temu da otvaram na Obrazovanju, jer me ne zanima taj aspekt učenja i slično. Već me zanima šta muškarci misle o tome da li u današnjem školstvu, posebno mislim na učitelje i vaspitače, preovlađuje ženski princip, tj da uglavnom žene koje su učiteljice i vaspitačice nameću dečacima ženski model rešavanja problema i suzbijaju neku njihovu mušku narav?
Primer bi bio, dečak od 10 god je uhvatio za "rever" i gurnuo drugog dečaka tokom fudbala jer mu se učinilo da taj stalno druge gurka. Ovaj se nije povredio, ali posle je 2 časa plakao posle toga.. da bi učiteljica ih sve poslala kod psihologa, a psiholog nije posle toga rekla da je neobično da ovaj ceo dan plače zbog jednog guranja, već je rekla da dečak koji je gurnuo nema nikakvu empatiju i da je to problem. On kaže ovaj me nervira, uvek plače i žali se, a on sam gura druge. Dakle, sa detinje strane, zašto bi osećao empatiju? Posle svega, nije ispalo čudno za sve te psihološkinje i učitejice što je ovaj plakao ceo dan u školi zbog guranja, još su rekli on je tako fin, nežan, već što ovaj nije imao empatiju, i to ih je kao baš uznemirilo.
Kako sve ovo vama deluje? Da li se previše traži od dečaka kao da budu devojčice? Šta biste rekli iz vašeg iskustva?
i primer iz zivota: decaka je napadala devojcica (zato sto joj se svidja), pa posto je on nije hteo nju (pa joj to rekao), onda ga je fizicki napala, on je rekao da je lepo vaspitan, da bi mogao da je slozi kao slicicu (visok, jak) ali posto je vaspitan nece da bije zensko, pa se branio, i na kraju, wait for it, SLAGVORT - ona njemu slomi kljucnu kost!?!!Jedina situacija u kojoj pomenem da dečak treba da se ponaša kao muškarac su situacije kada dečaci rešavaju sukobe nasiljem, posebno ako napadne devojčicu
Samo objasnim da su fizički jači od devojčica i da ne bi trebali na taj način da reaguju. Što se tiče sporta, primenjujemo sportska pravila igre, zna se šta je faul u bilo kom sportu i kako se kažnjava, za to mi ne treba pedagog.
Apsolutno tačno. Samim svojim stavom, autoritetom, modelom ponašanja se stiče autoritet. A deca odlično znaju da procene ličnost, ma koliko čudno to nekome zvučalo.P.S. Učiteljica, moja na primer i svaka druga su u čistom patrijarhatu imale 100 puta jači autoritet nego danas (autoritet ne može da se dobije kmečeći "hoću da me poštuju", jednostavno ne može. To pišem za ove mlade ljude koji čitaju forum.)
U višim razredima OŠ često čujem za slične slučajeve, da su devojčice nasilnije od dečaka, a često su i krupnije u tom periodu, jer dečaci malo kasne sa pubertetom u odnosu na devojčice. Ali kiličina nasilja kojuispoljavaju mi je neshvatljiva, jedino objašnjejnje su pogrešni modeli ponašanja koje skupljaju po društvenim mrežama.i primer iz zivota: decaka je napadala devojcica (zato sto joj se svidja), pa posto je on nije hteo nju (pa joj to rekao), onda ga je fizicki napala, on je rekao da je lepo vaspitan, da bi mogao da je slozi kao slicicu (visok, jak) ali posto je vaspitan nece da bije zensko, pa se branio, i na kraju, wait for it, SLAGVORT - ona njemu slomi kljucnu kost!?!!
Нема никакве шансе у постојећем систему било кога преваспитавати по мушком моделу, јер постоје жене васпитачи... Оне системски из нехата кваре мушку принципијелност, психологичарењем и тртљањем без тачке, уместо инсистирањима на брзом решавању проблема
У доба православне просвете после 6те године, мушка деца су само мушке учитеље имали, јер је просвета била мушки посао ван куће, а у кући су обавезе биле наставак школовања...
Надарена женска деца су такође имале само мушке учитеље, а занате су училе код куће од жена...
S ovim sw slažem.Акценат је био тада на челичењу воље, а не на репетицији дефиниција, које су битне само на академском нивоу за паметну децу, која су увек мањина у оба пола...
Сад је проблем што је школовање постало обавезно за све, уместо да се деца, која нису за књигу одмах шаљу на занате и оранице...или у поправне домове ако нису ни за шта
Ima nekoliko devojcica kod mene u zgradi, fina deca. Ima ih mladjih i malo starijih - ponekad se uprilici da ih sretnem pa ih nesto pitam ili ako sede na betonu kazem - uzmite neki jastuk (mojne na tonbe). Nekad mi ispricaju nesto, nekad ne. Obavezno im se javim, i one se jave meni - nekad mi otvore vrata i tako zgrada ko zgrada - svi se manje vise znaju godinama... Pa sam od njih saznao da se ne osecaju sigurno u skoli, da su druga deca agresivna, da se boje, i onda idu u skolu zajedno (cak i kad nisu bas ista generacija). Ja pitam - a drugarstvo? (odrastao u doba kad nismo dolazili kuci sa ulice i svi smo se znali, igrali zajedno, sve zajedno) a one mi kazu - to ne postoji, moras da naucis da se cuvas.U višim razredima OŠ često čujem za slične slučajeve, da su devojčice nasilnije od dečaka, a često su i krupnije u tom periodu, jer dečaci malo kasne sa pubertetom u odnosu na devojčice. Ali kiličina nasilja kojuispoljavaju mi je neshvatljiva, jedino objašnjejnje su pogrešni modeli ponašanja koje skupljaju po društvenim mrežama.
popularno nazvano - krindz!S ovim sw slažem.
O onom "ženskom psihologiziranju" ne bih Jovo nanovo
Posebno kad muško filozofira li filozofira. Imam transfer blama, tzv. susramlje.
Tako je u prirodi kod svih životinja. Predatori biraju najslabiju žrtvu.Ne znam zbog čega dečaci često pikiraju najslabijeg, pa se i grupno organizuju. Videla x puta, posle škole.
Kreni na sebe ravnog, ako se već tako rešavaju stvari u tom detinjem umu.
U višim razredima OŠ često čujem za slične slučajeve, da su devojčice nasilnije od dečaka, a često su i krupnije u tom periodu, jer dečaci malo kasne sa pubertetom u odnosu na devojčice.
Ne znam da postoji zenski, i muski nacin resavanja problema, jedino ako ti mislis da musko mora da reaguje fizicki, i da resi neki problem viskom testosteronaNe želim temu da otvaram na Obrazovanju, jer me ne zanima taj aspekt učenja i slično. Već me zanima šta muškarci misle o tome da li u današnjem školstvu, posebno mislim na učitelje i vaspitače, preovlađuje ženski princip, tj da uglavnom žene koje su učiteljice i vaspitačice nameću dečacima ženski model rešavanja problema i suzbijaju neku njihovu mušku narav?