bmaxa
Legenda
- Poruka
- 67.067
Logicno, ako smatras da je besmisleno, tj ne nadjes smisao >PČekaj da pročitam svoj uvodni posti ja sam se pogubio šta sam hteo, a kako dođosmo do nihilizma, nemam pojma
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Logicno, ako smatras da je besmisleno, tj ne nadjes smisao >PČekaj da pročitam svoj uvodni posti ja sam se pogubio šta sam hteo, a kako dođosmo do nihilizma, nemam pojma
Eto vidiš. Smisao je dakle promenjiva kategorija. Nešto sada možeAli fora je što sam juče tačno znao šta sam postavio kao temu, smisao sam dakle imao, ne bih postavljao novu temu a da nema smisla, danas uopšte ne umem da se sastavim i smisleno objasnim šta sam hteo da kažem sa onim kontemplacijama o besmislu.
Ovo je jako :>PČovek se o smislu zapita samo kada je uslovljen da radi nešto
što mu se ne radi.
Samo se ti nadaj da ces xiveti kroz tvoje potomke.Kakva glupa nada.Sta imas od toga licno ti i da te ponekad spomenu.Ja mislim da je smisao života upravo to- neko će, za milijardu godina doći do toga. Mi nećemo doživeti. A problem je pad nataliteta, ratovi... možda ne doživi niko?
I pitam se da li će deo mene živeti kroz moje potomke? (Da li ćemo na taj način i mi nekako živeti u budućnosti i posle smrti).
Sto ce ako nema druge nade?Samo se ti nadaj da ces xiveti kroz tvoje potomke.Kakva glupa nada.Sta imas od toga licno ti i da te ponekad spomenu.
pa sta je zivot bez smislaPomenuh da sam čitao Ničea i malopre pogledam šta sam to tačno čitao a da mi je u podvesti bila Krstarica. Našao sam, evo jednog dela:
"Ljudi ne umeju da postoje ukoliko ne mogu da daju smisao svom postojanju. Dva milenijuma, čovek je smisao svoje egzistencije crpeo iz individualnog odnosa prema bogu. I dok je Evropa drhtala od straha što tog odnosa više nema, Niče je glavni problem uočio u činjenici da to što je bog možda mrtav, ne znači da smo s njim i raskrstili".
A kako da se seti e ja cu misliti na vas bicu vas andjeo jer moja ljubav prema vama bice jaca od smrtiSto ce ako nema druge nade?
Bolje i to nego nista.
Nisu svi ko tiA kako da se seti e ja cu misliti na vas bicu vas andjeo jer moja ljubav prema vama bice jaca od smrti
Svi bi hteli da neko drugi misli na njih dok oni donjaju u grobu.Kakvi neradnici.
Pre nego sam rekao TO, što ti citiraš, rekao sam nešto bitnije.Samo se ti nadaj da ces xiveti kroz tvoje potomke.Kakva glupa nada.Sta imas od toga licno ti i da te ponekad spomenu.
Besmisleno postojanje tek da bi postojao.pa sta je zivot bez smisla
Zar bi nas Bog stvorio za besmisaoBesmisleno postojanje tek da bi postojao.
Deda, mislio sam bukvalno, preko DNK i naslednih osobina.Sto ce ako nema druge nade?
Bolje i to nego nista.
E vidiš, to je pitanje zbog kojeg sam se ja učlanio na forum.Zar bi nas Bog stvorio za besmisao
I ja mislim da je tako.U prirodi coveka je da trazi smisao.
Da ima smisao svog postojanja.
Podseti me na Hesea.U prirodi je da traži smisao? Onda bi vazda samo tražio smisao
i nikada ga ne bi našao jer je to protivno njegovoj prirodi.
Da mislila sam da mislis da ce te spominjati i na taj nacin ziveces u drugima jer mnogi tako kazu.Hlupost na kvadrat.Pre nego sam rekao TO, što ti citiraš, rekao sam nešto bitnije.
Ceo citat ide ovako (i nemojte seći i izvrtati):
Ja mislim da je smisao života upravo to- neko će, za milijardu godina doći do toga. Mi nećemo doživeti. A problem je pad nataliteta, ratovi... možda ne doživi niko?
Eto, ovo sam prvo rekao, pa tek posle ovo uzgred spomenuo da na neki način živimo kroz svoje potomke. Ni to čak nisi razumela, mislio sam preko naslednog DNK a ne da li će me neko spominjati.
Slažem se da je glupost a za izvinjenje nema potrebe. Sve je okDa mislila sam da mislis da ce te spominjati i na taj nacin ziveces u drugima jer mnogi tako kazu.Hlupost na kvadrat.
Izvini.
Marko 8,36 Jer kakva je korist čovjeku ako zadobije sav svijet a duši svojoj naudi?I ako znamo da nećemo MI doživeti to, ako je u tome smisao, koliko je sve onda nesebično ili sebično?
Mada ja odoh u filozofske vode... smisao života bi trebalo da bude da nađemo Boga, valjda. Neko kaže "Raj", meni je to isto.
Razmnozavanje je jedan od smsala.Da li je stvarno smisao života da se razmnožavamo hiljadama godina da bismo napredovali tehnološki toliko da možemo da ispitujemo kosmos?