Vaših top 5 omiljenih serija

Šta fali seriji Un paso adelante. Bio sam u ranim tridesetima pa sam rado gledao. Španjolke su mrak ribe

Inače Fuada nije loša, ali je malo mučna, bar meni. Na neki način me podsetila na Južni vetar od Bikovića, samo sa više obaveštajnih igara i političke korektnosti u dramaturgiji. Na Zapadu je dosta hvale ali više iz ideoloških razloga

Pa nisam rekao da joj nešto fali, upravo suprotno. Ja sam bio izvrnut ruglu od strane mojih drugara vršnjaka - Kao, kako možeš da gledaš tu seriju za ribe?
Pritom su oni u 6,7 razredu osnovne škole, ranom pubertetu, još uvek gledali Moćne rendžere... ljude u ljubičastim trikoima i plavim kacigama na glavi.
 
Pa nisam rekao da joj nešto fali, upravo suprotno. Ja sam bio izvrnut ruglu od strane mojih drugara vršnjaka - Kao, kako možeš da gledaš tu seriju za ribe?
Pritom su oni u 6,7 razredu osnovne škole, ranom pubertetu, još uvek gledali Moćne rendžere... ljude u ljubičastim trikoima i plavim kacigama na glavi.
UNreal je serija za ribe...a nazdro sam se iste ko pirana statista u hororu.:):P
 
Da nastavim dalje -

Yellowstone - odgledah prve dve sezone uredno, skinuh skoro treću , pogledah prvu epizodu... prekinuh gledanje.

Ono je strašno, intriga za intrigom, afera za aferom... ništa drugo do sofisticirane španske sapunice za nas.

Rekh sebi - Što gledaš ovu imitaciju života kada su ti pokojni baba i deda ostavili dva hektara zemlje u srcu Šumadije. Povuci se kao Selindžer u brdo, obnovi svinjac i štalu, radi sa zemljom, budi samoodrživ -

hVp7SrL.jpg


:D
 
I za kraj da ne mračim previše, šta ću nastaviti da gledam -

Mindhunter - oduvek me je zanimala tema, a serija je relativno urađena dobro, a sve je ionako relativno...
Taboo - gledao bih nastavak, ali izgleda da je i sam Tom Hardi odustao od nje, prdnuo u čabar, valjda mu je važnije da snima one luna park super-herojske filmove i kupi kajmak
Westworld - eno videh da je izašla cela nova sezona, kanim je odgledati, ali nikako da se nakanim...
 
Sad pogledah trejler, zanimljiv koncept, hvala za preporuku :ok:. Jedini problem je što ribe nisu Španjolke, kako zapazi drug Suave, ne teče im krv Umajada kroz vene :mrgreen:
To je taj mediteranski štimung. Sad mi pade na pamet, bila je dobra serija Sicilijanci bila pre godinu dve na RTS-u

Da li se neko seća serije Kameleon ("The pretender")? Ona mi je baš ostala u pamćenju sa svojim zapletima

Nego niko ne spominje Dosije X? Ranije ni jedna anketa najboljih serija nije mogla da prođe bez nje.
 
Malo je samo pet serija, žao mi je da izostavim neke, zato ću da stavim deset, bez određivanja redosleda:

24 - iako je bila deo kampanje za tzv. rat protiv terorizma, jedan od glavnih postulata serije je da su sve terorističke organizacije samo pijuni u rukama još moćnijih, supertajnih organizacija koje ih koriste za ostvarivanje svojih ciljeva. Ništa nije onako kao što izgleda u početku i kako se predstavlja javnosti. Akcija, politika, zavere, izdaje... i neumoljivi Džek Bauer. Najbolja scena: Džek i predsednica Tejlor razgovaraju preko satelita. Ona mu kaže da država nema načina da mu se oduži za sve što je učinio i da je najbolje da ode i nikad se više ne vrati. To je trebao da bude i kraj serije.

Sons of Anarchy - zaplet koji vas tera da zavolite grupu otpadnika, nasilnika, ubica i razvratnika. Radujete se zajedno sa njima i bude vam žao kad neko od njih pati. Saundtrek je posebna priča. Najbolja scena: Težak izbor, ali biram ''Skidanje tetovaža, II deo''. Izrazi lica pojedinih likova i muzika koja u tim trenucima ide čine ovu scenu jednom od najboljih koje sam ikada video.

Breaking Bad - od mnogih ocenjena kao najbolja serija svih vremena. Najbolja scena: Volterovo iskupljenje kroz oslobađanje svog prijatelja Pinkmena iz kandži nacista.

Otpisani + Povratak otpisanih - naša jedina akciona serija uz koju su odrastale generacije. Ja sam je gledao kao mali u sklopu emisije o vojsci ''Dozvolite da se obratimo''. Za razliku od brojnih filmova na temu Drugog svetskog rata koji su snimljeni u vreme SFRJ, Otpisani ne pripadaju žanru ratnog spektakla, već žanru akcije i kao takvi su jedinstveni u domaćoj kinematografiji. Dodatni efekat proizvodi kultna naslovna numera. Najbolja scena: Oslobađanje Beograda, razračunavanje sa poslednjim ostacima tajne policije i konačna smrt Krigera.

The X-Files - kao i u prethodnom slučaju, mnogima od nas je ova serija bila deo odrastanja. Svaka nova epizoda nam je podizala prag tolerancije na stravu i horor a opet nismo mogli a da sutradan opet sednemo ispred TVa i čekamo nove avanture Moldera i Skali. Najbolja scena: Moldera otimaju vanzemaljci, što je trebao da bude i kraj serije.

The Simpsons - serija koja je meni podigla standarde humora i zbog koje mi sada nije smešno ono što bi trebalo da bude. Umesto najbolje scene, izdvojio bih najbolju odvalu, što je stvarno težak izbor: Epizoda ''You Only Move Twice'' S08E02, Homer nosi čašu kafe i pita svog novog gazdu Skorpia gde može da nađe šećera. Ovaj zavuče ruke u džepove, izvadi ih i sipa mu neupakovani šećer u šolju, a zatim ga pita ''Hoćeš i mleka?'' Homer bojažljivo i nepoverljivo: ''Neeee...'' :mrgreen: Pao sam sa kreveta kad sam prvi put gledao.

Only Fools and Horses - ako na nečemu možemo da zahvalimo TV Pinku i njegovom vlasniku, to su sjajne serije i filmovi koji su nam pomagali da pregrmimo mučne 90-te. Ova je toliko uticala na naše živote da su se mnogi identifikovali sa Del Bojem i kopirali njegov stil i fazone. Najbolja scena: Težak izbor, recimo nezaboravna partija pokera između Dela i Bojsija.

La Piovra - legendarna italijanska serija o komesaru Koradu Kataniju i njegovoj donkihotovskoj borbi protiv mafije. Od samog početka, od one jezive uvodne numere, jasno vam se stavlja do znanja da se glavni junak uhvatio u koštac sa nečim užasnim i nepobedivim. Pregršt sjajno osmišljenih negativaca sa Tanom Karidijem kao najvećim od svih. Ako i imate neki tračak nade da mafija može biti pobeđena legalnim sredstvima, mučenička smrt komesara Katanija će vas definitivno razuveriti, što je ujedno i najbolja scena serije, zbog koje sam tada plakao kao kiša.

Oz - serija koja zatvorski život prikazuje toliko užasnim da se pitam da li su ipak malo preterali. Ekstremno nasilje na svakom koraku, ubistva, silovanja, mučenja... Sem toga, većinu likova prati neka zla kob koja odnosi i njihove bližnje u spoljnom svetu. Zatvor je bukvalno predstavljen kao pakao iz kojeg osuđene duše ne mogu nikada da se izvuku, već samo da plivaju u tom kotlu i tako probaju ostanu u životu malo duže od ostalih. Moja zamerka: Muslimani jedini predstavljeni kao bezgrešni, svi ostali osuđenici su negativci. Najbolja scena: Nakon pakla koji je preživeo i izašao na slobodu, Tobijas Bičer čini grešku iz ljubavi i vraća se u zatvor. Na ulazu ga čekaju MekManus i sestra Piter Meri, nemoćni da objasne sebi ono što vide.

Prison Break - Serija koja je svojevremeno osvojila svet i čija se svaka nova epizoda iščekivala sa nestrpljenjem. Inteligentan zaplet, neprekidna jurnjava, mnoštvo ''za dlaku'' situacija, kompromisi, savezi, podmetanja, obmane, mnoštvo živopisnih likova i večito hladan izraz lica Majkla Skofilda zbog kojeg ste uvek svesni da mu mozak neprekidno radi. Volter Vajt pre Voltera Vajta. Najbolja scena: Početak druge sezone, kada policija, FBI i zatvorske vlasti shvataju šta se desilo i svi kreću u poteru za beguncima.
 
Poslednja izmena:
Ahahaha de se Automana seti jbt, I ja sam to gledala Hjooo išlo beše nedeljom u 14h?

Kad pomenu(h) Automana, iznebuha se setih jos jedne prastare serije koja mi obelezi detinjstvo, a gde su takodje neobicna kola glavni adut.:D
Ne znam da li je pamtis, isla je, cini mi se, u okviru Skolskog programa cuvenog.:) Serija je bila na chehoslovackom, mislim. :) I pojavljivao se
neki plavokosi decak, koji dobije ta neobicna,supermocna kola na dar, i neka devojcica ga mozda prati, i neki chicha je tu sa njima...:confused: U pamcenju
mi papazjanija, ne znam dal je bas tako bilo, ali kola i decak su def. tu!:)...A najludje, ta kola su neki tadasnji aktuelni model, koji se i sad moze videti
kod nas na putevima, da li onaj dzip-terenac sto ga koristi elektrodistribucija i slicne drzavne firme, sad je to zastarela masina, prosek proseka, ali - dobra;):)
Sad, ne secam se radnje, znam da je trebalo svi skupa da obave neku misiju, i taj futuristicko-tehnicki, nabudzeni terenac im je pomagao u tome...:think:
Jao, nasao sam!:) Oni su dosli iz buducnosti tim kolima da nesto sprece i pomognu tom decaku da ispuni svoju buducu, veliku sudbinu!:D Kakav flesh!:D
Evo imena serije i sadrzaja: https://sh.wikipedia.org/wiki/Návštěvníci_(TV_serija)
 
The Wire - savršena
Olive Kitteridge - mini
Handmaid's Tale - iako su zagovnali ali prva sezona vredi utiska
Orange is the New Black - sa usponima i padovima, ali 1, 2. i poslednja sezona sjajne
GoT - prezabavna
GoT je postalo populisticko njesra, urnisali su knjige bukvalno, stvarno me boli kad vidim da je mnogi svrstavaju u najbolje serije svih vremena...
 
Poslednja izmena:
GoT je postalo populisticko njesra, urnisali su knjige bukvalno, stvarno me boli kad vidim da je mnogi svrstsavaju u najbolje serije svih vremena...
Nisam fan knjiga, tu vrstu žanrovske knj.nisam nikad volela, ali serija mi je vrh zabavna. Naravno, jesu sve zgovnali na kraju, mrzim poslednju sezonu, mrzim poruku koji možda protura takav kraj sage o Deneris, ali onaj debeli se složio sa takvim krajem, jbg
 

Back
Top