Vaše omiljene pesme Evrovizije

Najveca muzicka grupa koja se ikada pojavila iz takmicenja Evrovizije. Nikada niko nije dostigao niti ce ikada da dostigne takvu popularnost kao ABBA. U to vreme kada je Evrovizija zaista bila kvalitetno takmicenje, kada se nije glasalo na osnovu politike i dobrosusedskih ulagivanja. Kada je Evrovizija znacila muzicku vrednost i kada se pobednik odlucivao na osnovu muzickog kvaliteta i talenta. ABBA je najbolji kompletan muzicki akt koji se pojavio u celokupnioj istoriji Evrovizije. Fenomenalni vokali i harmonija, odlicna performansa, odlicna kompozicija i tekst, jednom reciju neverovatan bend koji je kvalitetom totalno zasluzio slavu koja ih je sledila nakon Evrovizije. Nije ni malo cudno sto je pre dve godine ABBA sa ovom pesmom proglasena za najbolju numeru u istoriji Evrovizije.

 
Kada je pre tridesetak godina Istočna Evropa počela da učestvuje na Pesmi Evrovizije, desilo se nešto nalik onome što se desilo posle 1453. tj pada Carigrada, kada je sva istočnorimska elita pobegla pred divljim Turcima i rasejala se po celoj Evropi.

To ujedno smatramo krajem evropskog srednjeg veka i početkom novog, a za prelomnu godinu simbolički uzimamo 1492, Otkriće Amerike.

Sva umetnost, matematika, filozofija, ezoterija, trgovačka veština su odjednom preplavile zatucanu Evropu, i poče ono što u školi učimo kao "humanizam i renesansa".

Dakle, melodije i ritmovi Istočne Evrope su upali u Evroviziju i spasli je od izumiranja. Evo kako i čim:

 

Back
Top