Vaše mišljenje o stanju u zemlji i inostranstvu, i o svemu što na to stanje utiče.

bas kao

Elita
Poruka
20.015
Dobro, ustvari nije dobro, vidiš li kakvo je okruženje . Teško da se može šta , kupovali smo ''vreme''.
I nemojte da očekujete da bi Kosovo , kako maštaju poneki u Srbiji -oslobadjao neko drugi umesto njih pa čak i da nije trenutno ovaj tamo rat na šta se vade sad kod nas .
Velike sile prodaju oružije a realizacije sprovode zemlje u sukobu.

..............................................................................................................
Iskreno , ja sam pacifista, ali ovo sam naveo samo kao primer.
pa i ja sam pacifista, i sta cemo sada?
koliko vremena smo "kupili"? bili pod turcima 500 godina, i sada zbog jajare vucica trebamo sve da popljujemo za 10 godina?
ne, on je ucenjen, izdajnik, on saam je kupovao vreme za sebe, a ne za nas!.
meni cak kosovo nije sveto, nije mi stalo uopste do srbovanja, mantranja i sl., ali da me sns sekta sa eu koalicijom koja me je bombardovala pravi budalom, nece moci.
da pristajem na nevidjeni, nenapisani francusko-nemacki predlog, non-pejper, pa jel ste vi pogubili pamet? da opozicija moljaka od zapada da joj se da napismeno sta predlog zaista sadrzi, dok sns pozicija aplaudira vucicu? jel ste vi normalni? ovo jer klasicna izdaja! rusiti vucica dok zapomaze da su rusi.

ne ulaziti u koalicije sa onima koji su u dilu sa vucicem. sve je to izdajnik! kupovali su vreme za SVOJE PRIVILEGIJE, zaseo je kao tito, i komunj@re... a srbija je porazena, zaduzena, i ojadjena... sve on sam odlucuje dok mu saka jada poltrona sa beneficijama viri iz dupeta, pa gde to ima? samo u diktaturama, ili bar plutokratijama.

Poslednja izmena:

dixieland

Domaćin
Poruka
4.695
pa i ja sam pacifista, i sta cemo sada?
koliko vremena smo "kupili"? bili pod turcima 500 godina, i sada zbog jajare vucica trebamo sve da popljujemo za 10 godina?
ne, on je ucenjen, izdajnik, on saam je kupovao vreme za sebe, a ne za nas!.
meni cak kosovo nije sveto, nije mi stalo uopste do srbovanja, mantranja i sl., ali da me sns sekta sa eu koalicijom koja me je bombardovala pravi budalom, nece moci.
da pristajem na nevidjeni, nenapisani francusko-nemacki predlog, non-pejper, pa jel ste vi pogubili pamet? da opozicija moljaka od zapada da joj se da napismeno sta predlog zaista sadrzi, dok sns pozicija aplaudira vucicu? jel ste vi normalni? ovo jer klasicna izdaja! rusiti vucica dok zapomaze da su rusi.

ne ulaziti u koalicije sa onima koji su u dilu sa vucicem. sve je to izdajnik! kupovali su vreme za SVOJE PRIVILEGIJE, zaseo je kao tito, i komunj@re... a srbija je porazena, zaduzena, i ojadjena... sve on sam odlucuje dok mu saka jada poltrona sa beneficijama viri iz dupeta, pa gde to ima? samo u diktaturama, ili bar plutokratijama.
Od 5tog oktobra na svakom kasnijem sporazumu se vidi smanjenje Srpske državnosti na Kosovu. I dok u svakoj vladi od tog datuma , pojedini ministri rade na povećanim standardima i suverenosti Srbije na Kosovu , počev od zdravstva, školstva, urnanizma, poljoprivrede, katastra, prava i policije dotle drugi delovi istih vlada sklapaju sporazume koji su u suprotnosti sa interesima Srbije i Srba i drugih gradjana i koji hoće sa Srbima na Kosovu.
Nažalost nije obelodanjen spisak ko je sve potpisivao štetne ugovore po Srbiju. A sigurno da je dugačak, samo da naslutimo a ne da ga znamo.
........................................................................................................................................................................................
Šta je se desilo- pa pod pritiskom dela opozicije , prdsednik je konačno izneo ono o čemu je svaka vlast ćutala.
Izneo je ko je doveo Vokera, ko je potpisao da izruči Srpske generale, ko je potpisdao većinu štetnih ugovora po
Srbe i Srbiju sa EU organizacijama ali i sa UN, sa pitanjem medjunarodnom sudu, i zaklanjao iza ''preambule ustava '' i tako redom.
To je pozitivan aspekt te sednice , iako je bio bolan.

dixieland

Domaćin
Poruka
4.695
Kad je već otvorio temu.
..............................................................
Vidimo da većina zemalja u svetu pa i najveće sile traže odredjene '' bezbedonosne garancije''.
Kao običan gradjanin ako neko tako smatra da se napoiše komentar na temu:
Svako može zaključiti da su Rusiji bile neophodne BG ( bezbedonosne garancije) , kada ih nije bilo izbio je sukob.
US pravi svoju trgovačku barijeru preko Poljske i Ostatka Ukrajine , da bi kontrolisala trgovinu izmedju Evrope i Evroazijske Unije , i Rusije.
Finska u nato-s ni ''za 5 sitnih para'' ne treba EU , ali treba US kao '' nosač radara' i ometajući faktor za Rusiju.
Tako i Kini trebaju iste garancije, a naravno i Amerika traži sopstvene garancije za poslovne interese .
Americi je lakše nego drugim zemljama , Oni - USA , se ne graniče kopneno sa drugim silama tako da im niko i ne ugrožava kopnenu bezbednost a i na velikoj su udaljenosti od svih drugih sila.
....................................................................................................................................................................................
Kubi takodje trebaju garancije od US o neutralnosti Kube i njihove unutrašnje politike , kao i ukidanje sankcija.
( Mogao bi se spisak proširiti i na mnoge zemlje Afrike ugrožene nedostatkom hrane, vode i klimatskih promena )
UN traže bezbedonosne garancije i neutralnost za Jerusalim, opet Hrišćani isto ta budu poštovani u Izraelu.
Izrael , kako se decenijama( vidi po medijima ) opravdano traži bezbedonosne garancije iz zemlja u okruženju kao i priznanje od strane Irana.
Palestinci ne samo da traže garancije bezbednosti već i opravdano pravo na razvoj i standard života.
Takodje i Siriji trebaju bezbedonosne garancije i zabrana fundamentalističkih pokreta .
Irak je geostrateški bio razoren ali iako pod obnovom onih koji su vladali Irakom , nije obnovljena prava sekularna država i veća gradjanska prava.
Iranu trebaju bezbedonosne garancije da ih ne napadne US ili njihovi koalicioni partneri , mada ne vidim realan razlog zašto ne bi Iran priznao u dogledno vreme Izrael onog momenta kada Izrael reši sporazum sa Plaestincima.
......................................................................................................................................................................................
Srbi na Kosovu nemaju nikakve realne bezbedonosne garancije , koje im samo ako bi bili U Srbiji mogle biti realno omogućene.
........................................................................................................................................................................................
Ako sam šta preskočio ili netačno kao laik i apolitičan izneo poglede izvinjavam se svima pa i navedenim stranama.

bas kao

Elita
Poruka
20.015
ko je doveo Vokera
prvo ne znam zasto celi sledeci post precrtavas? ne vidi se onda
a evo replike, ko je doveo vokera, vucicu i sns sekti [stetocinskoj nenarodnoj sekti]
“Neki stručnjaci koji nas danas kritikuju, po čijem nalogu je doveo (Vlijema) Vokera i saglasio se sa dolaskom Vokera za šefa OEBS-a. To je radio Nebojša Vujović i ostali, što danas sve znaju“, naveo je Vučić.

Diplomata koji je razbesneo Vučića: Za njega je svetinja opstanak na vlasti, 1999. su padale bombe, a sada pada njegov rejting

U intervjuu za dnevni list „Nova“ Vujović ističe da je Vučić „atleta manipulacije“ i da mu trenutno pada rejting i popularnost.

„Znate, 1999. su padale bombe, a sada pada rejting i njegova popularnost. I to pada tokom koji se ne može zaustaviti. Znači, grudva je bačena nizbrdo. I to ide nekim svojim tokom“, naglašava on.

Ne znamo šta tačno piše piše u francusko-nemačkom predlogu o Kosovu, ali znamo da se od Srbije ne traži da formalno prizna Kosovo. Sa druge strane, od nas se zahteva da ne sprečavamo članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama. Može li Beograd da dobije bolju ponudu od ove ili svaka sledeća može da bude samo gora?

Ovo što ste sada rekli je ono – nije šija nego vrat. Ne traže formalno, ali defakto je to priznanje Kosova, jer bez protivljenja članstva u međunarodnim organizacijama, uključujući i UN, mi ćemo apsolutno izgubiti Kosovo. I to je najveći deo zasluga gospodina Vučića

Poslednja izmena: