Vaša prognoza ishoda protesta

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Šta prognozirate da će se dalje dešavati u vezi sa 1od5miliona?

Da li protesti uskoro splašnjavaju a građanska opcija u svojoj nemoći leže na rudu slično kao u Turskoj?
uz pojačani odliv ljudi iz zemlje i dalje urušavanje svih vrednosti, kulture i zakona.

Politicke vodje rade po direktivama BIA-e i policije ako ima pameti u Srbiji treba da se pojavi grupa pametnih ljudi kojima je Srbija u srcu da ovu energiju naroda usmeri u rusenju ovog nametnutog bahatog izdajnickog rezima i stvore uslove da dobijemo slobodne institucije koje ce raditi u interesu drzave i naroda.

Politicke vodje rade po direktivama BIA-e i policije ako ima pameti u Srbiji treba da se pojavi grupa pametnih ljudi kojima je Srbija u srcu da ovu energiju naroda usmeri u rusenju ovog nametnutog bahatog izdajnickog rezima i stvore uslove da dobijemo slobodne institucije koje ce raditi u interesu drzave i naroda.

koje politicke vodje po diretivi bia..bia je u rukama sns sada i radi samo za njih

ja ne zelim da prognoziram
zelim cvrsto da verujem da ce ovi protesti dovesti do pada ove vlade
i da ce ovi protesti dovesti do promene sistema
do vracanja na ono sto vlada u stvri treba da radi, a to je zastita i borba za drzavljane drzave srbije
jedino sto se nadam je da ce slobini sledbenici napokon da nestanu sa politicke scene i da se nece ta posat transformisati u neku drugu
znaci, da nestanu potpuno i da nikad vise nemaju nikakav uticaj i dodir sa politikom srbije
a ko ce da bude posle toga u vladi i opoziciji, sasvim mi je sve jedno
ko ponudi prihvatljiv program, ko ga bude realizovao kako ga je i ponudio - taj neka bude u vladi
samo da se ovi korumpirani kriminalni govnari sklone zauvek!

А како да се појави? Истовари Путин?

Da ih je vlast ignorisala, ugasili bi se brzo
Da su svakodnevni, splasla bi energija brzo

Ovako će jačati, ide lepše vreme, subota popodne idealno za šetnju.
Nervoza vlasti, ishitrene izjave, omalovažavanje, samo pumpaju energiju protestima.

U ovakvoj situaciji samo jedna dodatna stavka može pretegnuti tas i izazvati lavinu događaja.

Vlast se tu prilično igra i rizikuje,
Recimo, ako se potvrdi da je Vazduplohov vozio auto i ubio ženu, to lako može biti okidač koji će ceo establišment srušiti a ne samo pojedince.

Meni je to idiotski potez, braniš glupog Vazduplohova i rizikuješ SVE, to je tako hazarderski da nemam reči. Da su odmah rekli istinu razvlačio bi se proces i na kraju bi dobio 6 meseci nanogice da odleži u svojoj vili.
Ovako ti lažeš ceo narod, podmećeš lažne krivce, sakrivaš dokaze. To je već organizovani kriminal i tu pada cela vlast na čelu sa AV.

ne postaje li monotono, besciljno, kao da je početni elan nestao...

da sam organizator, pozvao bih sve koji su protiv izdaje KiM, odnosno razgraničenja i stolice u UN, na proteste, to bi ulilo svežu krv. no možda bi deo građanske opcije koja smatra da je kosovo izgubljeno ostavio kod kuće... ne znam...

plus se mora pozvati na prestanak uništavanja reka mafijaškm izgradnjom mase MHE o čemu se u Srbiji malo govori.
ta dva uslova mi nekako užasno fale - nema izdaje KiM, i stop gradnji MHE

Треба Срђа да узне ствар у своје руке.

Интересантно ако прочиташ текст. Срђа хаса сендвиче.

Da li su u pravu oni koji kažu da ova Vlada, ili personalizovano Aleksandar Vučić, sasvim sigurno okrenuo Srbiju prema evropskom kursu, ali da unutar Srbije zavodi neku vrstu diktature?

Popović: Ja ne vidim diktaturu. Mislim da je diktatura jedna teška reč. Mi smo živeli u mekoj diktaturi.
Dobro, ali nekim nedemokratskim metodama se služi na domaćem terenu.

Popović: Mi tu malo idemo na staru srpsku boljku da nam je stalno neko nešto kriv.

Da bih mogao nesto da odgovorim postavljacu teme bicu malo bezobrazan - da li su se na kraju iskristalisali jasni zahtevi protesta? Protiv cega se tacno protestvuje? Da li se hoce na prevremene izbore?

Deluje mi da su protesti prosto besmisleni, setati da bi se setalo ne vodi nikuda.

Te stvari se rade tako sto se definisu zahtevi i da rok. Da bi moglo tako, zahtevi moraju biti korektni, za opstu dobrobit, i sa merljivim rokom izvrsenja.
Na primer, po meni OK zahtev je:
- da se prekontrolisu izborni spiskovi i to tako da se da rok mesec dana i da se dostavi recimo TRENUTNI PRESEK (spisak), kao kontrolni, nakon te cistke, kako bi nezavisni kontrolori, prakticno bilo koja politicka partija koja to zeli da proverava, mogla da proveri da li su spiskovi stvarno ocisceni. A to se relativno lako radi.

Ono sto nije OK zahtev, jer ne vidim kako moze da se zada rok za tako nesto, je da se uhapsi/e ubica/ubice pok. Olivera Ivanovica. Taj zahtev je OK samo ako se ZNA ko je ubica, ali se on ne hapsi. Nisam pratio pomno da li se neko ime pominje u tom kontekstu, ono sto je najtuznije je sto sam 99% ubedjen da je ubica Srbin, sto je posebno porazavajuce.

Na taj nacin treba zadati nekoliko ciljeva koji se ocekuju od vlasti, koji ni na koji nacin nisu za "licnu" korist partija vec za opsti interes, koji su merljivi po ucinku i koji imaju merljiv i konacan rok za izvrsenje. Ako se pametno definisu, MOGU UCINITI sledece izbore nesto korektnijim, a mozda se moze resiti i neki manji problem u drustvu (ne pada mi sad na pamet nesto, ali verovatno moze).

I onda se stvari menjaju na izborima. I to je to. Ne vidim sta vise ocekivati od ovakvih protesta.

Postoji mozda mogucnost da se vlast protestima prisiljava na manje izmene u zakonima ili tako nesto, sto ce znaciti boljitak za zivot gradjana a ne mora bitno da znaci smenu vlasti, samo takve zahteve treba formulisati u smeru OGRANICENJA VLASTI POLITICARA, mic po mic, do nivoa da budu lako smenljivi i jako odgovorni za ono za sta su postavljeni.
Tu mi se dopalo ono sto je rekao ili napisao da li Koja ili mladji Trifunovic. Evo nasao sam, ipak Branislav:

Glumac Branislav Trifunović je rekao da je nužno uspostaviti mehanizme „da se ovakva vlast više nikada ne ponovi". Kako je dodao, kada „ovo prođe", u državi će sve morati da se gradi ispočetka.

„Zato s ovog mesta, poslednje oaze normalnosti, pozivam političare koje šetaju s nama da poslušaju svoj narod. Da razumeju da mi ne biramo vlast, mi biramo službenike. Hoćemo da ljudi ne biraju vlast, već servis građana", dodao je Trifunović.

On je naveo da su građani na protestima zato što znaju da moraju da budu na njima.

„Mi hodamo zbog nas, ni zbog jednog političara ili lidera, ni zbog levice, ni zbog desnice - zbog nas. Hoćemo jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi. Političari se moraju prilagoditi državi, a ne država političarima. Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo kao i kako da vas smenimo. Da nam to napišete, izložite, a zatim i potpišete. Ovo je naša zemlja", istakao je Trifunović.

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/13219/

Narocito mi se dopalo ovo markirano - po meni to je jedan od nekoliko najvecih problema, uz to da se politicarima jako smanje prava odlucivanja a istovremeno jako poveca odgovornost za te odluke.
Promene u tom smeru mozda mogu da se izbore gradjanskim protestima posto se time, zapravo, oduzima moc vlasti, tj. bilo kojoj politickoj opciji koja pobedi, a prioritet se stavlja na drzavu i narod kao ono sto se obicno i podrazumeva pod tim pojmovima. Nije Srbija Vucic, Srbija smo svi mi pored kojih je taj jedan Vucic potpuno beznacajan. Kao sto sam i ja beznacajan naspram SVIH vas (mada sam sebi najbitniji).

- - - - - - - - - -

koje politicke vodje po diretivi bia..bia je u rukama sns sada i radi samo za njih

do vracanja na ono sto vlada u stvri treba da radi, a to je zastita i borba za drzavljane drzave srbije
jedino sto se nadam je da ce slobini sledbenici napokon da nestanu sa politicke scene i da se nece ta posat transformisati u neku drugu
znaci, da nestanu potpuno i da nikad vise nemaju nikakav uticaj i dodir sa politikom srbije
ko ponudi prihvatljiv program, ko ga bude realizovao kako ga je i ponudio - taj neka bude u vladi

Ovo je jako pogresno - ne radi BIA za njih, nego oni za BIU. Ko ne shvati da Srbiju svo vreme vode UDBA-ske strukture taj je potpuno promasio temu i nikad mu nista nece biti jasno, niti ima pojma kako politika kod nas funkcionise.

Iz ovog sto si napisala proizilazi smenimo SNS i sve je cool. Bilo 2000.-te pa nam opet isti sede na grbaci kao i pre 2000, plus smo sada potpuno okupirana kolonija. Nije li to malo simptomaticno?

Poslednja izmena:
Slušam onog Vidojkovića juče i on kaže ne treba uopšte pregovarati sa Vučićem oko bilo čega nego šetati se dok se ne svrgne on. Koja strategija čoveče, i onda kaže ko od onih što vode proteste krene da pregovara sa Vučićem biće obeležen kao izdajnik. Dakle jedan deo ljudi koji vode proteste je podneo zahtev da se promene izborni uslovi al ovi drugi poput Vidojkovića hoće doslovno revoluciju i odbaciće sve one koji bi pregovarali oko bilo kakvih promena kroz dijalog, dakle haotično stanje i podeljenost na protestima ne samo po pitanju pregovora sa Vučićem nego i po nacionalnoj, ekonomskoj politici.

IZDAT STRAVIČAN NALOG VOĐAMA PROTESTA Sergej i Đilasova studentkinja u hotelu Hilton sklopili pakt sa Amerikancima koji može skupo da nas košta!
16.02.2019.

Amerikanci ovo odavno priželjkuju.
Jelena Anasonović, navodna koordinatorka i organizatorka tzv. građanskih protesta u Beogradu, koja se predstavlja kao obična studentkinja, a već dugo je saradnica Dragana Đilasa, pohvalila je u svom statusu na Tviteru divljački, brutalni i izdajnički ispad SNP Naši na proslavi Dana državnosti u Orašcu.

Naime, kako smo saznali, prilikom čuvenog sastanka koji su Anasonovićka i novi lider PSG Sergej Trifunović imali s predstavnicima američke ambasade pre desetak dana u Hiltonu, "specijalci" političkog odeljenja naložili su takozvanim vođama protesta da u svoju priču uvuku i ultradesničarske pokrete, a pre svega SNP Naši!
sws_1000x0.jpg
Objava na Tviteru, Foto: Printscreen

Njihove naloge, ponizna opoziciona koalicija već je počela da izvršava u Orašcu, organizujući incidente tokom obraćanja premijerke Ane Brnabić, a sada ih je Anasonovićka pozvala i da se priključe protesima u gradovima Srbije.

Šta stoji iza ove mutne radnje američkih ljudi za specijalne operacije za sada može samo da se nagađa. Ali sasvim je razumno pomisliti da angažovanje ekstremne desnice fašisoidnih metoda može da ima za cilj samo jedno - eskalaciju nasilja na protestima. A to je ono što Amerikanci odavno priželjkuju. Sada su samo našli nove slepe poslušnike u likovima navodne studentkinje Jelene Anasonović i navodnog glumca Sergeja Trifunovića.

Uz kontrolu koju već imaju nad Đilasovim Savezom za Srbiju, verovatno računaju da će im to biti dovoljno da sruše Vučića i izazovu haos u Srbiji. Jedino im je problematično što nikako ne mogu da kontrolišu najvažniju stvar, a to je - narod i njegova volja koja je jasno pokazana tokom kampanje "Budućnost Srbije" koju sprovodi predsednik Vučić.

А како да се појави? Истовари Путин?

Jedan od njih moze biti Slavko Nikic.

- - - - - - - - - -

Jankovic je saradnik BIA-e..hoces jos imena.

Народ је сад узнемирен, али стишаће се страсти и поново ће наступити хармоничан период у коме ћемо клопати сендвиче и дочекивати Вођу на улицама наших градова. Сви ти Трифуновићи, Које, Бјелогрлићи, Анасоновићи и Ђиласи одселиће се негде или једноставно заћутати и неће више кварити идилу.

Мислиш да се мења Вучић, а да се настави петооктобарска политика коју је Вучић наставио да спроводи кад је преузео власт од оних који сада покушавају да се врате на власт?

Протести не вреде ништа ако су усмерени само против Вучића, а не и против Вучићеве петооктобарске политике ЕУ-интеграција. Та политика је кључ пропадања, а не Вучић. Вучић је само један у низу од 5.октобра 2000.г. који спроводе налоге са стране, а воље да се заустави политика спровођења налога - нема, него да сјаше Курта, а узјаше Мурта.

Стопирање политике у интересу ЕУ, а на штету Србије није у захтевима протестаната. Због тога не подржавам протестанте, јер сматрам да су бесмислени и јалови.

Protesti se vec sada laganica „tope“ i uskoro ce postati skroz besmisleni.
Nije problem u nezadovoljstvu gradjana, nego u tome sto kvazi opozicija
ne zna ili nece da prepozna stvarno nezadovoljstvo gradjana.
Gradjani k`o gradjani uvek prepoznaju nekakvu opoziciju u kojoj vide
nekoga preko koga ce moci artikulisati svoje nezadovoljstvo i svoja
ocekivanja za promenama, barem se tome nadaju.
Trenutna samozvana opozicija nema taj kapacitet, jer oni su nasledje
najveceg djindjicevistickog olosa, licemerne bagre,smradova koji hodaju,
i njih samo zanima vlast.
Kako vreme priolazi gradjani to prepoznaju i lagano se protestni zanos
hladi i cim prva sheva zapeva, ostace samo nekolicina smlata koja je
primila nadnicu i mora je tabanima odraditi.
Zakljucak je da neandertalci mogu mirno da spavaju, grickaju slamku
jer od ovih sa upalom tabana i huljske kvazi opozicije opasnosti nema.!!!

Nemam neku prognozu, ali iskreno ne vidim po čemu su vodje opozicije bolje od Vučića. Djilas, Jeremić, Sergej Trifunović... pa to su izlizani likovi i anti-srbi koji su već dokazali ko su i šta su. Ne daj Bože da oni opet dodju. Sjaši Kurta da uzjaše Murta.

Ishod protesta je da će da propadne ali ovo nije nikakva navijačka prognoza nego stav koji je zasnovan na osnovu tri činjenice.

1. SNS im veliku podršku biračkog tela (zajedno ili bez SPS-a)
2. SNS je jači od nekadašnjeg SPS-a koji nije popustio pod tada jačim strankama opzicije nego što su današnje (SPO; DS, DSS) u mnogo gorim uslovima nego što su danas (ratovi, sankcije, sveopšta beda)
3. Ako je Rusija spasila Erdogana da ostane na vlasti pa valjda će spasti i Vučića sa kojima ima odlične odnose.

Ishod protesta je da će da propadne ali ovo nije nikakva navijačka prognoza nego stav koji je zasnovan na osnovu tri činjenice.

1. SNS im veliku podršku biračkog tela (zajedno ili bez SPS-a)
2. SNS je jači od nekadašnjeg SPS-a koji nije popustio pod tada jačim strankama opzicije nego što su današnje (SPO; DS, DSS) u mnogo gorim uslovima nego što su danas (ratovi, sankcije, sveopšta beda)
3. Ako je Rusija spasila Erdogana da ostane na vlasti pa valjda će spasti i Vučića sa kojima ima odlične odnose.

4. Srbija vise nikada nece "popiti" lamentiranja BG-skih lajavaca
koji su isto cinili i pre dve decenije ali sa figom u dzepu.
Srbija ce istrpeti i period neandertalaca ali djindjicevizmu
je namenila definitivni i svekoliki ODYEBAUS.!!!

Мислиш да се мења Вучић, а да се настави петооктобарска политика коју је Вучић наставио да спроводи кад је преузео власт од оних који сада покушавају да се врате на власт?

Протести не вреде ништа ако су усмерени само против Вучића, а не и против Вучићеве петооктобарске политике ЕУ-интеграција. Та политика је кључ пропадања, а не Вучић. Вучић је само један у низу од 5.октобра 2000.г. који спроводе налоге са стране, а воље да се заустави политика спровођења налога - нема, него да сјаше Курта, а узјаше Мурта.

Стопирање политике у интересу ЕУ, а на штету Србије није у захтевима протестаната. Због тога не подржавам протестанте, јер сматрам да су бесмислени и јалови.

Pisao sam Vlast=Opozicija lopovi i mafijasi jedni i drugi, jedno odelo dvoje gaca su imali sad imaju fabrike,kamione,avione....bice jalove dok je parole Stop krvavim kosuljama.Pod tom parolom porazene snage hoce opet vlast ali kad budu parole dosta je Diktature hocemo slobodu i pravnu drzavu moze nesta da bude od protesta. Bahato ubiti Staniku i svi se u drzavi prave kao da se nista nije dogodilo e to je rak rana ove drzave.A nije samo Stanika ubijena ubijeno je mnogo gradjana od strane zasticenih a da nisu odgovarali.J*ebam ja ovaku drzavu i ovakav narod kad si gradjanin petog reda.

Back