Koristim Avast vec 9 mjeseci. Mislio sam da je dobar, kompjuter uglavnom dobro radi, nema nekih vecih problema, ako izuzmemo par malih stvarcica koje su se ocigledno promjenile. Skeniram kompjuter svakih 7 dana i u 95% slucajeva Avast nista ne prijavljuje. Podesen mi je na detaljno skeniranje. Tako sam i mislio da je Avast dobar i da virusi ne ulaze u komp. Medjutim, prije 15-ak dana jedan poznanik mi rece da instaliram Malwarebyte koji sluzi kao dopuna postojecem AV. Iskreno, to je za mene bila novost, jer sam mislio ''imam AV, kakav sad tu treba dodatni program?'' Ionako komp radi dobro, a Avast ne prijavljuje nista. Skeniram komp sa Malwarebyte i on mi nadje 22 malvera!!! Nisam mogao da vjerujem! Tad sam skroz izgubio povjerenje u Avast. Kulminacija je bila prije par dana kad sam na nekom forumu procitao o stetocini Koobface. I njega sam nasao sa Malwarebyte. Pola svijeta zna za taj Koobface, milion novina, foruma, tv kuca je o tome govorilo, cak i ljudi na ulici znaju za njega, samo Avast nikad nije cuo za Koobface. Uzas! Mislio sam da promjenim AV, ali koliko vidim, ni drugi free AV nisu nista posebno.