Vasa devojka i njene fantazije o svadbi.... vol. 1

Gazdarica:
Cccc, a sto da ne... Republika Hebetija... :mrgreen:

A, svadba za koju pitas... Pa, prava srpska, sestro slatka... Sas peskirici, prasici, loncima sarme i supe, kumom, starim svatom, arsenalom oruzja zaostalim iz proteklog rata, debelim kumama koje vriste, 300, 500, 700 zvanica...
Jedino su izbacili maramice sa revera...

Sto se vjencanja u crkvi tice, hebi ga, mogu da razumijem da je to vjerniku vazno... :?

aaarrr.....kaka svadba JBT :mrgreen:
uvekse zbunim: stari svat starojko jetrva zaova dever deveruša šogor šogorica (!!! what a **** :shock: ) pojma nemam ko je ko , a tek pašenozi i ostalo :mrgreen: ju ju ju :lol:

crkva i njen značaj idu u skladu s osećanjem vernika prema crkvi, mislim? :roll:

Ja sam krštena i sve, ali mi je tužno sve u crkvi i oko nje, i oni meni nerazumljivi popovi i sve to...smorila bih se. Možda bi mi bilo i muka od mirisa...a hladno unutra. A svi stoje. A hor npr. falšira :lol: Pa ondak nude kuvanu rakiju u plastičnim šoljama, I presume, što ja ne pijem :? i tako..sve najgore mi pada na pamet :lol: Još i gaženje đuvegije i tripovi i verovatno old school venčanica, aaaaa....njet 8)
Razumem kome je to lepo, što da ne bude, svaki par očiju vidi drugačije, ali - jednostavno to nije my coup of tea, ne vidim sebe u toj roli - ama baš nikako. Bila sam skoro (pre 2 god) lepo je to, aliladno unutra, neuslovno, nekomforno, pa dok su ssvi došli, pa ošli, pa trajalo je bogami 2 sata sve to oko crkve. Ne bih da maltretiram svoje zvanice, između ostalog. A i previše sam brza, uhvatio bi me neizdrž, možda bih se raskokodakala preterano (a to nije fensi u crkvi :P ) ili posvađala s nekim ili ...ko zna, bolje ipak ne. :lol:

Imam(o) *fantazije* u smislu vencanja u opstini i odlaska u restoran ( maximalno 30 ljudi ) uz fino picence, koktelcice i specijalitete...i NARAVNO dobru jazz muziku ( nasi prijatelji, dakle - provereno )..
a nakon toga -> zurkica za prijatelje ( mnogobrojne ) ..i :arrow:
that's all folks !! :)

Ostale kombinacije i majmunisanja ( moje/nase vidjenje :) ) ne dolaze u obzir.

Imam i ja fantazije,do duše menjaju se kao i moje raspoloženje:-D
Nego najnovija mi je kao bez svatova,onako on i ja,kumovi,roditelji..........:-D
Ali nikako bez venčanice,okićene kuće,moje terase koja je dušu dala za beli organdin i mašne,slavoluka,okićenih kola..........:-D
Pa neću se udavati sto puta,nego jednom(valjda):-D

Ma...ljudi..previse je ruznog ova zemlja ..a i mi...dozivela....za razliku od sahrana....volim sva skupljanja koja odisu pozitivnim.....i slave i svadbe i rodjendane.....i mnooogo zavisi od domacina....kako ce da bude....Bilo je i nekoliko svadbi koje su mi bile ocajne (uglavnom mlada palamudi...i napravi neki haos)...i kada oni nisu srecni i ne raduju se (brak iz koristi...i ostalo...cega je sve vise...)...sigurno se i ja necu lepo provesti.....
Znaci...ako su tu ljudi koji plene ljubavlju, dobrim raspolozenjem.....ma......djuskacu i uz matal i pank......;-)(dobro....onu nasu -dvojku- stvarno tesko varim....ali obicno posle bude dobra zurkica kod slavljenika...)....
Volim vencanicu....jer sam oduvek zelela da zivim u vreme Luja 13. kada su se nosile one balske haljine......
znaci.....za to sam....da se cuvaju svi ti nasi lepi obicaji.....i volim da skupim sto vise dragih ljudi na -gomili- (jer sam inace drustvena) ....koje retko vidjam....pa makar i u tim retkim ..lepim...prilikama.....;-)

Ja se plašim svadbe, i zato neću da se udajem - evo, iskrena sam sto posto.
Ja to zamišljam ovako:
Obuku me u čaršav, preko glave mi stave neku gazu i onda me uvuku u krug.
Sve se to drugačije zove - ali meni strašno liči na to što sam napisala.
Onda tu dođu sve neke male, debele, rasplakane žene i muče me. Radi ovo, radi ono...
Pa me grle i ljube a sve smrde na znoj i na praziluk.
Onda bi se tu, kao i po ostalim svadbama - našla jedna pametna koja bi me učila kako ne treba da se uplašim kad vidim **** i sl.
Pijana goveda povraćaju po restoranu, lome se čaše i tanjiri.
Sve je previše bučno za moj ukus.
Uvaljuju mi poklone koje su čuvali od svojih svadbi po tavanima i podrumima za ovakve prilike.
Neće da odu kući.
Neće da odu kući hiljadu dana posle toga.
Pošto su se predhodno moji i njegovi zakačili oko para, jer nas ima tri miliona a njih trinaestoro - rešili su da prave dve svadbe. Ovu drugu ne želim ni da zamislim.
I pitam se, stvarno se pitam šta ljudi imaju od tog pretrpljenog stresa, izigravanja predstave za dalju rodbinu i nečije prijatelje (bog te pita čije) i svih tih formalnih stvari?
Meni se bre to ništa ne sviđa.

Ma..Majce bweee.....e...bas pricas kao da imas 13 god....hahahaa.....
evo da dam repliku...na ovo tvoje...;-)
1-kako (i zasto) da se plasis tvoje proslave?pa ti biras ko ce da dodje!!!TVOJA je svadba!!znaci ako izaberes omiljeno mesto i ljude koje TI zelis da vidis-odakle strah????
2-carsav????? to je haljina ...obicno lepa!!! u kojoj si i ti lepa.....inace...koliko znam ..mozes da obuces sta god TI hoces...i malena...niko TE ne oblaci....SAMA se oblacis....i biras sta ces da obuces.....;-)
3-male, debele, rasplakane zene???????????????? to moze da bude samo tvoja majka....zar je tako gledas??????
4-ne pamtim kada mi je neko na svadbi smrdeo na -znoj i praziluk-.....zadnjih nekoliko svadvi na kojima sam bila...su bile u zaista lepim restoranima i klubovima...i svi su i izgledali i mirisali lepo.......-sem ako nemas nameru da je slavis u nekom selu.....
5-pijana goveda????- na svadbi moga brata nisam primetila nijedno pijano govedo i nije se nista lomilo...ljudi su se veselili, pevali, igrali.....ali je sve proslo u najboljem redu jer smatramo i familiju i prijatelje -kulturnima- i tako je i bilo.....a svadba ispala fenomenalna....
i posle je bila zurka kod nas..samo za mlade.....ma...super je bilo....
I malena...ne pravis to za NJIH vec za SEBE i zoves ljude koji su tu dragi..da kojima taj dan zelis da podelis.....-zar nemas tebi -drage ljude-....????????
i bwe Majceeee.....zar srecu ne treba da delis..kao i tugu? ili to ne smatras srecom?

Ma ne znam, bila sam na 6-7 svadbi i sve su ličile jedna na drugu. Na dve sam čak kitila svatove i to mi, priznajem, uopšte nije teško palo.
Ali uglavnom sam ćutala i gledala sa strane.
Uvek mi je bilo žao tih mladi. Majke mi, baš mi ih je bilo žao - onako čiste, bele, nasmejane i neme devojčice koje će tog dana postati nešto sasvim drugo. Dobiće novu porodicu, novo prezime, nov prostor, nove navike...

Ne, suzi, naravno da ne mislim na svoju mamu i da je ne ubrajam u te babe :lol:
Ali bre na svim tim svadbama na kojima sam bila bilo je baš tako.

I ne mogu da doživim svadbu kao nešto moje. Stvarno ne mogu.
Moje je samo ono što imam sa Žarkom i to se nikoga ne tiče.
Ne bih to da podelim sa društvom, crkvom i državom.
Bezobrazno želim da sačuvam samo za nas svaki trenutak koji imamo.
Neću da to bude institucija, ne tražim nikakav blagoslov.
Tražim samo intimnost tog našeg trajanja.
Ne tražim ni da nas neko prizna.

Ja sam lepa i bez te haljine, cveća i galame. Ne, stvarno, ne mora neko da šapuće zamnom da sam ko pahuljica :lol: :lol: :lol:

Људи, ништа боље од велике мрсне православне свадбе! Такав пичвајз треба доживети! Ако направите малу свадбу, поред уштеде пара, уштедели сте и на проводу, а све вам то касније личи на неку неуспелу журку. Овако, позовете минимум 300 гостију, шансе нема да то ико исконтролише, и после пар сати врућина у просторији (изазвана боравком више стотина људи у просторији предвиђеној за једну стотину) плус 'ладно пиће = тотално расуло (одличан провод, нарочито ако се не обазирете на форму, већ на учинак) :lol: :lol: :lol:

majcheki:
Jel se devojke nekad rastuže na svom venčanju?

pa sigurno je to za devojke dirljiviji i emotivniji cin.....
samo vidis...moja kuma se toliko veselila....da je...dok je svirala muzika...uzela noz i viljusku i lupkala po tanjiru u ritmu muzike....sve dok ga nije razbila....
ha, haaa
posle joj je bilo neprijatno...ali.....koga briga......;-)..samo veselo.....;-)

Suzy:
pa sigurno je to za devojke dirljiviji i emotivniji cin.....
samo vidis...moja kuma se toliko veselila....da je...dok je svirala muzika...uzela noz i viljusku i lupkala po tanjiru u ritmu muzike....sve dok ga nije razbila....
ha, haaa
posle joj je bilo neprijatno...ali.....koga briga......;-)..samo veselo.....;-)
Djevojkama je to dirljiviji i emotivniji cin, nego kome...?
Muskarcima?
To si htjela reci?

Gazdarica:
Djevojkama je to dirljiviji i emotivniji cin, nego kome...?
Muskarcima?
To si htjela reci?

joj, kad bi ona sama znala šta je htela da kaže :roll:

nego, ja mislim da se zavisi od toga kako sami budući mladenci zamišljaju svadbu. Ja nikada nisam bila u fazonu velike svadbe, pa takvu nisam ni imala. Bilo je i nezamislivo spojiti naše porodice - jedni na Kosovu, drugi u Vojvodini. Ovi sa Kosova nikako da prežale što im se sin nije oženio onako kako treba sa sto i jednim običajem koji prate venčanje (sedenje svekrvi u krilu, skakanje na klin, itd.)
Meni nekako uvek bude žao mladenaca na velikim svadbama, samo se smore i umore, mlada dobije infekciju ili algeriju na licu od poljubaca raznih zaslinavljenih likova koji dolaze da joj čestitaju, stopala joj poplave od visokih štikli i celodnevnog stajanja, mladoženju napiju, teraju ih da se slikaju i ljupko osmehuju na svakoj slici, itd. Smor.

Back