Vaš utisak o Olimpijskim igrama

Sve sto se desava pod zastavom i himnom jedne zemlje je uspeh (ako nista onda marketinski) te zemlje.

Uspjeh ?

Da li je drzava bogatija posle tih medalja ?

Da li je narod bogatiji nakon osvajanja tih medalja kako duhovno i materijalno ?

Da li su oni na Oi reprezentovali kulturu, tradiciju svog naroda, posto su ambasadori zemlje ?

Da li narod koji ima tradiciju,kulturu i svoju istorijsku tezinu oni reprezentuju tako sto se napiju kao poslednje pijanice na postolju za dodjelu medalja ?

Oni ipak tu ne repezentuju sebe,nego sav svoj narod, pa da neko kaze napili se i slusaju kic muziku i skart pa to ne njihova stvar,da ako to rade kuci svojoj i u svom privatnom zivotu,ali oni javno to rade repezentujjci svoj narod ?

Kakav je to konkretno uspjeh.Ja mislim da je mnogo veci uspjeh kada na naucnoj olimpijadi osvoji se najbolje mjesto,pa drzava ulaze u pamet tih klinaca koji ce sjutra neki izum otkriti ili ce raditi na projektima koji ce poboljsati stvarnoat svih ovdje,to bi bio uspjeh

Uspjeh ?

Da li je drzava bogatija posle tih medalja ?

Da li je narod bogatiji nakon osvajanja tih medalja kako duhovno i materijalno ?

Da li su oni na Oi reprezentovali kulturu, tradiciju svog naroda, posto su ambasadori zemlje ?

Da li narod koji ima tradiciju,kulturu i svoju istorijsku tezinu oni reprezentuju tako sto se napiju kao poslednje pijanice na postolju za dodjelu medalja ?

Oni ipak tu ne repezentuju sebe,nego sav svoj narod, pa da neko kaze napili se i slusaju kic muziku i skart pa to ne njihova stvar,da ako to rade kuci svojoj i u svom privatnom zivotu,ali oni javno to rade repezentujjci svoj narod ?

Kakav je to konkretno uspjeh.Ja mislim da je mnogo veci uspjeh kada na naucnoj olimpijadi osvoji se najbolje mjesto,pa drzava ulaze u pamet tih klinaca koji ce sjutra neki izum otkriti ili ce raditi na projektima koji ce poboljsati stvarnoat svih ovdje,to bi bio uspjeh
Kao sto sam rekla, sve sto se desava pod zastavom i himnom drzave, utice na drzavu.

Najzalije mi je Borise Simanica...On moze da igra kosarku, ali ga nece ni jedan klub u zemlji... Savez nista ne moze da mu sredi, pretpostavljam i da se ne trude...Mislio sam da ce biti slavljen, a on je zaboravljen...Kada je pomenut u novinama, pomislio sam da ce predsednik u korist svoje reklame da se javi i da nadje resenje za njega, ali nije se ni to desilo...Onda sam pomislio da ce kosarkasi i sportisti skupiti vecu kolicinu novca, ali nema ni toga...Niko ga i ne pominje...Na kraju i da se desi neka donacija, ni to nije ama bas nikakvo resenje, nece popraviti njegovu sudbiju, jer primanja moraju da budu konstantna da vbi nesto znacila....Ali toga izgleda sigurno nece biti...Jedino iz vlasti u takvom potezu vidi nacin za svoju reklamu, ali kao sto sam rekao nema za sad ni toga...Eto, to je zivot, to je da surovost... Nekakav ponos umesto dobrote, prkos umesto razumevanja, slavlje umesto pomoci...

Drzave. Sta znaci "zemlja" uopste?

To ti je kao vjera i religija.Vjera je mnogo siri filozofski pojam,koji nema definiciju i neogranicen je.Religija je mnogo uzi pojam od pojma vjera i religija sama ima odredjena ogranicavajuca pravila npr kanoni koji su striktni i postuju se.

Tako i zemlja i drzava.Zemlja je mnogo stariji i siri pojam od pojma drzava.Drzave se mijenjau nastaju i nestaju a zemlja je uvijek tu,uvijek je ista uvijek.Zemlja je i filozofski ali i duhovni pojam

Vjera i zemlja su uzviseni,filozofski i nebeski pojmovi

Religija i drzava su mnogo uzi i prizemni pojmovi blizi obicnom covjeku,zakon svako razumije pa iako nikad nije ucio pravo

Pravda je filozofski i stariji pojam od prava.Zato pravda nema definiciju vec je vrijednost a pravo je pravilo ogranicavajuce ono nema vrijednost ali ima sankcinu ako ne postujes pravilo.Pravda ne moze imati definiciju jer je neogranicena kao i vjera.Samo se ogranicene pojave i stvari mogu definisati koje ne mogu da nadmase vrijeme i prostor u kome zivimo.

Isto je i sa zemljom i drzavom !!!

Drzava moze i da ne postoji a zemlja uvijek postoji pa i u masti makar,da nema ideje zemlje danas srbi ne bi poatojali kao narod.Drzava je samo maska koja te dovede u red,oceslja te umije te, sredi te,namirise, stavi ti parfem i odijelo,da budes funkciollna,znaci drzava ima pravila

Poslednja izmena:
Jevreji (narodi) i cionisti (politicko-ideoloski pokret u okviru jednog naroda).Nisu svi jevreji cionisti ali su svi cionisti jevreji.

E sada jevreji nisu imali svoju drzavu do 1948 e ali su uvijek imali svoju zemlju na koju su zeljeli da se vrate.Neki se jevreji sa tim nisu slagali a neki jesu kao cionisti npr ciji je politicko-ideoloski cilj bio da se vrate na teritoriju izraelicana i tu osnuje drzavu Izrael.Ta drzava postoji malo vise od pola vijeka,ali zemlja jevrejska postoji hiljadama godina.Zemlja je ono sto je cionistima bio motiv i cilj da osnuju drzavu, znaci politicko - ideoloski sistem vrijednosti i cilj koji je cista filozofija a sluge tog cilja su njihova drzava koju su osnovali pa moze i neka vjerska ustanova itd.Zemlja je mnogo stariji,mocnici, uzviseniji i siri pojam od pojma drzava.Zemlja je i biblijski pojam znaci duhovni takodje

Zemlja je gospodarica a drzava njena sluzavka isto kao sto su sve nauke sluge filozofije.Drzava su institucije i zakoni i sila gola ali drzava nema ideologiju niti vrijednosti kojima vlada,nego upravo te vrijednosti,ciljevi i ideje proizilaze iz filozofsko - duhovnog shvatanja pojma zemlje,moze biti i sveta zemlja ili sveto drvo kod pagana ili Sunce kao vrhovni Bog i vjera u njega.

Drzava drzi narod koji nema filozofsko - politicke ciljeve niti duhovne planove jer takvi ljudi vladaji drzavama,ali drzava drzi sve ljude koji su religiozni ili koji slijepo prate pravila i zakone ili koji su tek tako buntovni,bez nekog duhovnog cilja ,bez filozofske svijesti

Nijedna drzava svijeta ne moze da vlada nad cionistima pa cak ni Amerika

Poslednja izmena:

Back