Vaš utisak o Olimpijskim igrama

Civilizacija danasnja dosla je do etape krajnjeg zasicenja,i jako mi je zao svih generacija danasnjih koje pocinju da tonu u najgori besmisao
Svako ko se juce rodi ima ovo misljenje ovremenu u kome zivi i tako kroz vekove i milenijume....To je prvo sto treba shvatiti... Ljudi svih vremena verovali su da zove poslednja vremena....A u stvari, prekrice nas sve prah i zemlja, a svet ce postojati i trajati neizmerno dugo nakon toga...I opet ce se radjati sa istim ovakvi misljenjem i verovati da je neko proslo vremen bilo neuporedivo bolje, recimo bas ovo nase oko 2000tih...

Svako ko se juce rodi ima ovo misljenje ovremenu u kome zivi i tako kroz vekove i milenijume....To je prvo sto treba shvatiti... Ljudi svih vremena verovali su da zove poslednja vremena....A u stvari, prekrice nas sve prah i zemlja, a svet ce postojati i trajati neizmerno dugo nakon toga...I opet ce se radjati sa istim ovakvi misljenjem i verovati da je neko proslo vremen bilo neuporedivo bolje, recimo bas ovo nase oko 2000tih...

Ne mislim u smislu kataklizme vec zasicenja jer svaki vijek je imao najave katastrofe ali i revolucionarni naredak.20 vijek je bio vijek industrijske revolucije.Ljudi u 21 vijeku su probali sve i siti su,jer danas niko nema zelju da nesto novo osmisli a i kada bi neko imao zelju sve manje vise je vec osmisljeno

Veliki ste lazovi i prevaranti, vase lazi ne smatrate grehom....Govorili smo o devojci iz Alzira, a sta si ti uradio, nasa sa nekog tamo prevarantskog profila, devoju koja se sove Sindi Ngamba, koja se bori u kategoriji 75kg i prestavljala je tim izbeglica i kao takva jedina osvojila medalju za taj tim...Bronzu cini mi se, nisam siguran...Pokusao si to da podvalis kao Alzirku, moguce nenamerno, ali svakako je bezveze....
Opet se pecaš, sarkazam...

Ne mislim u smislu kataklizme vec zasicenja jer svaki vijek je imao najave katastrofe ali i revolucionarni naredak.20 vijek je bio vijek industrijske revolucije.Ljudi u 21 vijeku su probali sve i siti su,jer danas niko nema zelju da nesto novo osmisli a i kada bi neko imao zelju sve manje vise je vec osmisljeno
To ti je bio vek uništavanja pa ponovne izgradnje. Nekada su ljudi ginuli a danas umiru od boleština i gladi. Skini ružičaste naočari.

Jokic nema plocice na stomaku a Bogdan Bogdanovic ima.Obojica su u Americi te je bas odkud to momenat.

Cobi nije gotovio da bude monogaman i Cobeliks zavrsila to,zabranila.mu da koristi Cobi jesi ti radio traku, smuvala vaterpolistu,sad ceka dete sa njima a vaterpolista osvojio dvesta hiljada evra za zlatnu medalju,uspela je da se savrseno finansijski obezbedi zajedno sa detetom,svaka cast,srecnica a nije podelila tajnu nacina za to.(Nikad se necu udati kao ni jedna obicna osoba zenska za Bogdana (voli devojke sa parama) Bogdanovica (kao ni hiljade drugih devojaka a jbg on ima trideset miliona a jedini solo)sto bi bilo najpribliznije ovome,dok su vaterpolisti u vezama ili brakovima al' mogla bi da podeli saznanje sa ostalima).

Nepomjanikovo otvaranje i zatvaranje igara,namestanje Amera(sledece O.I.neka njima daju sva zlata da se normalno bore ostali za druge medalje),namestanje Francuske da budu u finalu (pogledati kako je to izgledalo u rasporedu igre,sto bar ne pobediše nego ovi ....... ).Juzni Sudan u kosarci kome su jedino falile bejzbol palice jer ono nije kosarka.Ameri su unistili kosarku kao sport jer sad i celo takmicenje zove drugacije da ih ne bi uznemiravalo.
Osoba oba pola koja ima vise testosterona u organizmu a identifikuje se kao zensko al' udara kao drugi pol te je time nestao zenski boks.Ono koje se identifikuje kao ono i ima masku preko celog lica -ameri se u komentarima izvinise zbog toga,napisase da je to radi paznje.

Tuga jer se sve raspada a tesimo se Olimpijskim Igrama dok uz to dvesta hiljada evra uz dve hilja evra sportske penzije mozemo da sanjamo kao obicni gradjani a ovima ce da resi stambeno pitnje lagano,brzo kao i životno finansijsko.

Poslednja izmena:
za ovako malu zemlju u kojoj se malo ulaze u sport, 5 medalja od toga tri zlatne je sasvim solidan uspeh.

Nije uspjeh, zato sto ce veliki novac dobiti sportisti kao nagradu za osvojene medalje a oni svakako i bez te nagrade imaju obezbjedjene penzije a velika vecina njih ne svi imaju veliki novac koji svakako zaradjuju u klubovima za koje igraju

Ljekari,rudari itd,ljudi koji ne zabavljaju narod kao sportisti a koji su drustvu korisniji nego sportisti i koji rade ne samo stresnije vec i korisnije poslove mogu samo da sanjaju taj novac

Podji od sebe ujutru ustanes pa kupis nesto u pekari npr ili prodavnici neki zemljordnik je morao svaki dan u 5 ujutru da porani obavi sve poslove da bi ti ili bilo ko to ujutru nasao svjeze u pekari ili prodavnici,oni nas ne zabavljaju kao sportisti vec su nam korisni

Rudari rizikuju zivote ispod zemlje da drzava bi imala koristi onda kada sve nas zub zaboli ili odemo kod ljekara ko nas lijeci Lionel Messi, Ronaldo, Djokovic ili neki ljekar ipak

Sportisti samo reklamiraju drzavu i zabavljaju besposlene ljude ili ljude koji u zivotu vecu zabavu od sporta nemaju

Drzava ce prva da prica kako nema novca da gradi bolnice ili bilioteke u vecem broju ali kada treba da naprave 1 fudbalski nacionalni stadion za to odmah imaju para ili da plate millione sve sportiste koji osvoje Oi medalju a oni svakako sa medaljom imaju penziju obezbjedjenu ,cemu onda dodatne nagrade kada u drustvu mnogi drugi vise zasluzuju Taj novac i mnogo im je potrebniji

Za te pare kte oje drzava ulozi u te sporedne stvari mogla bi da napravi jedno desetak bolnica ne moraju biti ogromne ili naucnih centara koji svakako manje kostaju od glupavog stadiona

Nije uspjeh, zato sto ce veliki novac dobiti sportisti kao nagradu za osvojene medalje a oni svakako i bez te nagrade imaju obezbjedjene penzije a velika vecina njih ne svi imaju veliki novac koji svakako zaradjuju u klubovima za koje igraju

Ljekari,rudari itd,ljudi koji ne zabavljaju narod kao sportisti a koji su drustvu korisniji nego sportisti i koji rade ne samo stresnije vec i korisnije poslove mogu samo da sanjaju taj novac

Podji od sebe ujutru ustanes pa kupis nesto u pekari npr ili prodavnici neki zemljordnik je morao svaki dan u 5 ujutru da porani obavi sve poslove da bi ti ili bilo ko to ujutru nasao svjeze u pekari ili prodavnici,oni nas ne zabavljaju kao sportisti vec su nam korisni

Rudari rizikuju zivote ispod zemlje da drzava bi imala koristi onda kada sve nas zub zaboli ili odemo kod ljekara ko nas lijeci Lionel Messi, Ronaldo, Djokovic ili neki ljekar ipak

Sportisti samo reklamiraju drzavu i zabavljaju besposlene ljude ili ljude koji u zivotu vecu zabavu od sporta nemaju
To sta vucic obecava me ne zanima i nije predmet mog posta. A ne znam sta koji k tebe zanima kad nisi ni stanovnik srbije.

Sto se tice nasih sportista ono sto mi se ne svidja je koriscenje hriscanstva na nehriscanski nacin...Etnofiletizam i gordost kao veliki gresi i veoma lose osobine, kada bi i izuzeli religiju...Na igrama je krenulo od Djokovica, koji je onako priprost covek i prilicno los karakter....On je umislio nekakvu borbu protiv svetskog zla i kao sad ce on da prkosi, onako kapriciozno..Da ne govorimo o gordosti koja preliva...I on kao vadi krst da svi vide, krsti se, ali tu nema hriscanstva, vec samo iskljucivo koriscenje Boga uzalud... Potom to rade i ostali sportosti, verovatno sledeci primer, krste se da se dodvore naciji i da se kao javno bore protiv nekakvog izmastanog svetskog satanizma, koji su neki od njih i javno napadali u komentarima..To je krenulo od onog malocioznog pogleda na otvaranje...Mada i bez svega toga, to sto oni prikazuju u njima je... Nastavlja se naravno i sa ostalim sportistima...Svi su oni slavljeni od strane nacije kao Bogovi i nema razloga da ne budu nacionalisti, to je obicno nirmalna reakcija svakog prosecnog coveka, nece im sigurno u takvim uslovima hžHristove reci biti vodilja...Dakle kosarkasi se dogovsraju, naglasavam ovo dogovaraju, da kada se penju na postolje svi ucine taj mali ritual, da se prekrste i zaosta svi do jednog istovremeno to cine..Dogovoriti se da se javno prekrstis? Da li tu ima duhovnosti? Ne, nema je, ima svega sto je antihriscansko....Zasto taj osecaj da se boris protiv nekoga krsteci se? Tuzno je to...Dakle to au neke stvati koje su pokazatelj drustva u kome zivimo...Radjaju se nove generacije zadojene nacionalizmom kao prosle generacije komunizmom...Sustina je ista, samo je forma promenjena..Zabrinjava sto su zene inficirane takodje tim virusom koji je ranije bio rezervisan uglavnom za muskarce...Da se razumemo ima tu veoma dobrih ljudi medj sportistima...
Dodao bih jos jedno zapazanje uporedjujuci vreme kada covek iz vrha vlasti nije drza sve u svojim rukama i nije ima medije....Kada smo osvojili u kosarci medalju 2002 godine u vreme Djindjica, kosarkasi su odbili da se vide sa njim na cestitanju... Kao sto vidite, vremena se menjaju...Ili su ipak ista, mozda bi i danas odbili...Uglavnom ovog nebi odbilo ni danas ni tad...Dakle, ipak se nista ne menja..Nacionalizam je i dalje glavni faktor ..

Htedoh jos da dodam vezano za Aleksu....On je decko prosecan onako, nije los.. Medjutim, meni je njegovo ponasanje usiljeno izazvano reakcijama publike...Krenuo je i on jos ranije sa tim da se javno namerno krsti i ljubi brojanicu i slicno priliknom slobodnih bacanja....To vidim takodje kao dodvoravanje publici, on se veoma uziveo u svoju ulogu, zato nastavlja planski da pravi te grimase ...Nije to nikakav osmisljen plan da se razumemo, jednostavno ga vuce to dodvoravanje narodu....A vezano za ekspresije lica koje kod ljudi izazivaju obozavanje prema njemu...Zacudjuje se kod pitanja novinara, radi istezanje pre pozdravljanja sa Dominusom itd...

]
To sta vucic obecava me ne zanima i nije predmet mog posta. A ne znam sta koji k tebe zanima kad nisi ni stanovnik srbije.

To nije pravilo samo u Srbiji.To objektivno nije uspjeh, subjektivno kako ljudi to dozivljavaju to je druga stvar

Drzava niti je bogatija niti siromasnija ako sportisti uzmu medalje.Kenija ima u atletici Oi zlata koliko hoces ali to je Kenija.A Svajcarska ima manje medalja od Srbije na ovoj Oi

Poslednja izmena:
Htedoh jos da dodam vezano za Aleksu....On je decko prosecan onako, nije los.. Medjutim, meni je njegovo ponasanje usiljeno izazvano reakcijama publike...Krenuo je i on jos ranije sa tim da se javno namerno krsti i ljubi brojanicu i slicno priliknom slobodnih bacanja....To vidim takodje kao dodvoravanje publici, on se veoma uziveo u svoju ulogu, zato nastavlja planski da pravi te grimase ...Nije to nikakav osmisljen plan da se razumemo, jednostavno ga vuce to dodvoravanje narodu....A vezano za ekspresije lica koje kod ljudi izazivaju obozavanje prema njemu...Zacudjuje se kod pitanja novinara, radi istezanje pre pozdravljanja sa Dominusom itd...

Meni on djeluje kao povodljiva osoba,sto ne znaci da jeste ali mi tako djeluje

Mozda. Video sam neki intervju i sa njegov ocem. Lice...Moje misljenje je da su veoma proracunati...

Meni ne djeluje kao intelligentna osoba daleko od toga da je glup,ali ogranicen mi djeluje i povodljiv ali nikako naivan i kao neko ko ne umije da se snadje.Ali po faci i ekspesijama mi djeluje kao da zeli da ga ljudi vise vole ili cijene,moguce da su ga kao dijete zezali pa vuce te komplekse da se dokaze i bude u centru paznje,ne mora biti tacno pretpostavka,ali mi djeluje logicna jer moguce da je kao klinac bio premrsav i ono malo uplaseniji,nikako ne bi rekao da je bio stidljiv ili asocijalan to nikako, msm ne djeluje mi tako

Tako mi djeluje na prvi pogled,ali ne mora da znaci mozda je skroz suprotno

]

To nije pravilo samo u Srbiji.To objektivno nije uspjeh, subjektivno kako ljudi to dozivljavaju to je druga stvar

Drzava niti je bogatija niti siromasnija ako sportisti uzmu medalje.Kenija ima u atletici Oi zlata koliko hoces ali to je Kenija.A Svajcarska ima manje medalja od Srbije na ovoj Oi
Kakve to veze ima sa bilo cim? Mesas babe i zabe. Ovde govorimo o sportskim uspesima ljudi koji reprezentuju neku zemlju, a ne o parama i drugim niskim pobudama.

Back