Ево мало о књизи (тј. одломак само) око које се беспотребно дигла велика прашина. Једни су оптуживали да велича фашизам (??!!), други да је "секташка", а ни једни ни други је нису прочитали у тренутку када су почели са нападима - видели су само рекламу. Ја сам добио први примерак и избацио прву рекламу на страници у име Старославаца и тада је почела бука... Без обзира на нападе, књига је лепо прихваћена код људи који се интересују за родноверје. Иначе, то је званично прва књига која говори о родноверју а не само о словенској митологији као што је то до сад био случај.
Живот у хармонији са универзумом
Ко у данашње време није бар једном помислио да живи у свету без смисла, у коме појединац лута без циља и духовног вођства? Или, ко није бар једном имао утисак да је сам на свету и да живи у једној Празнини и Амбису? Модерно доба поставило је човека у средиште света, у сам центар овог Амбиса и начинило од њега једно изгубљено и несигурно биће. Човек који је некад био припадник једног племена, једне заједнице или једног народа, у модерно време постао је индивидуа. Он није ни члан једне породице, нити део друштва чијем функционисању доприноси, он је грађанин. Међутим, у једном другом историјском периоду, човек је себе схватао на сасвим другачији начин. Живео је у јединству са собом и својим окружењем, а самим тим живео је у једном срећнијем и здравијем друштву. Реч је, наравно, о периоду у коме је човек живео у складу са природом, и у јединству с члановима своје друштвене заједнице - периоду „паганизма“.
Одломак из књиге:
РОДНА ВЕРА
Зборник радова о старој вери Словена и њеној обнови
Приредила Весна Какашевски
Зборник можете наручити преко странице Удружења родноверних Србије "Старославци"
https://www.facebook.com/photo.php?...07372729.69524.226486260708497&type=1&theater
(поруком на страници) или поруком на моб. 0643939208
Цена је 350 динара + ПТТ
У Београду могуће лично преузимање.
Зборник садржи текстове више аутора, између осталих: Растка Костића, Зоране Лутовац, Радомира Ристића, Бориса Нада, Ивана Вукадиновића, Весне Какашевски и других.
Интервјуи:
волх Велеслав, Пшемислав Мругач, Галина Лозко, Нејц Петрич и Миро Жиарислав Швицки.
*За чланове удружења попуст је 20%