Ваш став о Косову и Метохији

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
ОК, знам да је нпр, неких 70-90 % форума против независности Косова. То не морам ни да питам. Али занима више ствари
1. Ви који сте за Косово у Србији, до које границе бисте ишли у уступцима Албанцима (аутономија, пасоши, учешће на изборима...)
2. Ви који сте за подјелу, по којој линији бисте ту подјелу правили
3. Ви који сте за независно КиМ, под којим условима бисте ту независност прихватили.

Неће бити анкете.
Тема није провокаторска.
Хвала на разумјевању.

Podela je jedino moguce resenje.

Druga resenja su nerealna i veoma skupa.

Srbi treba da zadrze kulturno-istorijsko-verske objekte i podrucja gde su u vecini, a koja su vezana granicom sa Srbijom.

Velike sile treba da budu garant sprovodjenja razdvajanja.

To je moje misljenje.

Podjela je nemoguca...kao prvo Srbi su u manjini, a kao drugo, manastiri i crkve su svuda razbacane po KiM da ih je tesko staviti pod jednom teritorijom (a da to nije cjelokupan Kosmet)
Isto tako, nastavak pregovora sa Siptarima je nemoguc, odnosno sada i kad bi Siptari htjeli pregovore - ni jedna osbiljna drzava im ih ne bi dala...oni su svoja prava ispucali, proglasili drzavu na tudjoj teritoriji....sa njima se vise ne moze pregovarati....Jedino rjesenje za Srbiju je da se maksimalno priklonimo ili Americi ili Rusiji...postoje dvije supersile, i nekoliko supersilica (medju kojima i evropska unija koja se ustvari za nista i ne pita) priklanjanjem jednoj od ovih strana mozemo povratiti Kosovo....

Podjela je nemoguca...kao prvo Srbi su u manjini, a kao drugo, manastiri i crkve su svuda razbacane po KiM da ih je tesko staviti pod jednom teritorijom (a da to nije cjelokupan Kosmet)
Isto tako, nastavak pregovora sa Siptarima je nemoguc, odnosno sada i kad bi Siptari htjeli pregovore - ni jedna osbiljna drzava im ih ne bi dala...oni su svoja prava ispucali, proglasili drzavu na tudjoj teritoriji....sa njima se vise ne moze pregovarati....Jedino rjesenje za Srbiju je da se maksimalno priklonimo ili Americi ili Rusiji...postoje dvije supersile, i nekoliko supersilica (medju kojima i evropska unija koja se ustvari za nista i ne pita) priklanjanjem jednoj od ovih strana mozemo povratiti Kosovo....

:ok::ok:

Srbi treba da zadrze kulturno-istorijsko-verske objekte i podrucja gde su u vecini, a koja su vezana granicom sa Srbijom.

To je moje misljenje.

Nema ništa od podele iz više razloga...
Ameri rekli da nema,većina Srba je južno od Ibra,Srbija bi time prekršila sopstveni ustav,i zašto bi šiptari uopšte pristali na tako nešto,i ko u Srbiji može da potpiše nezavisnost (većeg dela ) Kosova...
Nerešivo...nema dobrog rešenja za Kosovo...

За Блајбингреа, ово је етничка карта из 91-е

SRB_-_KiM_-_ES_N_1991_1.GIF

Nema ništa od podele iz više razloga...
Ameri rekli da nema,većina Srba je južno od Ibra,Srbija bi time prekršila sopstveni ustav,i zašto bi šiptari uopšte pristali na tako nešto,i ko u Srbiji može da potpiše nezavisnost (većeg dela ) Kosova...
Nerešivo...nema dobrog rešenja za Kosovo...

Srpski Ustav nije u korelaciji sa REALNOSCU NA TERENU i kao takav TREBA DA SE MENJA.

Ustav nije Sveto Pismo da je nepromenljiv.

ОК, знам да је нпр, неких 70-90 % форума против независности Косова. То не морам ни да питам. Али занима више ствари
1. Ви који сте за Косово у Србији, до које границе бисте ишли у уступцима Албанцима (аутономија, пасоши, учешће на изборима...)
Jao si ga nama ako budemo sa njima u istoj drzavi... Nasih mozda 4 miliona izaslih na izbore i njihovih 1,5 do 2 miliona... Morali bi da imamo vladu u kojoj nisu samo DS ili samo SNS, da bi imali srpsku vladu

2. Ви који сте за подјелу, по којој линији бисте ту подјелу правили
Cim (ako) se budemo podelili, ostatak Srba ce moci jos manje da trazi bilo koja prava (60 hiljada je severno, 80 hiljada je juzno... Ovi na severu misle da su pametni jer su nam blizi, ali oni su manji deo... mislite o tome)

3. Ви који сте за независно КиМ, под којим условима бисте ту независност прихватили.
Kao sto je oduvek i bilo. Ako se dobro secam, konacno smo prostor KiM utvrdili za nasu teritoriju negde u vreme Nemanjica (onda je najveci broj crkava i podignut). Pa smo posle Kosovskog boja imali Turke Osmanlije tamo sve do Prvog balkanskog rata (1389 - 1913). KiM je u kraljevini Srbiji samo do 1915. Pa je onda prostor KiM bio u Jugoslaviji (1918 - 1999).
To sto smo 1999. potpisali... neki zovu pobeda, neki zovu kapitulacija... a mozda bi najbolje bilo reci da je to glupost koju smo napravili i koja nam uopste nije bila neophodna. I sad pokusavamo da jurimo neke paragrafe, al' slaba vajda.

Elem, dok mi ne budemo imali takav prirastaj da napunimo KiM, mozemo da drndamo politiku do 1001 i nazad, al vajde nema. Prirastaj je jedino resenje koje je stabilno i sa izvesnim rezultatom.

KUPOVATI VREME I NE PRIZNATI KOSOVO . PRIKLONITI SE RUSIJI - BONSTIL JE MNOGO VECA KOST U GRLU RUSIJI NEGO STO MI MISLIMO . MI SADA NE MOZEMO SAMI NISTA URADITI , A NAROCITO NE DA ,, SACUVAMO KOSOVO I OSVOJIMO EVROPU ,, . PRIKLANJANJEM AMERICI NE DOBIJAMO BAS NISTA - ONI OD PRIZNANJA KOSOVA NECE ODUSTATI - OSIM AKO IH NEKA KRUPNA GEOPOLITICKA TRGOVINA NE PRIMAMI DA PUSTE SIPTARE NIZ VODU . A TO IM OPET MI NE MOZEMO NICIM KOMPENZOVATI - RUSIJA MOZE .

Ne bih rekla da 100% oslikava tadasnje stanje.
Не бих ни ја рекао. Додуше и даље на сјеверу 4 општине држе Срби, онда на централном КиМ Грачаницу и Лиљан, Чаглавица, чини ми се дио Обилића , онда правац центар-исток Ново Брдо, и нека места у околини Гњилана, Кос. Каменице.
На југу су Срби компактни у Сринићкој жупи, највише их има у Штрпцу.
Ово сам говорио о цјелинама гдје су Срби компактни

To je moje misljenje.
Свакако вјерски објекти не могу бити дио албанско-косовске државе. То мора остати под српском управом.

Srpski Ustav nije u korelaciji sa REALNOSCU NA TERENU i kao takav TREBA DA SE MENJA.

Ustav nije Sveto Pismo da je nepromenljiv.

Pa evo sad kao nešto hoće da ga menjaju,međutim po meni je nezamislivo da se menja do mere gde se nedvosmisleno ostavlja prostor za priznavanje nezavisnosti KIM,a to ti je podela, priznavanje Kosova...
U ustavu stoji da je KIM sastavni i neotuđivi deo Srbije,ali ne bitno sad to...uostalom ovi ostali razlozi koje sam naveo su i bez ustava dovoljni da bude jasno da od podele nema ništa...

Back