Vas i nepismenih 862 miliona.

orion77

Aktivan član
Poruka
1.871
Poslednja izmena od moderatora:
Meni deluje drugačije, ali verovatno nisam u toku...
Čujem svako malo neko završava privatne fakultete i raznorazne kurseve...tako da mi je strašno da poverujem u tako crnu realnost! :sad2:

Ajde, ajde, otvarajući ovu temu zamišljao sam prvih 30 postova sasvim drugačije sadržine, kad ono prijatno iznenađenje, neko staložen i normalan. Čuj, u velikom si problemu jer smo mi u apsolutnoj manjini, čekaj samo kad dođu ove klerofašističko nacionalističke drtine koje čitaju šta piše na ekranu uz pomoć SAPI-ja :D :D :D (a njime natrag i "pišu").

Ali to je neverovatno, kako oni samo uspevaju da ama baš svaki nepismeni čovek u Srbiji, ALI SVAKI, bude Crnogorac.

Stvarno nisu normalni.

Dobro ako su Crnogorci, ako je stvarno 1.35 miliona Crnogoraca u Srbiji + ostale manjine, majku mu sad ste opet sebi uskočili u usta (pored nepismenosti Srbija je poznata i po gluposti i zatucanosti), to prostom računicom dovodi do toga da ste manjina u ovoj zemlji, doviđenja i prijatno. :D

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/206120/U-Srbiji-13-miliona-nepismenih

Blic

Draga gospodo, pre nego što krenete vašim tajnim Teslinim oružijima, "svetim" prkosom i nadaleko čuvenim "junaštvom" zauzimati Minhen, Singapur, New York, Tokio i sve dokle dosežu vaše velikosrpske tendencije opismenite malo vaše ljute bojišnike, bar da vam vojnici znaju pročitati WC kada im na ratištu bude potrebno da idu srati.
Najbolji komentar na sajtu Blica je dao čovek koji je broj nepismenih u Srbiji poredio sa brojem glasova koje je dobila SRS (SNS) na poslednjim izborima, tačno 1.3 miliona, time je sve rečeno.

lako je tebi
ti si vec sa 33 skoro nauchio da chitash a za pisanje pomazu i djed i babo
i cRnogorsku akademiju nauka
odma

Ja bih rekao da su oni umanjili stvaran broj nepismenih bar za 45%, u Srbiji sigurno ima oko 2.5 miliona nepismenih ljudi, vecina njih bez ijednog dana bilo kakvog školovanja a to da se neko može opismeniti u prvom polugodištu prvog razreda osnovne škole je priča za nepismene i priglupe ljude.

lako je tebi
ti si vec sa 33 skoro nauchio da chitash a za pisanje pomazu i djed i babo
i cRnogorsku akademiju nauka
odma

Ja sam ti u dvadesetim završio prvi fakultet, to je tebi nepismenom (ili u najboljem slučaju polupismenom sa pola polugodišta prvog razreda) misaona imenica moj junače. A to 77 u mom nadimku ne znači godinu mog rođenja, moj babo je završio fakultet i za njega ne brini, on je majka za tvog babu u svakom pogledu.

Ma i Cigani su slični. Ne vole školu pa to ti je. Krađa, šverc, ovo ono, pusti sad azbuku.

Ne vole jer su ih svi oduvek tretirali kao narod koji i ne treba da bude pismen!
Zar nije sramota šta im rade po svetu, teraju ih vamo tamo, nemaju svoju državu nemaju svoje ognjište...zar to nije strašno i neljudski?!
Ljudi bre, zapitajte se kako bi nama bilo da nam to rade! Užas, ne daj Bože nikome! :sad2:
Prinuđeni su da se snalaze na razne načine da bi preživeli - svaki ljudski stvor bi se borio da opstane!
A to što su ogrezli u kriminal je zato jer nemaju nikakav pristup normalnom životu...Ne podržavam kriminal! Ali tako je, primorani su :(
Uostalom oni su u tim mutnim vodama sitne izmanipulisane ribice...
(ili ja opet nisam u toku - to znaju sigurno ljudi iz MUP-a ja samo pretpostavljam!)

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da su oni umanjili stvaran broj nepismenih bar za 45%, u Srbiji sigurno ima oko 2.5 miliona nepismenih ljudi, vecina njih bez ijednog dana bilo kakvog školovanja a to da se neko može opismeniti u prvom polugodištu prvog razreda osnovne škole je priča za nepismene i priglupe ljude.

...zapravo sam dala luft dobar...mahom deca pismena dodju u skolu ali hajde da odbijem prvo polugodiste za one koji ne znaju pa se osposobljavaju tada...nisi pismen tek kada procitas Gorski vijenac u persun no kad umes da pises i citas napisano...kako se inace zavrsi prvi osnovne ako ne umes da citas i pises?

...zapravo sam dala luft dobar...mahom deca pismena dodju u skolu ali hajde da odbijem prvo polugodiste za one koji ne znaju pa se osposobljavaju tada...nisi pismen tek kada procitas Gorski vijenac u persun no kad umes da pises i citas napisano...kako se inace zavrsi prvi osnovne ako ne umes da citas i pises?

Odakle ti to da djeca pismena dođu u školu? To je možda bilo tako u tvom slučaju ali u 90% slučaja to nije ni blizu istine, jedno je Beograd koji prednjači u takvom obliku pismenosti a drugo su ostale zabiti po Srbiji. Ovo je bre zemlja u kojoj 60% ljudi nije čulo za internet a pasoš je postao popularan tek ukidanjem viza, dotle ga je imalo možda 10% cjelokupne populacije.

Back