Vaš horoskop za decembar 2023. donosi retrogradnost, duge noći, emo mesece i obnovu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
67.245
Autor: Reda Vigle

Ovaj mesec počinje tako što Merkur prelazi u Jarca 1. decembra. Ovde, planeta komunikacije i razmene preuzima direktan pristup.

Ovo je Merkur koji zna da kaže „ne“, bez izvinjenja. Sledite tu direktivu dok razlikujete obavezu i želju ove praznične sezone.

4. decembra, Venera, planeta ljubavi, privlačnosti, privrženosti i estetike, seli se u podrumsko srce Škorpije. Nema ničeg ležernog i hladnog u vezi sa Venerom u Škorpiji. Teško ide, oseća se duboko, zahteva istinu i ne pušta.

Tokom ovog tranzita, koji nas drži u rukama u kožnim rukavicama do 29. decembra, tema neće biti dovoljna. Osećamo glad za dubinom i otkrićem - posebno u našim kreativnim arenama i ličnim odnosima.

Postoji ekstremna i izuzetno dramatična ivica Venere u Škorpiji, zbog čega se osećamo kao da je sve ili ništa, život ili smrt, kada je u pitanju ljubav i ljubav.

Zapamtite da je sve nestalno, i da je vrlo malo stvari koje ne mogu imati koristi od udaha i pauze.

12. decembra smo pod čarolijom mladog meseca Strelca, poslednjeg u godini.

Strelac je znak obilja i avanture, akcije pune nade i otpornosti, jer otpor i ova luna traži od nas da sagledamo unutrašnje bogatstvo i odredimo hrabar kurs ka čudnim obalama u godini koja dolazi.

december-horoscopes.gif
 
Merkur retrogradan

13. decembra, Merkur počinje svoj retrogradni put kroz Jarca. Među zloćudnijim astrološkim tranzitima, retrogradni Merkur je dar ako to dozvolimo.

U znaku strpljive morske koze, strpljenje u krčenju puta ka bogatstvu je najvažnije — zapamtite da ništa dobro ne može da izbegne.

U groznici prazničnog pritiska, ovo retrogradno nam nalaže da napravimo pauzu, sagledamo stanje i ponovo pogledamo teme kojima je potrebno da se pozabavimo kako bismo mogli slobodni i čisti otploviti u novu godinu.

Zimski solsticij, najduža noć u godini, stiže 21. decembra, a sa njom dolazi i poziv da proslavimo ono što raste, sija i usporava u mraku dok počinjemo svoj pohod ka bujnoj svetlosti proleća.

Tog istog dana sunce ulazi u Jarca. Prelazak iz Strelca u Jarca pomalo liči na briljantnog, iako pregorenog hipija koji se bori protiv donjeg veša koji predaje štafetu (ili lulu) moćnom brokeru.

U stvarnosti, ova dva arhetipa nisu toliko odvojeni entiteti, već nastavak istog mudraca. Sag traži, a Jarac se stabilizuje, integrišući iskustvo i strukturu.

Dakle, kako da gradimo sa i na osnovu znanja koje smo pronašli?

1702063503395.png
 
26. decembra, pun hladan mesec u Raku i poslednji pun mesec u godini izlazi i sija. Mesec može biti najjači u Raku, znak njegove vladavine.

Rak je kardinalna voda, u skladu sa kolektivnom čežnjom i često na milost i nemilost sopstvenim raspoloženjima. Rak se pita, ako to ne osećamo u potpunosti, kako možemo očekivati da ga u potpunosti razumemo?

Rak pojačava naša čula i našu osetljivost, dozvoljavajući nam da budemo modri od lepote i izmenjeni zbog otvorenosti.

Rak je veoma intuitivan, granično ga proganja njihova percepcija, ali zapamtite da je intuicija prigušena košnicom gomile, pa koristite ovaj vodeni pun mesec kao izgovor da ostanete i uživate u sopstvenim zalihama.

Hiron, nebesko oličenje drevnih rana i krajeva potencijala zarastanja, istog dana pogađa retrogradno, donoseći sa sobom neku vrstu kolektivnog izdaha i revitalizovano osećanje nade.

31. decembra, i ne prerano, Jupiter, beba Deda Mraza u zodijaku, ide direktno nakon četvoromesečne retrogradnosti, donoseći novu godinu sa džepom punim kiselih haringa i dobrim vestima.
 

Back
Top