Vaš cvet rodjenja prema horoskopskom znaku i šta on označava

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
308.110
Možda to niste znali, ali svaki horoskopski znak ima svoj cvet rođenja koji odgovara vasoj licnosti

1. OVAN – LALA
Pripadnici ovog vatrenog znaka samopouzdani su i neukrotivi. Prepuni su zarazne energije, uvek spremni da preuzmu poziciju vođe i spremni na avanture umesto hodanja utabanim putevima i stazama. Njihov cvet rođenja je lala. Ovnovi cene neočekivane znakove pažnje i ako želite da im poklonite buket koji će odgovarati njihovom entuzijazmu i revnosti, odaberite crvene lale.

2. BIK – LJILJAN
Iako se na pomen bikova uglavnom svi prvo sete njihove tvrdoglavosti, važno je napomenuti da oni u sebi zapravo skrivaju toplu, romantičnu i vrlo osećajnu stranu. Upravo zato im i odgovara njihov cvet rođenja, vrlo romantičan i opojan ljiljan.

3. BLIZANCI – RUŽA
Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju bujnu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrani. Njihov cvet rođenja je ruža,
jednako svestrana kao i oni. U zavisnosti od boje, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prilikama, a baš kao i blizanci nisu jednodimenzionalne.

4. RAK – ŽAVORNJAK
Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani žavornjak je njihov cvet rođenja i smatra se da on simbolizuje otvoreno srce, a upravo je takvo srce rakova.

5. LAV – SUNCOKRET
Dominantni, snažni, dostojanstveni, samopouzdani – sve to i još mnogo više! Druželjubivi lavovi sjajno se snalaze kada su u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospevaju. Njihov cvet rođenja je suncokret, grandiozan baš poput karateristika lavova.

6. DEVICA – BELA RADA
Najveće perfekcionistice među horoskopskim znakovima imaju oko za detalje, fokusirane su i vrlo praktične. Na prvu su malo rezervisane i sramežljive,
a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvet rođenja – bela rada.

7. VAGA – HORTENZIJA
Postoji li iko šarmantniji od vaga? Ove harizmatične, pravedne, komunikativne i sofisticirane šarmerke jednostavno očaravaju. Vage su personifikacija balansa i harmonije. Takva je i hortenzija. Njena čvrsta drvenasta stabljika i grozd nežnih malih cvetova unose balans između dve suprotnosti.

8. ŠKORPIJA – BOŽUR
Moćne škorpije su na glasu kao jedan od najintenzivnijih znakova. Jako su strastveni, uverljivi, duboko osetljivi i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri su njihov cvet rođenja. Sami po sebi vizualno moćni, odišu luksuzom i romansom pa tako savršeno odražavaju ličnost škorpije.

9. STRELAC – KARANFIL
U strelcu se spaja fizička i intelektualna snaga. Oni su nezavisni, pustolovi, uvek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični.
Njihov cvet rođenja su karanfili, koji se smatraju vrlo izdržljivim i dugovječnim cvetom pa zbog toga simbolizuju snagu i izdržljivost strelaca.

10. JARAC – AFRIČKA LJUBIČICA
Dobri stari jarčevi pripadaju grupi stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obe noge stoje čvrsto na zemlji.
Afrička ljubičica koja simbolizuje vjernost njihov je cvet rođenja, idealan za taj verni i odani znak.

11. VODOLIJA – ORHIDEJA
Najveći pustolovi zodijaka - nezavisni, iskreni i odani. Vodolija kroz život ide vođena svojom intuicijom, a duhovnost im je jako važna.
Za njih se često kaže da su baš posebni, kao i njihov cvet rođenja, graciozna i unikatna orhideja.

12. RIBA – ALSTROMERIJA
Saosećajne sanjarke ribe uvek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce.
Pripadnice ovog znaka eterične su i nežne, poput svog cveta rođenja, predivne alstromerije.

9363720736174492a2c487446062177_640.jpg

Izvor: zadovoljna.hr
 
Da, jer to su da izvineš gluposti koje služe za razbibrigu.
Nema veze sa ozbiljnom astrologijom
Eventualno se može pogledati korespodencija biljaka sa sazvežđima al u nekoj ozbiljnoj literaturi
Po tradicionalnoj astrologiji Strelcu više odgovara neko egzotično cveće,ljubičaste boje ili narandžaste
Dakle kuranfil nikako!
 
Da, jer to su da izvineš gluposti koje služe za razbibrigu.
Nema veze sa ozbiljnom astrologijom
Eventualno se može pogledati korespodencija biljaka sa sazvežđima al u nekoj ozbiljnoj literaturi
Po tradicionalnoj astrologiji Strelcu više odgovara neko egzotično cveće,ljubičaste boje ili narandžaste
Dakle kuranfil nikako!
Kod mene su su fino opisali hortenziju, ne bunim se:lol:
 
Evo sam našla da nam je cvet frezija
Da nastavim da guglam iznašla bih još najrazličitijeg cveća
Bar je egzotičan ko što sam rekla
STRELAC (23. novembar-21. decembar): FREZIJA

Osobe rođene u ovom znaku karakteriše idealizam, sanjarenje i detinjasto ponašanje, a sve to jer su rođene pod zaštitom Jupitera. Za njih je odabran cvet frezije, poreklom s juga Afrike. On svojim malim raznobojnim laticama simbolizuje želju za raznovrsnošću.
 

Back
Top