Vapaji i suze u Kabulu: Žene plaču zbog zabrane studiranja u Avganistanu

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.779
Ko je kakav, vidi se iz prilozenog.
Ja sam ustvari zenoljubitelj, al ko ce sad da se aka i tebi objasnjava.
Ajd putuj s andjelima..
Pa vidi se, ti bi voleo da zena ama bas nista ne zna?

Ne znaci ako se ona skoluje da treba da zapostavi tradicionalne vrednosti ili da ne bude necija zena, ali bolje je znanje od neznanja. Ti zelis lose i drugim i svojoj zemlji cim tako razmisljas.

I putuj ti s kim hoces, ja bih da ostanem "na zemlji".

buudala

Legenda
Poruka
69.546
Pa vidi se, ti bi voleo da zena ama bas nista ne zna?

Ne znaci ako se ona skoluje da treba da zapostavi tradicionalne vrednosti, ali bolje je znanje od neznanja. Ti zelis lose i drugim i svojoj zemlji cim tako razmisljas.

I putuj ti s kim hoces, ja bih da ostanem "na zemlji".
Sta truckas bre?
Ja sam te vala dosta krstio.
Idi gusi sad druge malo

Bren

Elita
Poruka
19.456
Авганистанци су и даље већина тамо, како то да су пустили да мањина држи власт и спроводи шеријат? Треба да их жалимо зато што су п највеће у сопственој земљи?

Ne postoje nikakvi Avganistanci to su ti Pašuni, Tadzici, Uzbeci, Turkmeni, Hazari, Beludzistanci, kirgizi i ko zna ko još. Ludi Paštuni su fanatici na kojima se bazira šerijat. Ostali i tamo i onamo...

2

206GT

Gost
FkiOj-PXoAkbt8D

Sa talibianima na vlasti za 30 godina bi nas bilo oko 27 miliona.

Marin83

Domaćin
Poruka
3.647
Ne znaci ako se ona skoluje da treba da zapostavi tradicionalne vrednosti ili da ne bude necija zena, ali bolje je znanje od neznanja.
Visokoobrazovane žene niti imaju potrebu za brakom, niti za rađanjem djece, niti njeguju obiteljske vrijednosti. Njihova jedina vrijednost je prema psolodavcu za kojeg radi, društvo radi njih propada , te takve generiraju uvoz neprilagođenih imigranata.

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.443
Saeedi je rekao da veruje da većina Avganistanaca favorizuje žensko obrazovanje jer smatraju da je učenje verska zapovest sadržana u Kuranu.

On je rekao da je odluku da se ženama zabrani upis na univerzitete verovatno donela šačica visokih talibana, uključujući vođu Hibatulaha Akhunzadu, koji se nalaze u jugozapadnom gradu Kandaharu, mestu rođenja talibanskog pokreta.

On je rekao da je glavni centar moći Kandahar, a ne vlada predvođena talibanima u Kabulu, čak i ako bi ministri pravde, visokog obrazovanja i takozvanih „vrlina i poroka“ takođe bili uključeni u odluku da se ženama zabrane univerziteti.

Bren

Elita
Poruka
19.456
Али су у некој мањини у односу на друге, зар не? Или грешим.

Čini mi se da su neka relativna većina(1/3) ali su u odnosu na sve druge manjina. Znam da su se tadzici na severu borili žestoko protiv talibana ali su na kraju poraženi. Kao i Uzbeci. Oni su još i relativno normalni po tom pitanju. Ne bi mogli da ih terorišu Paštuni da drugi žele da se bore ali izgleda da nije tako...

Marin83

Domaćin
Poruka
3.647
Čini mi se da su neka relativna većina(1/3) ali su u odnosu na sve druge manjina. Znam da su se tadzici na severu borili žestoko protiv talibana ali su na kraju poraženi. Kao i Uzbeci. Oni su još i relativno normalni po tom pitanju. Ne bi mogli da ih terorišu Paštuni da drugi žele da se bore ali izgleda da nije tako...
Tebi treba da bude jasno da ovo današnje stanje je nenormalno, jer vodi izumiranju naroda koji njeguju tvoje "vrijednosti".

Војвода

Domaćin
Poruka
4.387
Шта је био Бин Ладен, мислим ком племену је припадао?

Marin83

Domaćin
Poruka
3.647

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.443
Ovo je neminovnost i na Zapadu..ili će zadnja apsolventica ugasiti svijetlo. Koja poanta je "obrazovana", ako radi toga ne obaviš svoju primarnu biološku funkciju?!
Pa postoje države gde se žene mogu obrazovati i u isto vreme imaju rast populacije zar ne? Ovo je eksperiment što talibani rade. Više ovo rade jer su se uplašili pobune žena u Iranu. Zaključak im je da će se obrazovane žene pobuniti pre ili kasnije i uticati na muškarce. Pobune u Iranu su izbile na fakultetima.